Оце яке добре та гарне яке, щоб жити братам однокупно! Воно як та добра олива на голову, що спливає на бороду, Ааронову бороду, що спливає на кінці одежі його! Воно як хермонська роса, що спадає на гори Сіону, бо там наказав Господь благословення, повіквічне життя!
Слухайте це, всі народи, візьміть до ушей, усі мешканці всесвіту, і людські сини й сини мужів, разом багатий та вбогий, мої уста казатимуть мудрість, думка ж серця мого розумність, нахилю своє ухо до приказки, розв'яжу свою загадку лірою! Чому маю боятись у день лихоліття, як стане круг мене неправда моїх ошуканців, які на багатство своє покладають надію, і своїми достатками хваляться? Але жодна людина не викупить брата, не дасть його викупу Богові, бо викуп їхніх душ дорогий, і не перестане навіки, щоб міг він ще жити навіки й не бачити гробу! Та люди побачать, що мудрі вмирають так само, як гинуть невіглас та неук, і лишають для інших багатство своє… Вони думають, ніби доми їхні навіки, місця їхнього замешкання з роду до роду, іменами своїми звуть землі, та не зостається в пошані людина, подібна худобі, що гине! Така їхня дорога глупота для них, та за ними йдуть ті, хто кохає їхню думку. Села. Вони зійдуть в шеол, і смерть їх пасе, немов вівці, а праведники запанують над ними від рання; подоба їхня знищиться, шеол буде мешканням для них… Та визволить Бог мою душу із влади шеолу, бо Він мене візьме! Села. Не лякайся, коли багатіє людина, коли збільшується слава дому її, бо, вмираючи, не забере вона всього, її слава не піде за нею! Хоч вона свою душу за життя свого хвалить, і славлять тебе, як для себе ти чиниш добро, вона прийде до роду батьків своїх, що світла вони не побачать навіки! Людина в пошані, але нерозумна, подібна худобі, що гине!
За навернення тих, що сiють ворожнечу та на припинення заколоту
Псалом 143
Благословенний Господь, моя скеля, що руки мої Він навчає до бою, пальці мої до війни! Він моє милосердя й твердиня моя, фортеця моя та моя охорона мені, Він мій щит, і я до Нього вдаюся, Він мій народ підбиває під мене! Господи, що то людина, що знаєш її, що то син людський, що зважаєш на нього? Людина стала до пари подібна, її дні як та тінь проминуща! Господи, нахили Своє небо, й зійди, доторкнися до гір, і вони задимують! Заблищи блискавицею, й їх розпорош, пошли Свої стріли, і їх побентеж! Пошли з висоти Свою руку, й мене порятуй, і визволь мене з вод великих, від руки чужинців, що їхні уста промовляють неправду, а їхня правиця правиця зрадлива! Боже, я пісню нову заспіваю Тобі, на арфі десятиструнній заграю Тобі, що Ти перемогу царям подаєш, що рятуєш Давида, Свого раба, від лихого меча! Порятуй же мене й збережи Ти мене від руки чужинців, що їхні уста промовляють марноту, а їхня правиця правиця зрадлива, щоб були сини наші, немов саджанці, виплекані в їхній молодості, наші дочки немов ті наріжні стовпи, витесані на окрасу палати! Повні наші комори, вони видають найрізніше, котяться тисячами наші вівці та кози, десятками тисяч по наших подвір'ях розплоджуються! Ситі наші бики, немає пригод і немає хвороби, і на вулицях наших нема нарікань! Блаженний народ, що йому так ведеться, блаженний народ, що Господь йому Бог!
Повідомлення відредагував Ксенічка - 10 квітня 2013 13:27
Прорік Бог над Богами Господь, і землю покликав від схід сонця і аж до заходу його. Із Сіону, корони краси, Бог явився в промінні! Приходить наш Бог, і не буде мовчати: палючий огонь перед Ним, а круг Нього все буриться сильно! Він покличе згори небеса, і землю народ Свій судити: Позбирайте для Мене побожних Моїх, що над жертвою склали заповіта зо Мною. І небеса звістять правду Його, що Бог Він суддя. Села. Слухай же ти, Мій народе, бо буду ось Я говорити, Ізраїлеві, і буду свідчить на тебе: Бог, Бог твій Я! Я буду картати тебе не за жертви твої, бо все передо Мною твої цілопалення, не візьму Я бичка з твого дому, ні козлів із кошар твоїх, бо належить Мені вся лісна звірина та худоба із тисячі гір, Я знаю все птаство гірське, і звір польовий при Мені! Якби був Я голодний, тобі б не сказав, бо Моя вся вселенна й усе, що на ній! Чи Я м'ясо бичків споживаю, і чи п'ю кров козлів? Принось Богові в жертву подяку, і виконуй свої обітниці Всевишньому, і до Мене поклич в день недолі, Я тебе порятую, ти ж прославиш Мене! А до грішника Бог промовляє: Чого про устави Мої розповідаєш, і чого заповіта Мого на устах своїх носиш? Ти ж науку зненавидів, і поза себе слова Мої викинув. Як ти злодія бачив, то бігав із ним, і з перелюбниками накладав. Свої уста пускаєш на зло, і язик твій оману плете. Ти сидиш, проти брата свого наговорюєш, поголоски пускаєш про сина своєї матері… Оце ти робив, Я ж мовчав, і ти думав, що Я такий самий, як ти. Тому буду картати тебе, і виложу все перед очі твої! Зрозумійте ж це ви, що забуваєте Бога, щоб Я не схопив, бо не буде кому рятувати! Хто жертву подяки приносить, той шанує Мене; а хто на дорогу Свою уважає, Боже спасіння йому покажу!
Вино то насмішник, напій п'янкий галасун, і кожен, хто блудить у ньому, немудрий. Страх царя як рик лева; хто до гніву доводить його, проти свого життя прогрішає. Слава людині, що гнів покидає, а кожен глупак вибухає. Лінивий не оре із осени, а захоче в жнива і нічого нема. Рада в серці людини глибока вода, і розумна людина її повичерпує. Багато людей себе звуть милосердними, та вірну людину хто знайде? У своїй неповинності праведний ходить, блаженні по ньому сини його! Цар сидить на суддевім престолі, всяке зло розганяє своїми очима. Хто скаже: Очистив я серце своє, очистився я від свого гріха? Вага неоднакова, неоднакова міра, обоє вони то огида для Господа. Навіть юнак буде пізнаний з чинів своїх, чи чин його чистий й чи простий. Ухо, що слухає, й око, що бачить, Господь учинив їх обоє. Не кохайся в спанні, щоб не збідніти; розплющ свої очі та хлібом наситься! Зле, зле! каже той, хто купує, а як піде собі, тоді хвалиться купном. Є золото й перел багато, та розумні уста найцінніший то посуд. Візьми його одіж, бо він поручивсь за чужого, і за чужинку візьми його застав. Хліб з неправди солодкий людині, та піском потім будуть наповнені уста її. Тримаються заміри радою, і війну провадь мудрими радами. Виявляє обмовник таємне, а ти не втручайся до того, легко хто розтулює уста свої. Хто кляне свого батька та матір свою, погасне світильник йому серед темряви! Спадок спочатку заскоро набутий, не буде кінець його поблагословлений! Не кажи: Надолужу я зло! май надію на Господа, і Він допоможе тобі. Вага неоднакова то огида для Господа, а оманливі шальки не добрі. Від Господа кроки людини, а людина як вона зрозуміє дорогу свою? Тенета людині казати святе нерозважно, а згодом свої обітниці досліджувати. Мудрий цар розпорошить безбожних, і зверне на них своє коло для мук. Дух людини світильник Господній, що все нутро обшукує. Милість та правда царя стережуть, і трона свого він підтримує милістю. Окраса юнацтва їхня сила, а пишність старих сивина. Синяки від побоїв то масть лікувальна на злого, та вдари нутру живота.
Повідомлення відредагував Ксенічка - 10 квітня 2013 15:53
Небо звіщає про Божую славу, а про чин Його рук розказує небозвід. Оповіщує день дневі слово, а ніч ночі показує думку, без мови й без слів, не чутний їхній голос, та по цілій землі пішов відголос їхній, і до краю вселенної їхні слова! Для сонця намета поставив у них, а воно, немов той молодий, що виходить із-під балдахину свого, воно тішиться, мов той герой, щоб пробігти дорогу! Вихід його з краю неба, а обіг його аж на кінці його, і від спеки його ніщо не заховається. Господній Закон досконалий, він зміцнює душу. Свідчення Господа певне, воно недосвідченого умудряє. Справедливі Господні накази, бо серце вони звеселяють. Заповідь Господа чиста, вона очі просвітлює. Страх Господа чистий, він навіки стоїть. Присуди Господа правда, вони справедливі всі разом, дорожчі вони понад золото і понад безліч щирого золота, і солодші за мед і за сік щільниковий, і раб Твій у них бережкий, а в дотриманні їх нагорода велика. А помилки хто зрозуміє? Від таємних очисть Ти мене, і від свавільців Свого раба заховай, нехай не панують вони надо мною, тоді непорочним я буду, і від провини великої буду очищений. Нехай будуть із волі Твоєї слова моїх уст, а думки мого серця перед лицем Твоїм, Господи, скеле моя й мій Спасителю!
Господь моє світло й спасіння моє, кого буду боятись? Господь то твердиня мого життя, кого буду лякатись? Коли будуть зближатись до мене злочинці, щоб жерти їм тіло моє, мої напасники та мої вороги, вони спотикнуться й попадають!… коли проти мене розложиться табір, то серце моє не злякається, коли проти мене повстане війна, я надіятись буду на те, на поміч Його! Одного прошу я від Господа, буду жадати того, щоб я міг пробувати в Господньому домі по всі дні свого життя, щоб я міг оглядати Господню приємність і в храмі Його пробувати! бо Він заховає мене дня нещастя в Своїй скинії, сховає мене потаємно в Своєму наметі, на скелю мене проведе! А тепер піднесеться моя голова понад ворогами моїми навколо мене, і я в Його скинії буду приносити жертви при відзвуках сурм, і я буду співати та грати Господеві! Почуй, Господи, голос мій, коли кличу, і помилуй мене, і озвися до мене! За Тебе промовило серце моє: Шукайте Мого лиця! тому, Господи, буду шукати обличчя Твого: не ховай же від мене обличчя Свого, у гніві Свого раба не відкинь! Ти був мені поміч, не кидай мене, і не лишай мене, Боже спасіння мого, бо мій батько та мати моя мене кинули, та Господь прийме мене! Дорогу Свою покажи мені, Господи, і провадь мене стежкою рівною, ради моїх ворогів! Не видай мене на сваволю моїх ворогів, бо повстали на мене ті свідки облудні та неправдомовці, немов би не вірував я, що в країні життя я побачу Господнє добро! Надійся на Господа, будь сильний, і хай буде міцне твоє серце, і надійся на Господа!
Дівчатка, чи потрібно продовжувати життя цієї теми?Радо послухаю Вашу думку.
Повідомлення відредагував Ксенічка - 15 квітня 2013 22:50
Дуже чудовим способом молитви Святим Письмом є молитва псалмами. Коли ми молимося Псалмами, ми Слово Боже, те, що говорить нам Бог одночасно чинимо нашим зверненням до Нього – тобто молимося до Бога Його ж словами. Скажіть будь ласка часто ви молитеся до Бога? А буває у вас такі ситуації ніби молимося, але не знаємо за що молитися? Або молимося за машину, а відкриваємо Псалтир і читаємо «Блажен муж, який…але в Законі Бога замилування має» - і врешті решт переоцінюєш свої молтиви. Чого насправді потребуєш. А бувають ситуації, коли Господь не відповідає на ваші молитви. Але можливо проблема полягає в тому, що ви молитеся своїм людським словом, а Бог хоче, щоби ви зверталися до Нього Його Словом. Знайома вам така ситуація, коли приходить до Вас дитина і що просить, починає канючити: ну дай, ну дай. Або приходить і говорить: а ти обіцяв. При цьому так лагідно і хитро посміхається – приблизно так само відбувається з молитвою псалмів. Ви приходите до Бога і звертаєтесь до Нього Його власним Словом. Напевно така молитва є ефективною. Саме тому в християнському світі, найпоширенішою молитвою є Отче Наш. Тому, що це і молитва людська і Слово Боже.(Радіо Марія)
Дорога Ксенічка- так ви дійсно праві деколи молимось хочемо чогось в Бога попросити,але як висловити свою просьбу незнаємо чесно кажучи дуже багато людей,які мало відвідують церкву незнають що таке Псалом,або просто нерозуміють що в них кажеться а тим більше що ними можна звертатися до Бога .Дякую вам що несете до нас слово Боже та роз'яснюєте його тим хто цього не розуміє як та якими молитвами-це робити!!! Продовжуйте це робити!!!!!!!!