Для крему (першого ) потрібно: 2 скл.води, 2 скл.цукру, цедра 1 лимончика,сік з 2 лимончиків( тут можна дати й менше, щоб не так кислило:)), 2 жовтки, 2 ст.ложки крохмалю. Для крему (другого ) потрібно: 200 грам масла, 1 скл.цукрової пудри, 2 жовтки, сік з 1 лимону.(цитрини)
Готуємо так... До однорідної маси втираємо масло з цукровою пудрою, додаючи яйця поступово.У молоці розчинити амоній.До втертої маси додати цедру з лимончику без білої частини ,розчинений амоній, додаючи поступово муку замішуємо тісто.Далі ділимо його на 7 коржів.Розкачуємо.Викладаємо на протвень і проколовши виделкою печемо при температурі 180 градусів до золотистого кольору. Готуємо крем: Варимо цукор з водою і цедрою з другого лимончику. З двох цитрин, що залишились без цедри, видусити сік , перецідити і змішати з крохмалем та жовтками.Цю суміш з соку, крохмалю та жовтків поступово вливаємо до сиропу, котрий перед цим зняти з вогню. Тоді знову поставити все на вогонь і прогріти ще 5 хвилин.Охолодити і перемазати цією масою усі коржі, окрім верхнього. Верх та боки мажемо масляним кремом.До добре збитого масла додати цукрову пудру , жовтки та сік цитрини.
Розповідати про свої пригоди прикрашання краще не стану, а то анекдотом почне все ходити Скажу лише, що готувала його на ювілейчик нашої бабусі , це був один з тортів цим ми смакували родинним колом.Залишились задоволеними усі... але діточкам такий варіант не пройде їм би щось дуже солоденького [attac56 Фото кращої якості я додам і фото в розрізі звичайно, так як готувати цього тортика буду і далі.Не судіть строго за оздобу ....далі буде краще...
Повідомлення відредагував Ксенічка - 24 лютого 2013 22:41
ти печеш одночасно три коржі чи тісто чекає своєї черги?
Ірка-Шкірка, дякую за запитання.Печу кожного окремо, духовка не так вивчена мною ще як слід, нова ще, та і практика минулого показала, що так мені краще виходить.От і так чекає моє тісто кожне своєї черги.
Цитата: Tatiana
Ксенічко, я теж не дуже майстер по прикрашанню. Як для мене то прикрашений гарненько. Саме головне, щоб було смачно
Tatiana, тут часу у мене було рекордно мало Дякую , надіюсь смак Вас не розчарує.
Я люблю цитринові ноти, А ВИ?
Повідомлення відредагував Ксенічка - 3 березня 2013 17:27
Цього пирога готую з 2006 року, завдячую гарному подаруночку у вигляді книги Ю.Висоцької від гарних людей
Його можна готувати як із сливами так із вишнями...або з чим Вам заманеться
Почалось з того, що принесли гості замісь цукерок гарного гостиньця з слив, щоправда з супермаркету та інших фруктів. ( так боремось за гарну посмішку дітей..без карієсу просимо їм чуть менше солодощів дарувати
І так згадалось ...і приготувалось...сливовий пиріг
СЛИВОВИЙ ПИРІГ.
Для пирога потрібно: 15 слив,150 грам масла,пів стакана цукру(можна менше), 3 яйця,1 стакан фундука, 1 стакан просіяної муки, 0,5 ч.л. порошку до печива..І акуратно все вимішати Змастити форму сливочним маслом,викласти в неї тісто, а зверху гарненько порізані сливи.В рецепті пропонується сливи вимішати в тісто, але тут як подобається і коли на якого настрою натрапиться Випікати 40-45 хвилин при температурі 170-180 градусів.Смачного Вам !!!Хочеться вірити, що і Вам пригодиться . Смачного Вам!!
Ксенічка пиріг просто красень, люблю все що з сливою.Взяла рецепт в записник.Стільки в тебе смаколиків і всі хочеться приготувати.Дякую
Darka, дякую завжди рада вітати у себе на кухоньці.
Цитата: elfinataly
все так гарно и смачно,ням-ням!
elfinataly, дякую, ласкаво прошу, пригощайтесь.
Картопляники начинені грибами невидимками
Таку страву Ви всі готуєте та додам як доповнення до Ваших .Називають частіше їх зразами та можна й так як кому заманеться. Відварюю картопельку, розминаю на п"юре, додаю яйце, кілька ложок молока,масло ложечку,перчу, солю.Вимішую.І формую на долоні палянички на серединку викладаю начинку і защипую , як каже мальота крайчики.Чуть приплюсну, можна обмактути в сухарі і обсмажую на добре розігрітій сковорітці.
А начинки роблю завжди різні, ось мої варіанти: Номер один :: , саме частіше , під назвою "Чим багатий холодильник".Що знайдеться такого цікавенького, що можна покласти до середини, то і беремо .
Номер два, :: відварене м"яско, як залишиться кусочок після варіння бульйончику, його прокручую. додаю часничок та ложку притушеної цибульки і готово.
Номер три , це мої улюблені відварені білі грибочки, перемелені з смаженою цибулькою.Якщо варю грибну юшку, однозначно чуть грибочків смикну і до інших страв Номер чотири : , це будь яка зеленинка з потертим твердим сиром.
Номер п"ять, це "гриби невидимки.Так як мальотам до шести років категорично не рекомендують давати гриби, а запах по всій кухні і аромат, і щоб не сумували діти,що їм щось забороняють, роблю ось яку начинку.Беру кілька ложок гречки відвареної,солю, додаю тертий твердий сир, вимішую і кладу в наші картопляні сюрпризи для діток.Не так часто їм перепадає така страва так як чуть обмежили ми жарені страви для них:)
Це той мінімум , що посилає фантазія коли відкриваєш холодильник з запитанням в думці:" А щоб то так собі сьогодні приготувати?
Повідомлення відредагував Ксенічка - 3 березня 2013 16:39
Дорогі дівчатонька пригощайтесь БІЛИМИ ГРИБОЧКАМИ Назбирала я їх тут. .cook good.Думаю і Вам і вашим діткам вони прийдуться до смаку.
Відваримо яйця.Розріжемо їх так щоб вийшло дві частини.2/3 тонка частина і 1/3 більш товста Менша частина це шапочка гриба, більша ніжка.Виймаємо з половинок яєчний жовток в окрему мисочку.Робимо міцний чай і проварюємо в ньому хвилин 10 наші шапочки.Чай надасть їм коричневого кольору. Робимо начинку.До жовтків додамо печінку тріски і майонез.Все вимішуємо і фаршируємо ножки.Начинку можна робити яка Вам смакує Смачного дорогенькі!!
А тепер смачненька страва НА ОДИН ЗУБОК
Для неї в оригіналі йде свининка , а я для мальот замінила курятиною.Було добре!!
М"яско ріжемо пластинами, солимо, перчимо і маринуємо в аджиці хвилин на 30.( ще пропонується додати майонез та я це оминула на смак не..впли..нуло ).
Картоплю ріжемо брусочками.Складаємо в каструльку і заливаємо окропом.Даємо постояти 15 хвилин .Після чого воду зливаємо.
Пластини м"яска посипаємо зеленню, кладемо 5 брусочків картоплі на один край , згортаємо і закріплюємо зубочисткою.
Запікаємо в духовці 30 хвилин при t200 градусів. Знайшла таку страву на .cook good Смачного Вам.
Додам покроково як готувалось
1
2
3
4
5
6
7
8
9
Повідомлення відредагував Ксенічка - 26 лютого 2013 14:16