Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


Відповісти
 Кулінарні замітки Ксенічки:)), Рецепти на всі випадки життя:))
Ксенічка
18 лютого 2013 01:23
Повідомлення #41


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1068
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 3209
Реєстрація: 18.10.2011

ICQ:--

Бали: 1656
Цитата: Лорі
Вітаю з відкриттям смачної темки!!!

Лорі :belay: .Щиро дякую за привітання.Рада вітати у себе в гостях, ласкаво прошу , буду рада бачити на своїй кухоньці завжди!!:belay:
Цитата: KASYA
смачно!

KASYA,гарно дякую за такі завше милі та бажані коментарі, вони піднімають настрій та зігрівають.Це як прихід в гості гарної людини. :belay:


Повідомлення відредагував Ксенічка - 18 лютого 2013 01:24
Перейти на початок сторінки
Ксенічка
18 лютого 2013 02:28
Повідомлення #42


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1068
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 3209
Реєстрація: 18.10.2011

ICQ:--

Бали: 1656
Перелистала я деякі теми і побачила багато тортиків та такого від господині Ольги Вербенець не знайшла, тому додаю можливо комусь стане корисним .

Торт "Цитриновий"





Для тіста потрібно: :belay:
500 грам муки, 200 грам масла, має бути кімнатної температури), 200 грам пудри цукрової, 3 яйця, 1 лимончик( ой..ой цитринка... :belay: ), 1 чайна ложечка амонію,3 ст.л. ледь тепленького молока.

Для крему (першого ) потрібно: :belay:
2 скл.води, 2 скл.цукру, цедра 1 лимончика,сік з 2 лимончиків( тут можна дати й менше, щоб не так кислило:)), 2 жовтки, 2 ст.ложки крохмалю.
Для крему (другого ) потрібно:
200 грам масла, 1 скл.цукрової пудри, 2 жовтки, сік з 1 лимону.(цитрини) :lol:

Готуємо так... :belay:
До однорідної маси втираємо масло з цукровою пудрою, додаючи яйця поступово.У молоці розчинити амоній.До втертої маси додати цедру з лимончику без білої частини ,розчинений амоній, додаючи поступово муку замішуємо тісто.Далі ділимо його на 7 коржів.Розкачуємо.Викладаємо на протвень і проколовши виделкою печемо при температурі 180 градусів до золотистого кольору.
Готуємо крем: :belay:
Варимо цукор з водою і цедрою з другого лимончику. З двох цитрин, що залишились без цедри, видусити сік , перецідити і змішати з крохмалем та жовтками.Цю суміш з соку, крохмалю та жовтків поступово вливаємо до сиропу, котрий перед цим зняти з вогню.
Тоді знову поставити все на вогонь і прогріти ще 5 хвилин.Охолодити і перемазати цією масою усі коржі, окрім верхнього.
Верх та боки мажемо масляним кремом.До добре збитого масла додати цукрову пудру , жовтки та сік цитрини. :belay:

Розповідати про свої пригоди прикрашання краще не стану, а то анекдотом почне все ходити :lol: Скажу лише, що готувала його на ювілейчик нашої бабусі :belay: , це був один з тортів цим ми смакували родинним колом.Залишились задоволеними усі... :belay: але діточкам такий варіант не пройде їм би щось дуже солоденького :lol:
[attac56
Фото кращої якості я додам і фото в розрізі звичайно, так як готувати цього тортика буду і далі.Не судіть строго за оздобу :lol: ....далі буде
краще... :belay:


Повідомлення відредагував Ксенічка - 24 лютого 2013 22:41
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
18 лютого 2013 20:43
Повідомлення #43


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Цитата: Ксенічка
Ділимо тісто на три частини.Кожну випікаємо по 45 хв. у теплій 140-150 градусів духовці.Коли коржі остинуть перекладаємо кремом.


ти печеш одночасно три коржі чи тісто чекає своєї черги?
Перейти на початок сторінки
Tatiana
18 лютого 2013 21:12
Повідомлення #44


Файна господиня
  • 51

Репутація: 557
Група: Кондитер
Повідомлень: 963
Реєстрація: 9.07.2011

ICQ:--

Бали: 2747
Цитата: Ксенічка
Не судіть строго за оздобу

Ксенічко, я теж не дуже майстер по прикрашанню. Як для мене то прикрашений гарненько. :winked: Саме головне, щоб було смачно. :tongue:
Перейти на початок сторінки
Ксенічка
19 лютого 2013 01:23
Повідомлення #45


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1068
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 3209
Реєстрація: 18.10.2011

ICQ:--

Бали: 1656
Цитата: Ірка-Шкірка
ти печеш одночасно три коржі чи тісто чекає своєї черги?

Ірка-Шкірка, дякую за запитання.Печу кожного окремо, духовка не так вивчена мною ще як слід, нова ще, та і практика минулого показала, що так мені краще виходить.От і так чекає моє тісто кожне своєї черги.

Цитата: Tatiana
Ксенічко, я теж не дуже майстер по прикрашанню. Як для мене то прикрашений гарненько. Саме головне, щоб було смачно

Tatiana, тут часу у мене було рекордно мало :lol: Дякую , надіюсь смак Вас не розчарує.

Я люблю цитринові ноти, А ВИ?




Повідомлення відредагував Ксенічка - 3 березня 2013 17:27
Перейти на початок сторінки
Ксенічка
19 лютого 2013 01:38
Повідомлення #46


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1068
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 3209
Реєстрація: 18.10.2011

ICQ:--

Бали: 1656
ПИРІГ, ЯКИЙ ВДАЄТЬСЯ ВСІМ І ЗАВЖДИ


Цього пирога готую з 2006 року, завдячую гарному подаруночку у вигляді книги Ю.Висоцької від гарних людей

Його можна готувати як із сливами так із вишнями...або з чим Вам заманеться

Почалось з того, що принесли гості замісь цукерок гарного гостиньця з слив, щоправда з супермаркету та інших фруктів. ( так боремось за гарну посмішку дітей..без карієсу просимо їм чуть менше солодощів дарувати

І так згадалось ...і приготувалось...сливовий пиріг


СЛИВОВИЙ ПИРІГ.

Для пирога потрібно:
15 слив,150 грам масла,пів стакана цукру(можна менше), 3 яйця,1 стакан фундука, 1 стакан просіяної муки, 0,5 ч.л. порошку до печива..І акуратно все вимішати Змастити форму сливочним маслом,викласти в неї тісто, а зверху гарненько порізані сливи.В рецепті пропонується сливи вимішати в тісто, але тут як подобається і коли на якого настрою натрапиться Випікати 40-45 хвилин при температурі 170-180 градусів.Смачного Вам !!!Хочеться вірити, що і Вам пригодиться .


Смачного Вам!!
Перейти на початок сторінки
Darka
19 лютого 2013 04:55
Повідомлення #47


Файна господиня
  • 51

Репутація: 621
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1319
Реєстрація: 12.11.2012

ICQ:--

Бали: 712
Ксенічка пиріг просто красень, люблю все що з сливою.Взяла рецепт в записник.Стільки в тебе смаколиків і всі хочеться приготувати.Дякую :winked:

Повідомлення відредагував Darka - 19 лютого 2013 04:56
--------------------
Коли береш наповняються руки,коли віддаєш наповняється серце.
Перейти на початок сторінки
elfinataly
19 лютого 2013 15:17
Повідомлення #48


Маленька господарочка
  • 17

Репутація: 15
Група: Відвідувачі
Повідомлень: 15
Реєстрація: 30.09.2011

ICQ:--

Бали: 46
Така у вас Риздвяна темка и все так гарно и смачно,ням-ням!

--------------------
Україна,
Рідний край,
Поле, річка,
Синій гай.
Любо стежкою іти –
Тут живемо я і ти!
Перейти на початок сторінки
Ксенічка
20 лютого 2013 00:20
Повідомлення #49


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1068
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 3209
Реєстрація: 18.10.2011

ICQ:--

Бали: 1656
Цитата: Darka
Ксенічка пиріг просто красень, люблю все що з сливою.Взяла рецепт в записник.Стільки в тебе смаколиків і всі хочеться приготувати.Дякую


Darka, дякую завжди рада вітати у себе на кухоньці. :belay:

Цитата: elfinataly
все так гарно и смачно,ням-ням!


elfinataly, дякую, ласкаво прошу, пригощайтесь. :belay:


Картопляники начинені грибами невидимками



Таку страву Ви всі готуєте та додам як доповнення до Ваших .Називають частіше їх зразами та можна й так як кому заманеться.
Відварюю картопельку, розминаю на п"юре, додаю яйце, кілька ложок молока,масло ложечку,перчу, солю.Вимішую.І формую на долоні палянички на серединку викладаю начинку і защипую , як каже мальота крайчики.Чуть приплюсну, можна обмактути в сухарі і обсмажую на добре розігрітій сковорітці.

А начинки роблю завжди різні, ось мої варіанти:
Номер один :: , саме частіше , під назвою "Чим багатий холодильник".Що знайдеться такого цікавенького, що можна покласти до середини, то і беремо .

Номер два, :: відварене м"яско, як залишиться кусочок після варіння бульйончику, його прокручую. додаю часничок та ложку притушеної цибульки і готово.

Номер три , це мої улюблені відварені білі грибочки, перемелені з смаженою цибулькою.Якщо варю грибну юшку, однозначно чуть грибочків смикну і до інших страв
Номер чотири : , це будь яка зеленинка з потертим твердим сиром.

Номер п"ять, це "гриби невидимки.Так як мальотам до шести років категорично не рекомендують давати гриби, а запах по всій кухні і аромат, і щоб не сумували діти,що їм щось забороняють, роблю ось яку начинку.Беру кілька ложок гречки відвареної,солю, додаю тертий твердий сир, вимішую і кладу в наші картопляні сюрпризи для діток.Не так часто їм перепадає така страва так як чуть обмежили ми жарені страви для них:)

Це той мінімум , що посилає фантазія коли відкриваєш холодильник з запитанням в думці:" А щоб то так собі сьогодні приготувати?


Повідомлення відредагував Ксенічка - 3 березня 2013 16:39
Перейти на початок сторінки
Ксенічка
25 лютого 2013 16:22
Повідомлення #50


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1068
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 3209
Реєстрація: 18.10.2011

ICQ:--

Бали: 1656
Дорогі дівчатонька пригощайтесь БІЛИМИ ГРИБОЧКАМИ :love: Назбирала я їх тут. :lol: .cook good.Думаю і Вам і вашим діткам вони прийдуться до смаку.



Відваримо яйця.Розріжемо їх так щоб вийшло дві частини.2/3 тонка частина і 1/3 більш товста :lol: Менша частина це шапочка гриба, більша ніжка.Виймаємо з половинок яєчний жовток в окрему мисочку.Робимо міцний чай і проварюємо в ньому хвилин 10 наші шапочки.Чай надасть їм коричневого кольору.
Робимо начинку.До жовтків додамо печінку тріски і майонез.Все вимішуємо і фаршируємо ножки.Начинку можна робити яка Вам смакує :belay: Смачного дорогенькі!!


А тепер смачненька страва НА ОДИН ЗУБОК :lol:



Для неї в оригіналі йде свининка , а я для мальот замінила курятиною.Було добре!! :love:

М"яско ріжемо пластинами, солимо, перчимо і маринуємо в аджиці хвилин на 30.( ще пропонується додати майонез та я це оминула на смак не..впли..нуло :lol: ).

Картоплю ріжемо брусочками.Складаємо в каструльку і заливаємо окропом.Даємо постояти 15 хвилин .Після чого воду зливаємо.

Пластини м"яска посипаємо зеленню, кладемо 5 брусочків картоплі на один край , згортаємо і закріплюємо зубочисткою.

Запікаємо в духовці 30 хвилин при t200 градусів.
Знайшла таку страву на .cook good
Смачного Вам. :belay:


Додам покроково як готувалось :belay:


1 :belay:

2 :belay:

3 :belay:

4 :belay:

5 :belay:

6 :belay:

7 :belay:

8 :belay:

9 :belay:

Повідомлення відредагував Ксенічка - 26 лютого 2013 14:16
Перейти на початок сторінки
Быстрый ответ Відповісти




1 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 1)
Користувачів: 0

  Зараз: 22 листопада 2024 18:15

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька (14 лютого 2021 14:31)
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ (21 січня 2020 07:14)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 89
Гостей: 79
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100