Цитата: vika
Ксенічка, переглянула Твою темку - дуже смачно і апетитно. Почну мабуть із проби мяска. Вітаю із відкриттям темки. Бажаю наснаги, смачних рецептів та хороших гостей.
Віка, щиро дякую за вітання !!!Дякую за теплі слова.Завжди рада бачити в себе.Пригощайся Ласкаво прошу.
Французькі круасани за рецептом Джулії Чайлд.
Змішайте в теплій воді дріжджі, сіль і цукор.Відставте в сторону на 5 хвилин, повинна вийти рідина з невеликою пінкою, це знак того, що дріжджі почали працювати.
Підігрійте молоко, але щоб не перегрілось.Молоко повинно мати температуру тіла.Не повинно бути гарячим!
Змішайте всі інгредієнти в мисці : дріжджі, борошно, молоко, цукор, сіль, масло. Перемішайте виделкою і викладіть на стіл.Почніть м'яти тісто руками, додайте трохи борошна, щоб не липло до столу або рук. добре.7 КРОКВимішуйте до тих пір, поки тісто не перестане липнути до Покладіть його в миску і зробіть 2 надрізу ножицями. Накрийте рушником і поставте в тепле місце на півтори години!
Після того як тісто піднялося, витягніть його з миски і трохи побийте ...
Потім загорніть тісто в пергамент або поліетилен і поставте в холодильник хвилин на 30.
Поки тісто остиває), візьміть 120 г вершкового масла і бийте його качалкою до одержання еластичної маси, не розтоплюйте масло в мікрохвильовці або духовці, олія повинна бути розбита качалкою, щоб воно стало такоїж консистенції, що і тісто .Розкачайте тісто і викладіть на нього підготовлене масло. Закрийте масло в тісті в конвертик і защіпніть куточки, так щоб масла не було видно.Почніть розгортати ваш конвертик так, щоб масло залишалося всередині тіста.
Потім знову загорніть його в конвертик на цей раз не защипуючи кінчики.Загорніть в поліетиленовий пакетик і покладіть у холодильник на 1,5-2 години ...Можна і залишити тісто в холодильнику до ранку, а вранці (якщо випаде вихідний зробити свіжі круасани) Охолоджене тісто розкачати знову в довжину і тепер знову закрийте його в конвертик, розкачайте ... і ще раз ... в конвертик і розкачайте. Це додасть шари у ваші круасани і вони вийдуть повітряні і смачні .... як з Франції .... Після 4 або 5 разів складання в конвертик і розкочування, розкачайте тісто в довжину дуже акуратно.
Розріжте тісто на 3 частини. Кожну частину розкачати в квадратик і розріжте навпіл по діагоналі.Отримані трикутнички скрутіть у форму круасанів (трубочку), починаючи з довгої стінки, катаючи в бік маленького кута . Слідкуйте за тим, щоб маленький куточок був загорнутий під круасан, інакше в процесі випікання круасан розповзеться.У мисочці, змішайте 1 яйце ,0,5 ч ложки води і змастіть ваші круасани .Викладіть круасани в розігріту до 250 градусів духовку на 10-15 хвилин, поглядайте за ними, щоб не пережарити)), тому що різні духовки по-різному себе ведуть)).
Смачного Вам...
Відео як робити круасани з легендарною жіночкою...Круасани ....
[attachment=63056