Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


Відповісти
 Кулінарні замітки Ксенічки:)), Рецепти на всі випадки життя:))
Ксенічка
18 січня 2013 00:34
Повідомлення #1


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1068
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 3209
Реєстрація: 18.10.2011

ICQ:--

Бали: 1656
Щиро радію Вашому товариству дорогі паняночки шанованої громади DreamFood!!Двері моєї віртуальної кухні завжди відчинені для ВАС!!Дещо про мене:
Я люблю людей,люблю життя, люблю смаково догоджати рідним і гостям.Хочу, щоб життя людей які мене оточують було смачним :belay: ..ЛАСКАВО ПРОШУ!!
Щедрівка для Вас....тут..



Щедрий вечір, добрий вечір,
Добрим людям на здоров’я.
А пан, як господар.
Господиня, як калина.
А діточки, як квіточки.
Щедрий вечір, добрий вечір,
Добрим людям на здоров’я!

Повідомлення відредагував Ксенічка - 13 квітня 2013 00:25
Перейти на початок сторінки
Ксенічка
18 січня 2013 01:04
Повідомлення #2


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1068
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 3209
Реєстрація: 18.10.2011

ICQ:--

Бали: 1656
Почну мабуть свою мандрівку з страви, яку мої хлопці замовляють частіше за їнші.Хлопці хочуть м"яска!! :lol:
Свинина в вершково-молочному соусі з яблуками, морквою та курагою.

Беремо гарний кусок свинини!!

Добренько натираємо його сіллю, перцем, червоним гострим перчиком,потертим часничком і приправою з тертої скоринки гранату..якщо такої не знайдеться на смак це не вплине:)І так хай полежить годинку або дві:)

Далі за бажанням можна обсмажити на розігрітому маслі кусок м"яска , а можна одразу ставити тушитись в духовку.

Викладемо наше відпочивше м"яско в жаровню на подушечку з почищених та порізаних дольками яблук, на кружальця моркви та кураги і залиємо сумішшю вершків та молока ..для прикладу пів літри вершків та пів літри молочка, все підсолити та поставити в духовку і так при t 200 нехай потушиться 1,5 години.(накрити фольгою і так хай годинку буде ,а вже далі щоб рідина випарувалась відкрити)

Гарно подавати цілим куском і вже порційно розрізати біля столу.
Гарніру як такого ця страва не потребує так як є їстивна подушечка:)), але за бажанням можна щось вигадати:)
Смачного.
...

Повідомлення відредагував Ксенічка - 18 січня 2013 02:42
Перейти на початок сторінки
Ксенічка
18 січня 2013 01:29
Повідомлення #3


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1068
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 3209
Реєстрація: 18.10.2011

ICQ:--

Бали: 1656
В гарну днину добрий час,
Я з Різдвом вітаю вас,
І з вечерею святою,
Веселою колядою!
Хай колядочка лунає
І сніжком хай посипає.
Хай Рік Новий несе у хату
Щастя й радості багато!
Христос рождається!


[i]Хочу вам розповісти про заправляння куті моєю бабусею .При житті вона любили до куті додавати зовсім краплину меду, а вже солод шукала з цукровим сиропом.Пройшов час вже і мама кутю готувала та щедро здобрювала медком та смак дитинства якого я так хотіла спробувати допоміг мені віднайти свою витівку до цієї страви. Можливо і ви так робите та все ..ж.. ось мій варіант:))

Варимо кутю як звично.Промиємо,залиємо на ніч водою, а зранку поставимо на маленького вогника і хай вариться.Для прикладу на склянку зерна 2 скл. води. Як буде готово приправимо , додамо півсклянки горіхів, запарених родзинок , 3 ложками медку та сиропом : на склянку води 5 ложок цукру і так нехай потомиться кілька хвилин сюди додамо перетертий мак півсклянки і знову залишимо на вогні ретельно помішуючи і так сироп стане в"язкішим тоді його додамо до куті!! Мої хлопці дуже люблять саме так приправлену кутю і варимо ми її по три літри :belay: Смачної вам куті!!!
[/i]



Повідомлення відредагував Ксенічка - 18 січня 2013 02:45
Перейти на початок сторінки
Ксенічка
18 січня 2013 01:38
Повідомлення #4


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1068
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 3209
Реєстрація: 18.10.2011

ICQ:--

Бали: 1656
Ще до гурту хочу додати страви на Святу вечерю.
ГРИБНА ПІДЛИВА.

Відварити жмінку білих грибочків.Відвар відцідити та охолодити.Підсмажити кілька ложок муки і коли буде гарного кавового кольору додавати потроху відвар та збивати вінчиком.Так як сам відвар під час приготування підсолимо і поперчимо то підлива ось..ось готова.Висипати гриби та додати 1-2 ложки заздалегідь підсмаженої цибулі.Ось і все. :belay:
ВАРЕНИКИ З КАРТОПЛЕЮ ТА КАПУСТОЮ.


Для тіста беремо пакет муки (1кг.),просіюємо,стакан холодної води, добру дрібку солі та ложки дві олії.Замісити гарно тісто,добре..добре..і розкачати його тонко, вирізати стаканом кружальця і накладаючи начинку добренько заліплювати вареника.Для начинки відварити картопельку,посолити,помнути на щільне п"юре та додати протушену капусточку,подріблену та одну ..дві ложки просмаженої цибульки.Варити вареники в підсоленій воді хвилин 10.Коли будуть готові , відцідити та полити смаженою цибулькою.

БОРЩ З ВУШКАМИ.

А борщ на вечерю я готую не на квасі, а на грибному відварі.Беремо жмінку грибів білих і заливаємо водою, варимо дві години, під кінець, солимо та перчимо, а ще додаємо потертого часничку та підсмаженої цибульки.
На сковорідці протушуємо бурячок( я люблю варений),і додаємо його до готового відвару, вкинути туди дольку лимона (якщо любите ложку оцту).Заправляю його так: ложку муки прогрітої на сковорітці розмішую з стаканом холодного грибного відвару і через ситко поливаю до борщу.Виходить смачний борщик з грибним ароматом.Смачного Вам.


А вушка готую так, для тіста беру три скл.просіяної муки, пів скл.води, сіль та ложку олії.Воду бегу холодну.Замішую тісто, тонко розкачую, маленькою формочкою вирізаю кружальця і ставлячи на серединку начинку защипую як пельмені лише вивернуто(на фото спеціально взяла дебютні вушка похреснички:)))тому не судіть строго, нам всього лиш 8 р.Для начинки беру відварені білі гриби, прокручую їх через м"ясорубку разом з підсмаженою цибулькою та тертим часничком, солю,перчу.
ГОЛУБЦІ.

Так готує бульбяні голубці моя мама.Бере капустину та запарює її ,вийнявши серединку ,у киплякій воді до м"якості.Далі розбирає по листочках, відрізає потовщення та складає на стопочку по розміру:)
Для начинки бере чищену сиру картоплю та тре її як на деруни,проціджує і сік виливає на розігріту сковорідку і так щоб рідина чуть згусла і виливає до потертої та посоленої картоплі,перчить,додає смаженої цибульки і вимішує.Загортає начинку в капустяне листя.Викладає у вистелену капустяним листям чугунну каструльку голубці,заливає водичкою і ставить на вогонь, накривши кришкою щоб закипіли.А далі ставить в духовку на 140 градусів на 1 годину.(Духовки різні тому можливо прийдеться і на 160 гр. поставити).Голубці смачні..смачні..начинка біленька..ніжненька. Коли нема посту можна додати ложку сметани в начинку.Ще часом додаємо варену картоплю, коли є готова та маємо бажання так зробити :lol:


А я люблю зробити голубці з рису, хоч пісні та також смачні.Запарюю капустяне листя.Обрізаю потовщення.
Готую начинку.Відварюю рис, солю,перчу, додаю посмажену цибульку,часничок,порізані дрібно перчик, курагу та смажені гриби перемелені на м"ясорубці,при бажанні порізану дрібно зелень,терту моркву.Закручую у вигляді перчика листок капустини з начинкою і викладаю у жаровню, дно якої вистеляю капустяними листочками.Заливаю грибним легеньким відваром, або овочевим бульйончиком, якого солю та перчу.Додаю в жаровню 2шт.духмяного перцю та листок лавровий.Ставлю на вогонь щоб закипіли.А далі в духовку на 1 годину при все тих же 140-160 гр.


Смачної вам вечері!!

Повідомлення відредагував Ксенічка - 9 лютого 2013 01:05
Перейти на початок сторінки
Ксенічка
18 січня 2013 01:42
Повідомлення #5


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1068
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 3209
Реєстрація: 18.10.2011

ICQ:--

Бали: 1656
ЦВІКЛИ.

Відварюю кілограма 2 буряків, охолоджую,почищу і тру на дуже дрібній терці.2-3 корінці хрону мию, чищу і тру на дрібній терці та змішую з бурячком.Далі даю до смаку цукру десь 2-3 ложки та ложку чи дві винного оцту.Вимішую та перекладаю у банку, закриваю кришкою і ставлю в холодне місце.

Повідомлення відредагував Ксенічка - 9 лютого 2013 00:29
Перейти на початок сторінки
Ксенічка
18 січня 2013 01:43
Повідомлення #6


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1068
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 3209
Реєстрація: 18.10.2011

ICQ:--

Бали: 1656
УЗВАР.

У гарних жіночок на базарі купляю по жмінці чорносливу,кураги,родзинок та з літа сушимо яблука та груші.Все це разом і буде гарним пучком смаку для узвару.В каструльку наливаю літри 4 води нехай закипить.Тим часом заливаю окропоп вимиті сухофрукти.І вже коли вода почне кипіти висипаю їх разом з рідиною,додаю цукру .Нехай провариться хвилин 15-20 і відставлю його настоюватись.

Повідомлення відредагував Ксенічка - 9 лютого 2013 01:18
Перейти на початок сторінки
Ксенічка
18 січня 2013 01:48
Повідомлення #7


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1068
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 3209
Реєстрація: 18.10.2011

ICQ:--

Бали: 1656
ГРИБНІ ШАПОЧКИ (королівські шампіньйони) ФАРШИРОВАНІ МЕЛЕНИМИ ГРИБАМИ ТА СУХОФРУКТАМИ.

Люблю такі страви, на них чекають гості, з ними можна експериментувати та забавлятись:))
Чистимо шапочки королівських шампіньйонів.Начиняємо їх начинкою : мелемо на м"ясорубці ніжки грибів, які попередньо обсмажимо на маслі, та замочені родзинки і курагу.Обмакнути начинені шапочки у муку з сіллю та каррі і обсмажимо на оліі з обидвох сторін.Ще можна як варіант обмакнути в збитих жовтках з меленим перчиком.
Якщо хочеться іншого смаку то до цього фаршу можна додати дрібно порізану курячу грудинку і вийде зовсім інша , та і ситніша :lol: страва.


Повідомлення відредагував Ксенічка - 9 лютого 2013 01:34
Перейти на початок сторінки
Ксенічка
18 січня 2013 01:52
Повідомлення #8


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1068
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 3209
Реєстрація: 18.10.2011

ICQ:--

Бали: 1656
МОРКВА (як по корейськи) З КОПЧЕНИМ СИРОМ.

Беру морквочку, помию,очищу та потру на спеціальній терці яка для цього салату самий раз.Посипаю моркву подрібленим коріандром,сіллю,червоним гострим перчиком та чорним, цукром та потертим , спершу очищеним часничком.Злегка помну все.На сковорітці розігрію олію та гарячою вилию до моркви та вимішаю, додам ложку винного оцту.Для отримання іншого цікавого смаку часом додавала порізаний смужками копчений сир, досить цікаво, а ще сподобалось додавання посічених горіхів.Гості оцінили новинку :belay:

Повідомлення відредагував Ксенічка - 9 лютого 2013 01:48
Перейти на початок сторінки
Ксенічка
18 січня 2013 01:55
Повідомлення #9


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1068
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 3209
Реєстрація: 18.10.2011

ICQ:--

Бали: 1656
ТУШЕНІ ТА ПОСІЧЕНІ БІЛІ ГРИБИ ТА ШАПОЧКИ КОРОЛІВСЬКИХ ШАМПІНЬЙОНІВ.

Ця страва дуже смачна та легенько готується.Думаю і ви часом готуєте її.Для її приготування я беру склянку білих сушених грибів, коли є свіжі то ще краще.Замочую і згодом відварюю до готовності, солю,перчу.(2год.)На відварі варю грибний супчик, а самі гриби мелю на м"ясорубці або дрібно січу.Також мелю, крупно порізані та обсмажені на маслі шапочки королівських шампіньйонів, це в пору, коли не знайти свіжі білі гриби.Поєднані гриби хвилини 4-5 протушую з часничком та цибулькою на маслі тут можна додати ваші улюблені приправи (ще можна під час тушіння додати кілька ложок вершків).Якщо подавати таку страву порційно ваші гості будуть пам"ятати її довго і при слові,яка ваша коронна страва про м"ясні ,які часто готуєте і не згадають, а проситимуть саме її. :belay:

Повідомлення відредагував Ксенічка - 9 лютого 2013 14:20
Перейти на початок сторінки
Ксенічка
18 січня 2013 01:57
Повідомлення #10


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1068
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 3209
Реєстрація: 18.10.2011

ICQ:--

Бали: 1656
ФАСОЛЬКА З ГРИБОЧКАМИ В ВЕРШКАХ.

Замочити на ніч промиту фасольку.Зранку відварити.Тим часом відварити білі сушені гриби( я люблю мати і відвар і самі гриби готовими в морозильній камері)На сковорітці протушити порізані гриби з цибулькою та часничком, до них висипати відціджену фасольку і нехай потомляться разом хвилин так 5, далі заливаємо вершками (добре домашніми) та залишаємо ще на вогні хвилин на 10.От і все.Можна використати і інші гриби які вам смакують. :belay:

Ще я люблю дуже страву грузинської кухні, яка готується з вареної фасолі темної дрібної, яку на сковорітці протушую на олії з подрібненими кінзою та посіченими горіхами.Все солю та перчу до смаку.Одна з моїх улюблених страв. :love:

Повідомлення відредагував Ксенічка - 9 лютого 2013 14:23
Перейти на початок сторінки
Быстрый ответ Відповісти




3 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 3)
Користувачів: 0

  Зараз: 22 листопада 2024 08:14

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька (14 лютого 2021 14:31)
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ (21 січня 2020 07:14)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 46
Гостей: 39
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100