КАЧКА З ЯБЛУКАМИ.
Для приготування нам необхiдно:
1 качка вагою приблизно коло 2 кг
4 шт. кисло-солодких яблук
7-8 шт. картоплин
мелений чорний перець
сіль
Качку помити та витерти насухо. Натерти сіллю і перцем всередині і звурху.Яблука почистити, вирізати серцевину, нарізати дольками. Покласти яблука всередину качки та заколоти зубочистками. Прив"язати ніжки та крила качки до корпусу - щоб надати гарний вигляд . Качку кладемо на деко і ставимо в добре розігріту духовку для запікання . При температурi 180 градусів продовжувати запiкати. Картоплю нарізану часточками, кладемо на деко з качкою і запiкаємо ще близько 1,5 год. В процесі запікання перiодично треба поливати качку жиром, який виділяється. Щоб провiрити готовнiсть качки - робимо прокол між ніжкою і корпусом , якщо випливає прозорий сік, значить качка готова.
З готової качки прибираємо зубочистки, виймаємо яблука та змішуємо їх з картоплею. Смачного !