Нам потрібно: 6 круглих вафель (Д-25), 300 г гіркого шоколаду ( я давала 100г), 175 г масла, 1/2 склянки молока, 200 г ванільної халви, 1/3 склянки цукру, 1,5ч.л. ванільної есенції.
Масло порізати на кусочки, покласти в посудину, туди ж налити молоко. Варити на маленькому вогні поки не розтопиться масло. Додати цукор, халву, шоколад і варити помішуючи 5-7 хвилин, поки не вийде однорідна маса (шоколад і халва має повністю розчинитися). Зняти з вогню і додати есенцію. Розмішати, дати крему охолонути і перемазати вафлі. Поставити в холодильник на 2-3 години. Смачного!
Із зазначених складників готуємо маринад, заливаємо ним рибу на 30 хвилин. Цибулю нарізаємо і обсмажуємо на олії, нарізаємо дрібно петрушку і варені яйця, все перемішуємо. На фольгу , змащену олією, кладемо один шматок філе, посипаємо натертим твердим сиром, потім фарш і знову посипаємо сиром і накриваємо другим філе.
Фольгу закриваємо конвертом.
Викладаємо на деко і запікаємо у духовці при 250С - 30 хвилин.
Дуже смачна риба. Можна їсти холодною або гарячою. Рецепт із журналу "Добра кухня" № 12 (грудень 2012р). Смачного!
Повідомлення відредагував oksana d - 18 січня 2013 22:58
Нам потрібно: 1 кг будь-якої риби( в мене нототенія), 1 кг цибулі, 3-4 горошини запашного перцю, 2 лаврові листочки. Для маринаду: 2 ст.л. солі, 0,5 склянки цукру, 1 склянка томатного соусу, 0,5 склянки 9% оцту( я давала трошки менше), 0,5 склянки води, 1 склянка олії.
Рибу почистити і вимити, нарізати невеликими шматками. Цибулю нарізати півкільцями. У каструлю викласти шар цибулі, шар риби і зверху знову шар цибулі.Залити маринадом. Поставити на дуже маленький вогонь на 3 години, накривши кришкою. Додати перець і лавровий листок і тушкувати ще 40 хвилин. Риба виходить неймовірно смачна!
Рецепт із журналу Добра кухня № 12(грудень 2012).
Повідомлення відредагував oksana d - 20 січня 2013 00:22
Нам потрібно: 4 середніх яблука, 1,5 лимона, 350 г борошна, щіпотка солі, 1,5 ч.л. розпушувача, 150 г вершкового масла, 200 г цукру, 2 яйця, 170 мл молока, 200 г вишень, 2 ст.л. меду.
Яблука почистити і нарізати дольками, полити соком половинки лимона. Яйця ділимо на жовтки і білки. Жовтки збиваємо із 120 г масла і 150 г цукру, натираємо цедру лимона. Борошно просіюємо із сіллю і розпушувачем. По черзі додаємо в масляну масу, то борошно, то молоко, після кожного разу добре перемішуємо. Білки збиваємо у піну, акуратно додаємо до тіста.Викладаємо тісто у змазану маслом форму, зверху викладаємо яблука і вишні, маленькі кусочки масла, яке залишилося і посипаємо цукром.
Печемо у розігрітій духовці при 180С - 45 хвилин. За цей час розігріваємо в сковорідці мед із соком одного лимону. Поливаємо ним ще гарячий пиріг.
Рецепт із сайту "Вкусный блог"
Повідомлення відредагував oksana d - 21 січня 2013 21:07