Сирно-маковий пирігТісто:
3 яйця
3/4 скл цукру
1 ч л ванільного цукру
1 скл жирної сметани
2 скл муки
1 ч л розпушувача
Сирна маса:
400 гр сиру
3/4 скл цукру
1 яйце
1 п пудингу
3 ст л молока
Макова маса:
1 скл маку
0,5 скл цукру
1 ст л манки
3 ст л молокаБілки взбити з цукром до стійких піків, додати ванільний цукор , сметану, жовтки. Ще раз добре взбити. Всипати муку з розпушувачем , перемішати.
Всі складові сирної маси взбити в блендері до однорідної маси.
Мак запарити (30-40 хв) , злити воду. Перемолоти в блендері з цукром , манкою та молоком.
У змащену форму викласти тісто , зверху сир ( розрівняти), потім мак, також розрівняти ( він трохи рідкуватий , не лякайтесь). Пекти 40-50 хв при 180 *. Під час випікання тісто підніметься, а сирна і макова маси подружаться між собою
Смачного
Неймовірно ніжний пиріг. Дуже смачнющий