сівіка, дякую за відгук , я аж завстидалася , дуже приємно чути такі слова в свою адресу, тішуся Канарейка, точно -точно я любитель поекспериментувати . Буває так шо щось смачне придумаю, ходжу тішуся, мол вон я яка господиня , а потім - БАЦ , натрапляю в неті на подібний рецепт , видать не одна я така експериментаторша , а тут то взагалі, самі файні газдині позбиралися
Повідомлення відредагував chajka - 8 жовтня 2012 22:56
Моя варіація на тему "Печені яблука" 5-6 яблук 1 ч л кориці 3 ст л меду 2 ст л горіхів Яблука почистити , розрізати на 4 частини, поскладати у форму для випічки (можна застелити пергаментом), посипати корицею і горіхами, полити медом. Пекти 15-20 хв при 200*.Смачного Смачний , корисний, низькокалорійний десерт
Повідомлення відредагував chajka - 13 жовтня 2012 16:36
домашніми чи купленими?????Я взагалі не вмію чи в мене не виходить)) збивати сметану чи вршки з цукром,рідне!(Як правильно робити?)
--------------------
Життя, як велика непрочитана книга! Так багато в ній ілюстрованих подій, а ти, крутишся, вертишся, як дзига і плекаєш в серціі сотні надій!
uliana_y вершки в мене домашні, якось просто в мене взбиваються ( певно тому ,що домашні) міксером 2-3 хв , потім додаю цукор-пудру (небагато , на 200 мл 2-3 ст л ), 0,5 ч л лимонного соку, взбиваю ще 2-3 хв до доброї густини, але тут важливо не перебити, бо відшарується масло .
Фіадоне Тут вставлю цитату з cookorama.net , бо рецепт надибала там "Фіадоне — це дуже смачна корсиканська страва. Якщо раптом не знайдете рікотту, можете протерти через сито домашній сир, — це вже буде не Фіадоне, але від того не менш смачно. " Не знаю , який він з рікоттою, але з звичайним сиром вийшло дуже смачно. 3 яйця 0,5 скл цукру 1 ст л крохмалю кукурудзяного ( я давала картопляний) 1 скл рікотти ( я брала домашній сир) трішки солі 1 ч л цедри лимона ( я використала апельсинову) Яйця з цукром добре взбити. Додати крохмаль, дрібку солі і цедру . Глядіть, щоб цедра не була з гірчинкою. Додати сир і перемішати до однорідного стану ( я це робила в блендері, щоб маса була дуже однорідна). Форму для випікання застелити пергаментом і викласти в неї сирну масу. Пекти 45-50 хв при 180* Смачного На фото не дуже видно ( погода не для фото ), зверху ,ніби ,шар бисквіту, далі ,ніби, сирник. Це щось середнє між сирником і запіканкою. Мені сподобалось . А, забула додати , порція виходить невеличка, готується швидко, з мінімального набору продуктів. Спробуйте.
Повідомлення відредагував chajka - 17 жовтня 2012 11:12
Осінь.... мокро... холодно.... починається пора цитрусових . Тепер вони у нас часті гості. Лимони до чаю, апельсини і мандарини так з"Їдаємо , а шкірку ні-ні , не викидуємо . По-перше, можна зробити мандаринковий чай. Для цього беремо 1 мандаринку, добре обдаємо її кип"ятком ( я кладу в горнятко і заливаю окропом на 1 хв, потім промиваю), чистимо, дольки розкладаємо в горнятка, з яких будете пити чай , шкірку кидаєте в чайник для заварювання чаю , туди ж 1 ч л вашого улюбленого чаю ( можна ще додати дрібку імбиря, якщо маєте, але то таке) ну і заварюєте чай 5-8 хв , розливаєте в горнятка з мандаринковими дольками . Смачного чаювання Якщо маєте багато тої мандаринової шкірки , то засушіть її, а потім сушену заварюйте з чаєм.
По-друге , яблучно-апельсиновий компот 3 л води 3 яблука 1 апельсин 2 ст л цукру Яблука помити, порізати дольками. Апельсин добре помити, зняти ножем шкірку, чим тоньше тим краще, щоб того білого було поменьше. Апельсин дати з"Їсти дітям , а шкірку залити окропом на 2 хв , злити воду , і залити ще раз на 2 хв . Закип"ятити воду на компот , в киплячу воду кинути яблука і апельсинову шкірку, цукор, варити 5-8 хв. Дати настоятися. Смачного
Повідомлення відредагував chajka - 17 жовтня 2012 12:26