Картопляні пиріжки з сиром Тісто 3 скл муки 4 ст л сметани 3 ст л олії 0,5 ч л соди з оцтом 0,5 ч л солі якщо потрібно то трішки води (тісто має бути таке, як на вареники) Начинка 5-6 картоплин (відварити і потовкти) 150 гр сиру 1 яйце сіль ,перець, улюблена приправа 1 яйце для змащування Замісити тісто. Вимішати начинку. Зробити пиріжки. Змастити щедро яйцем. Посипати приправою. І спекти 30-35 хв при 190* Смачного
Повідомлення відредагував chajka - 25 вересня 2012 19:30
Овочеве рагу з куркою Нам потрібні всякі овочі . В мене були капуста кабачок морква перець помідор цибуля картопля часник і зелень (додавати в кінці) крім того 0,5 кг курятини сіль, перець, лавровий лист 3 ст л сметани 3 ст л олії Всі продукти порізати, кинути в баняк, попередньо вливши туди олію, додати приправи, залити 1 скл води і тушити 25-30 хв , в кінці додати сметану, зелень, часник. Смачного
Повідомлення відредагував chajka - 27 вересня 2012 13:49
Квадратні сирники 0,5 кг сиру 1 яйце 3 ст л цукру 3 ст л муки ванілін 1 яблуко+1 ст л цукру 3 ст л манки Яблуко почистити, розрізати на 8 частин, а потім кожну дольку розрізати навпіл. Пів склянки води закип"ятити ,додати ложку цукру, яблука, ледь відварити їх, щоб вони трішки змякли. Сир перетерти з яйцем,цукром, мукою і ваніліном. Брати невелику кількість маси ,класти в середину кусочок яблука і, обвалюючи в манці робити квадратні сирники Смажити на добре розігрітій сковорідці, але на маленькому вогні Як варіант начинки можна взяти тертий мак, думаю то буде теж дуже смачно Сироп ,в якому варились яблучка не виливайте, ним дуже добре поливати ті сирнички. Смачного
Повідомлення відредагував chajka - 27 вересня 2012 16:54
Дуже часто моя доця просить ,щоб я зробила їй домашніх льодяників, любить їх дуже ( правда не часто їх роблю). Колись робила такі простенькі, виливала карамель на змащений пергамент, вставляла паличку, і доця з нетерпінням чекала коли ж воно застине . А тепер я маю силіконові формочки для цукерок Домашні цукерки 4 ст л цукру 2 ст л води (я беру будь-який компот, який є вдома зварений ) 1 ч л лимонного соку Варити все разом 5-10 хв на маленькому вогні, постійно помішуючи, щоб карамель не пригоріла. Відставити, дати трішки охолонути і розлити в формочки. Повстромляти палички Вони такі гарні вийшли, ті цукерочки, що мушу показати А найбільша нагорода те, що доця була довольна , як слоник, і сказала,що я найкраща в світі мама Любі господиньки, тіште своїх рідних, для Вас не складно, а їм приємно І ще цукерок на останок. А ці з соком чорниці ( мала морожену )
Повідомлення відредагував chajka - 21 грудня 2012 16:09
ІНЕСА, то не бульбашки, а навпаки такі маленькі ямки , просто ,коли заливала в силікон ,видно повітря попадало, то так там і залишилось , бо карамель щільно до форми прилягла.
Утилізація яблук і винограду "Ізабелла" Варення яблучно-виноградне 1 кг яблук 1 кг винограду 1 кг цукру 1 лимон 1 ч л кориці Яблука почистити, дрібно порізати , пересипати цуком і поставити на маленький вогонь варитися, помішуючи ,щоб не пригоріло. Виноград почистити від плодоніжок, перемнути і поставити на вогонь, проварити 10 хв , щоб добре віддав сік. Виноград протерти через сито, додати до яблук і варити 20 хв . Охолодити. Знову поставити на вогонь, додати змелений лимон і варити, помішуючи ще 20 хв. В кінці додати корицю і 3 хв прокип"ятити. Розлити в сухі ,чисті банки. Варення смачне і дуже ароматне
Розпочався сезон горіхів Грильяж 1 скл грецьких горіхів 0,5 скл цукру 1 ст л води Цукор висипати на пательню, додати воду , помішуючи зварити сироп (це робиться дуже швидко) Висипати горіхи в сироп і добре вимішати, щоб карамель обліпила горіхи Викласти на тарілку , смачного
Що найкорисніше на сніданок ? правильно - вівсянка , не хочете , а дарма. Пропоную вівсянку ,яка вам сподобається На одну порцію нам потрібно: 2 ст л вівсянки (Bruggen - жовто -голуба пачка, виробник Німеччина, вони самі по собі смачні ) 1 велике яблуко 1 ч л меду Вівсянку залити кип"ятком, накрити кришкою. Яблуко почистити і підсмажити на пательні з 1 ст л води , до м"якості. Викласти яблуко на вівсянку і полити медом. Смачного Для мене чим більше того яблука , тим краще, пишу і думаю - можна було ще трішки корицею притрусити , як то є " хороша мисля приходить опосля". Спробуйте.
Повідомлення відредагував chajka - 6 жовтня 2012 12:37