Одного разу одна жінка пообіцяла іншій жінці МК по підготовці риби до фарширування. Обіцяного завжди три роки чекають, але в нашому випадку ми обмежилися трьома місяцями! Отже, спеціально для Ластівки - МК по рибі фаршированій. Велике спасибі моїй мамі, яка по приказці "або ви мамо ідіть в ліс по дрова, а я буду дома, або я буду дома, а ви ідіть в ліс" таки згодилася не фотографувати, а розбирати рибу. Бо фотоапарат і вона - то різні речі і причому несумісні. Пришлося мені взяти вогонь і фотик на себе.
А я зразу подумала, що то про мацу річ))) Цікаво хоч раз її попробувати. У нас в Москві є спец.магазини, де все кошерне, і мацу з Ізраїлю возять. Але я туди точно не піду)))
Фарширована риба - то для мене щось з розряду от"кутюр в кулінарії)))
Дуже дякую! Завдяки Вашому МК ризикнула навчитися, бо раніше думала, що то тільки супергосподині рибу фарширують. Фарширована риба - для мене - був "вищий пілотаж" в кулінарії.
Цитата: Подоляночка
А чого ж ти її зашивала?
Боялася, щоб вона мені не розлізлася - та й зашила. Нитка потім легко виймається. Мені, тільки, не дуже сподобалося, що низ риби був червоний. Це від буряка. На другий раз - на картоплю поставлю.
Подоляночка, дякую за такий хороший МК! Я трохи поначитувалась порад в цій темці, і завдяки тим порадам цього року нарешті освоїла фаршировану рибку)) Вже три рази робила, правда трохи по-іншому, ніж тут описано. Розрізаю біля голови десь на 2/3, а запікаю в рукаві 35 хв. ось фото щуки, яку смакували на Великдень:
Подоляночка, дякую!!! :) Я старалась)) Як перший раз робила рибку, то теж не прикрашала. Так зїли, тішилася з того, що получилась смачна і різалась добре. А ця - то вже для гостів, захотілось, щоб не тільки смачно було, я ще й якось так з лимончиками і всіма прибамбасами))) Ще от тільки залишилось якесь блюдо нормальне прикупити для тої рибки, а то я спочатку зробила, а потім виявилось, що її нема в чому подавати)))))