Амонякові паланиці
Спеціально для Марійки БМВ
Рецепт з бабусиного зошита.На велику порцію:
1 л. сметани
1 л. цукру
12 яєць
4 пачки з під сірників амоняку
борошна так щоб не було дуже густе.
Ми завжди зменшуємо порцію, це на бляшки розміром 19,5*28,5:
1,5 ст сметани (берем зачасту наполовину з кефіром)
1,5 ст. цукру
5 яєць
2ч. л амоняку
3ст. борошна
Яйця розтерти з цукром, амоняк розвести в сметані, перемішати і тоді додати 3 рівних склянки борошна якраз так щоб не було дуже густе.
В мене виходить 3 паланиці на бляшку розміром 19,5*28,5.
Перемащувати любим масляним кремом. Роблю пудинговий, останній раз робила крем від пляцка Сакура з лимонним желе.
Бабуся моя любила їх просто перекласти варенням, також смакота.
Смачного!