Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


Відповісти
 Рецепти паски, Паска сирна, паска на дріжджах...
gutka
12 лютого 2010 19:06
Повідомлення #31


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1408
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 4109
Реєстрація: 19.07.2009

ICQ:--

Бали: 7223


ось такі пасочки пекла я минулого року (на фото одна з них)
Перейти на початок сторінки
котяра
12 лютого 2010 19:07
Повідомлення #32


Файна господиня
  • 51

Репутація: 38
Група: BANNED
Повідомлень: 348
Реєстрація: 30.09.2009

ICQ:--

Бали: 206
gutka,Така рум'яненька пасочка, та ще з родзинками. Клас. Підготовка до Великодня вдала.smile
Перейти на початок сторінки
marinka
12 лютого 2010 19:51
Повідомлення #33


Файна господиня
  • 51

Репутація: 266
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 895
Реєстрація: 7.12.2009

ICQ:--

Бали: 1584
Пасочка видно, що дуже смачна і пухка! love
Перейти на початок сторінки
lana
1 березня 2010 22:05
Повідомлення #34


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1764
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 3240
Реєстрація: 3.01.2010

ICQ:--

Бали: 4355
Паска


Від 1 л молока відлити склянку, з решти - зварити рідку манну кашу, остудити , додати 200 г дріжджів і 1 склянку цукру та залишити в теплі для бродіння на 5-6 годин. 15 яєць збити з 4 склянками цукру, додати до опари, а також + решту молока +200-250 г масла+100 г олейни+500 г сметани+мука+змелений лимон або ваніль.(Звісно, що робимо на 0.5 або й на 1/3 норми). Місити близько години.В кінці додаю родзинки,курагу. 1 раз тісто підходить, обминаю, розкладаю по формочкам, ну, а далі- як завжди...



Перейти на початок сторінки
Коко Шанель
2 березня 2010 07:34
Повідомлення #35


Файна господиня
  • 51

Репутація: 358
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 724
Реєстрація: 19.09.2009

ICQ:--

Бали: 415
Цікавий рецептик....ще такого не чула...- з манною кашею...Але печуть же хліб із семоліною - манною крупою...то чому б і ні? Записала - спробую!

А що дає присутність манної каші в тісті? Вологість, розсипчастість? Чи щось інше?
Перейти на початок сторінки
Volo-shka
2 березня 2010 09:12
Повідомлення #36


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1950
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1646
Реєстрація: 26.10.2009

ICQ:--

Бали: 2713
Такі гарні пасочки у Вас, дівчатка. І рецепти смачнющі. Переписала собі всі, бо цього року планую сама пекти вперше (завжди мама напікала пасочок на всіх).
Перейти на початок сторінки
Майя Шутенко
5 березня 2010 14:28
Повідомлення #37


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1835
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1999
Реєстрація: 27.11.2009

ICQ:--

Бали: 163
Рецепт Паски на жовтках я взяла з журнальчику "Люблю готовить", 2008 р. від весільної господині Тамари Пшеничної з м.Луцька ,випічка смачна ,випробувано!
Я пекла півпорції.Кожного року печу Паску за улюбленим рецептом (рецепт вище),тут а також беру один новий!





Паска
200 гр. дріжджів
1 л. молока
0,5 кг цукру
2,5 кг муки
15 яєчних жовтків(бажано домашніх)
200 гр. вершкового масла
80 гр. олії
0,5 склянки родзинок
Сіль,ванілін,1 ст.л. горілки або коньяку

Дріжджі розтерти з 0,5 склянкою молока,додати трішки цукру 1ст.л. і борошна 1ст.л.В тепле молоко,що залишилось додати розтетті дріжджі ,борошна до 1 склянки і замісити тісто ,як на оладки , поставити на 2 години ,щоб підходило.За цей час декілька разів перемішати.
Потім додати жовтки збиті з цукром,сіль,ванілін,м"яке вершкове масло,олію,родзинки,горілку або коньяк.Перемішати і всипаємо поступово борошно,вимішуючи ,поки тісто не буде відставати від рук.
Поставити підходити у тепле місце на 3-4 години.
Виробляємо колобки і складаємо у форми на 1/3 об"єму.Форму для випікання змастити маслом і застелити промасленим папером.Дати Пасочкам піднятися.
Випікати 1 годину.
Готові пасочки прикрасити за бажанням!


Білки можна використати на смачний торт ,смак "Київського", рецепт у мене на сторінці

ось тут
Перейти на початок сторінки
lana
5 березня 2010 14:58
Повідомлення #38


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1764
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 3240
Реєстрація: 3.01.2010

ICQ:--

Бали: 4355

Коко Шанель
А що дає присутність манної каші в тіст

Точно не знаю, але тісто пухке,смачне
Перейти на початок сторінки
Майя Шутенко
7 березня 2010 13:52
Повідомлення #39


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1835
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1999
Реєстрація: 27.11.2009

ICQ:--

Бали: 163

Наближається Великдень.Ми всі будемо пекти Паски за улюбленими рецептами!І як хочеться,щоб випічка була вдалою:високою,пухкою і смачною!У народі є повір"я-якщо Паска вийшла гарною,то і весь рік буде щасливим!
Хочу написати Вам декілька порад від досвічених майстринь - щоб Паска була вдалою(газета"Бабусина кухня" 2001р.)

1.Тісто для Пасок не повинно бути рідким(випічка розпливеться і буде пласкою),і не повинно бути надто густим-Паски будуть тяжкими і швидко зачерствіють.
2.Тісто має бути таким по густоті,щоб його можна було розрізати ножем,і воно не повинно до нього липнути.А при поділі тіста на колобки-не потрібно було б підсипати муку.
3.Тісто вимішують як можна довше,щоб воно гарно відставало від рук і від стільниці.
4.Підходити тісто повинно три рази:перший раз-підходить опара,другий раз-коли замішуємо всі продукти ,третій-коли колобки у формі.
5.Тісто для Пасок любить тепло і боїться протягів.Тому підходити воно повинно в теплому місці )
6.Форму для випічки Пасок заповнюють лиш наполовину і дають піднятися до 3/4 висоти,потім ставлять випікатися.
7.Готову до випікання Паску змащують жовтком яйця,або прикрашають пекарською скульптурою із круто замішаного прісного тіста.

Паска"Чудо"-("Готовим вкусно"-2009 р.випробувано!)


100 гр. дріжджів
0,5 л. теплого молока
10 яєць
0,5 кг цукру
1,5-1,7 кг. муки
0,5 л. сметани
250 гр. вершкового масла
1 склянка родзинок
2 склянки цукатів
ванілін
0,5 ч.л.солі

Для глазурі
2 білки
1 склянка цукрової пудри
1 чл. соку цитрини

Дріжджі розтерти з 1 стл. цукру в теплому молоці,додати муку 3-4 ст.л.,поставити на 1 годину ,щоб підійшло.Потім додати збиті яйця з цукром,сметану,вершкове масло розтоплене,ваніль,муку,родзинки.
Вимісити гарно ,близько 40 хв.і нехай підходить десь 1,5 години.
Заповнити тістом форми на 1/3 об"єму.Дати трішки піднятися і випікати до 1 години.
Вийняти з форми ,як трішки охолоне.
Паскам прикрасити глазуром і посипати цукатами!

Паска виходить пухкенька ,м"яка і дуже смачна!

Жовтки можна відокремити від білків і розтерти з сіллю,а білки окремо збити з цукром.Тісто буде пухке і яскраво -жовте)

Рецепти паски
Перейти на початок сторінки
Коко Шанель
7 березня 2010 15:19
Повідомлення #40


Файна господиня
  • 51

Репутація: 358
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 724
Реєстрація: 19.09.2009

ICQ:--

Бали: 415
Паска заварна


1 кг муки
50 гр дріжджів
1,5 ст. молока
10 жовтків
3 білки
250 гр цукру
200ггр вершкового масла
100гр родзинок
3 ч.л. ванільного цукру
1 г солі

В половині стакана киплячого молока заварити 100гр муки, швидко розмішати.Одночасно дріжджі розвести в половині стакана теплого молока і змішати зі 100 гр муки, залишити на 10 хв.
З"єднати ці суміші, накрити і поставити для підйому на 1 годину. Жовтки, цукор, сіль стерти в однорідну масу, додати 750 гр муки, вимісити тісто, додавши те, що вже підійшло. Коли зійде - поступово додати тепле розтоплене масло, збиті на піну білки, вимісити, дати тісту підійти ще раз. Потім вмісити родзинки, які обваляти перед тим в муку ( для рівномірного розподілення в тісті), добре вимісити, розкидати по формах, дати зійти в формах і випекти.
Перейти на початок сторінки
Быстрый ответ Відповісти




1 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 1)
Користувачів: 0

  Зараз: 23 листопада 2024 00:26

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька (14 лютого 2021 14:31)
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ (21 січня 2020 07:14)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 46
Гостей: 25
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100