Паска ВеликодняОпара100 гр.дріжджів,1 ст.л.цукру,250 гр.теплого молока,2 ст.л. борошна дбайливо розмішати і поставити у тепле місце підходити на 10-15 хв..
8 жовтків відокремити від білків і розтерти з 300 гр.цукру,додати 250 гр.теплого молока і дрібку солі.Отриману суміш з"єднати з
опарою і поступово додати борошно-800гр,дивитися по тісту,щоб не було надто тугим!!!.Замісити тісто,періодично змащуючи руки олією..Місити до
40 хвилин.
Додати 100 гр.розтопленого вершкового масла і 1 ст.л.олії-
поступово.За бажанням можна додати 0,5 склянки родзинок,промитих і підпилених борошном.
Місити тісто близько=10 хвилин.
Поставити тісто у тепле місце,де воно підходити буде-
4 години.Коли зійде-вимісити ще раз і розкласти у теплі, змащені олією форми на
1/3.Дно формочок застелити промасленим папером.
Тісто виросте вдвічі-змастити яйцем поверхні Пасочок і ставити випікатися :20 хв.-220" потім ще 20 хв.-при -180 "
Смачної Пасочки!