Торт "МОНАСТИРСЬКА ХАТА" Тісто:
3 ст. муки
1 пачка маргарини
3 жовтки
1 ст. сметани
1 ч.л. соди, погашена оцтом
Замісити м"яке тісто і поділити на 16 частин ( 15 мають бути однакові, а 16-та трохи більша). Більшу (16) частину розкатати як паляничку на прямокутну форму і спекти. А решта 15 частин розкачати смужками шириною в 7 см і довжиною в форму. Викласти на ці смужки вздовж вишні (в своєму соці) і защипати краї. Готові викласти в форму і пекти.
Крем:
1,5 ст. доброї домашньої сметани
1 ст.цукр. пудри
Сметану збити з цукром.
Спечену паляничку змастити кремом і викласти ті трубочки з вишнями, змащубчи кожну кремом. Спочатку викладаємо 5 трубочок, щільно одна до другої, потім 4, потім 3, 2, і 1 зверху. Змастити зверху кремом і посипати меленими горіхами.