Фарширований коропРибу я завжди фарширую традиційно, так як тут і описано у багатьох господиньок: філе риби, яка фарширується, цибуля, морква, трошки булочки, сіль, перець до смаку. Але інколи я роблю фаршировану рибу за рецептом, яким зі мною поділилась колишня співпрацівниця, яка була дуже хорошою галицькою господинею. Готую таку рибу рідко, бо мої домашні все ж більше люблять традиційну, але інколи роблю і таку. Вчора я дуже захотіла фаршированої риби саме за тим давнім рецептом. Зранку на Привокзальному базарі прикупила невеличкого коропа, зробила і хочу поділитись з вами.На 1 коропа вагою 1 кг потрібно:
1 середня цибулина
1 середнє яблуко
150 г горіхів
2 яйця
2 ст. ложки олії
1 ст. ложка масла
0,5 чайної ложечки цукру-пудри,
трошечки (1-2 щіпки) тертого мускатного горіха
сіль, перець до смаку.
Рибу почистити, випатрати, вибрати зябра і очі, помити. Зняти шкіру, залишивши на ній голову, хвіст і плавники (тут дівчата проводили майстер-класи, як знімати шкіру).
М"ясо відділити від кісток, те, що не хоче відділятись, опустити на кілька хвилин у кипяток - м"ясо легенько відділиться усе.
Двічі перемолоти м"ясорубкою з підсмаженою на олії і маслі цибулькою (в кінці смаження додати 0,5 чайної ложечки цукру-пудри), яблуком і горіхами.
Збити в піну 2 яйця і додати до перемеленого
Посолити, поперчити до смаку, додати щіпку-дві мускатного горіха і все гарно вимішати.
Фаршем начинити шкіру.
Дно форми, в якій запікатеметься рибка, виклати плястерками картоплі, моркви і цибулі і покласти рибку.
Форму поставити у духовку запікатись на 1 год., якщо риба більша, то відповідно потрібно більше часу на запікання.
Мені така фарширована риба подобається, можливо, хтось при нагоді спробує приготувати і йому сподобається теж. Буду рада.