Люди запасаються на зиму вітамінами, а ми все на фосфор налягаємо.
Короп, фарширований рисом і грибамиКороп почистити, але розрізати краще не пузце, а зі спини, біля плавника ( у мене донька поспішила , доки я прийшла з роботи, вона почистила, як звичайно), підрізати ножем хребет біля голови і, підтримуючи пальцями, витягти кістку, відрізати біля хвоста. Вибрати нутрощі і всі кістки. М"ясо, що було на хребті і ребрах, обібрати, дрібно порізати. Тушку коропа натерти сіллю, перцем, замість видалених жабер вставити кружальця лимона.
Приготувати
фарш:
Відварений розсипчатий рис змішати з підсмаженими на вершковому маслі грибами ( у мене- печериці) і цибулею,посіченою рибою, обібраною з кісток.
посолити, поперчити, за бажанням додати приправу. мені дуже подобається ось ця ( універсальна)
Начинити рибу фаршем, спину ( а у мене сьогодні- пузо) зашити, але я дуже ледача (
), то просто обгортаю розріз фольгою- і тоді фарш не висипається і не пригорає.
Запікати.
Смакує як гаряча, так і холодна. До речі, холодну можна прикрасити візерунком ( масло або майонез видавити корнетиком)