Мій "Фарширований ТОВСТОЛОБИК"* товстолобик -1200г
* курячий фарш 200г
* манна крупа 3 ст. ложки
* 2 яйця
* одна велика цибулина
* одна не велика морквина
* рослинна олія(я брала кукурудзяну) приблизно грам 100
* вода приблизно грам 100 ( для того щоб підливати в лист)
* сода - щіпка трьох пальців
* сіль, перець по смакові
Я брала товстолобик на пробу, ось що із цього вийшло:
Товстолобик вимити й очистити від луски. За допомогою ножа й ножиців вирізати зябра. Уздовж зябрових костей зробити надрізи із двох боків, залишаючи недоторканою смужку шкіри, що з'єднує спинку риби з головою. Голову риби відвернути назад і за допомогою довгого гострого й тонкого ножа, а також я використовувала ножиці, акуратно, намагаючись не порвати шкіру, відокремити її від м'якоті. у мене трохи порвала шкіра біля голови(але це не страшно) я зашила розриви ниткою, яку після запікання слід видалити Плавники відрізати ножицями (усередині тушки) і перерізати кістку, не доходячи до хвоста ~1-2 см. Таким чином, у нас повинен вийде рибна панчоха, а м'ясо на костях окремо.
НАЧИНКА:
З рибної тушки видалити внутрішності й промити.
Відокремити рибну м'якоть від костей і перемолоти на м'ясорубці. У рибний фарш додає курячий фарш, 3 ст. ложки манки, туди ж 2 яйця, трохи посолити й поперчити й кладемо смажене цибульно-морквяне пюре.
Цибулю очистити й дрібно порізати.
Моркву вимити, очистити й натерти на великій тертці
На розігрітій з кукурудзяним олією сковороді злегка обсмажити цибулю, потім додати моркву й жарити, помішуючи, до м'якості ~4-5 хвилин, потім додала щіпку соди і цибулька наби розтанула в цибуляне пюре.
Наповнити рибну шкіру начинкою (за допомогою ложки) і рівномірно розподілити її усередині тушки.
На змазаний рослинною олією лист і трохи водички викласти фарширований товстолобик і змазати його майонезом.
Запікати ~півтори години при температурі ~190C. час від часу я підливала кукурудзяної олії і води на лист.
Готову рибу вийняти з духовки й дати постояти ~15-20 хвилин. Потім акуратно перекласти на піднос або блюдо до повного остигання. Ну ось рибка наша готова прикрашаємо її й подаємо вже в порізаному виді на святковий стіл.
По цьому рецепту роблю постійно рибку і чомусь тепер завжди товстолобик, сподобався в роботі.