Хочу поділитися рецептом приготування
Індика
Свого часу знайшла цей рецепт на say7, але трохи змінила. М"ясо вийшло дуже смачне, м"якеньке, ароматне. Навіть малеча їла з великим задоволенням.
Рецепт:
1 склянка солі
1 склянка цукру
2 яблука
1 апельсин
1 лимон
пучечок кропу (в мене - сушений 2ст ложки)
товчений часник - 1 головка
Стебло селери - 2-3шт (я не додавала)
перець чорний та духм"яний, лаврушка,
3,5 л води
У воду засипаємо цукор, сіль, кріп, перець, лаврушку. Доводимо до кипіння. Нехай прокипить хвилин 5, зняти з вогню, додати нарізані фрукти та часник. Коли маринад повністю охолоне, додати трохи води і помістити в нього індейку. Виносимо на холод на 2 доби. В мене індик 6 кг, маринувала у емалірованому відрі, але і там не помістився повністю, то я його два рази на добу перевертала, щоб добре просочився.
Перед запіканням гарненько натираємо нашого птаха ззовні і зсередини улюбленими приправками - в мене "Італійські трави", фаршируємо яблуками та чорносливом, зашиваємо.
Викладаємо на ледве змащене деко та накриваємо фольгою - робимо кришку. І в духовку на 3 години. Дістаємо, перегортаємо на інший бік , знову закриваємо фольгою і ще на одну годину у духовку.
І в результаті отримуємо ось таку красу