Перед святами згадала про давно забутий кексик. Рецепт в мене вже досить давно (знайшла колись в інтернеті), але пекла його лише декілька разів. На смак - дуже ніжний, вологий, ароматний!!! Прошу, пригощайтеся
Різдвяний кекс
Нам знадобиться: 200 гр цукру пачка (250 гр) маргарину 4 яйця 2-3 ст ложки сметани 300 гр борошна 1 пак розпушувача 1 пакетик світлого пудинга 1 пакетик желе червоного кольору 1-2 ст ложки какао Гарненько змішуємо маргарин з цукром. По одному додаємо яйця, збиваючи міксером. Коли яйця повністю вмішаються, додаємо сметану. Окремо змішуємо борошно з розпушувачем, я додаю ще дрібку солі. Міксером змішуємо муку з масляною масою. Ділимо тісто на 3 частини. В першу додаємо пудинг, в другу - какао, в третю - желе (додатково для більш інтенсивного кольору можна додати вишневий сік). Все у сухому вигляді!!!. У застелену пергаментом , високу і продовгувату форму викладаємо біле, сверху - з какао, накриваємо червоним тістом. Не перемішувати!!!. Випікати на середньому жару трохи більше години. Тісто саме перемішується під час випікання ))). Розрізати - коли кекс повністю вистигнув - розріз гарніший виходить. На моєму фото - кекс ще гарячий, бо мої мурзики дуже нетерплячі )))) Смачного!!!
Повідомлення відредагував Pito4ka - 19 грудня 2011 19:12
--------------------
Тварин, яких мало, занесли в Червону книгу, а яких багато - в "Книгу о вкусной и здоровой пище". (Фаіна Раневская)
дякую за рецепт! Дивлячись на цей кекс чомусь відразу відчувається домашній затишок, тепло, тому як на мене, назва кексу дуже підходить
Цитата: Pito4ka
На моєму фото - кекс ще гарячий, бо мої мурзики дуже нетерплячі ))))
так і має бути, бо коли випічка смакує рідним, це найкращий показник того що випічка дуже смачна і вони так демонструють свою вдячність
--------------------
I am a chef, baby, I can cook even a dinosaur, if I find some fresh Запрошую у свій блог homemadebakery-recipes.blogspot.com :) ♥ ♥ (:
Любі господиньки, дуже вдячна вам за плюсики та ваші коментарі.
Повідомлення відредагував Pito4ka - 22 грудня 2011 21:56
--------------------
Тварин, яких мало, занесли в Червону книгу, а яких багато - в "Книгу о вкусной и здоровой пище". (Фаіна Раневская)
Хочу запропонувати вам м"які, ароматні і дуже смачні
Закусочні плюшки
Рецепт запозичила на са сайті Поваренок.ру. Привернув увагу своїм досить цікавим інгрідієнтом - томатним соком )))) Нам необхідно: Томатний сік - 1 скл. Дріджжі сухі - 1 ч. ложка Цукор - 2 ч ложки Яйця - 1 шт Олія - 2 ст ложки Борошно - скільки візьме Для начинки - в оригіналі - тертий сир з зеленню(кріп, базилик, та ін.) В мене начинка - розтерте солоне сало з кропом.
Нагріваємо сік до теплої температури, всипаємо дріджжі, 1 ч ложку цукру, перемішуємо та залишаємо, щоб забродило. Тим часом легенько збиваємо виделкою яйце з 1 ч ложкою цукру, додаємо олію, перемішуємо. Як тільки сік покрився пінною шапкою - виливаємо до суміші, та замішуємо мукою м"яке тісто. Сформовуємо колобок і залишаємо в теплому місці на 40-50 хв. Як тісто виросте у 2 рази - обминаємо і ділимо на 2 частини. Розкатуємо прямокутні пласти, змащуємо начинкою і згортаємо рулети. Кожний рулетик ріжемо на шматочки по 5 см. Викладаємо на змащене олійкою деко та випікаємо 30-40 хв. Плюшки не мають вираженого томатного смаку, але сік надає неповторну солодинку і дуже гарний колір. А з начинкою - можна бавитись. Пасуватимуть і м"ясо, і гриби, капуста, навіть крабові палички матимуть цікавий смак ))) Смачного!!!
--------------------
Тварин, яких мало, занесли в Червону книгу, а яких багато - в "Книгу о вкусной и здоровой пище". (Фаіна Раневская)
Рецепт дуже простий - свинину нарізаємо впоперек волокон, гарненько відбиваємо. Окремо в мисці змішуємо 2-3 ст ложки майонезу з сіллю, перцем, різними травками-приравками ріжемо півкільцями велику цибулину та заливаємо пів баночки (може й трохи меньше - щоб м"ясо не "плавало") соку з консервованих ананасів. Кожну відбивну щедро змащуємо цим маринадом і складаємо у миску. Ставимо на холод не меньше ніж на 10 годин.. Як промаринується - викладаємо на змащене олією деко і запікаємо у духовці. Я викладаю разом з маринадом - м"ясце трохи протушується у ньому, а потім вже печеться. Хвилин за 15 до повної готовності - посипаємо щедро сиром М"ясо на смак - дуже ніжне, солонувато-солодке, м"яке, хоч губами їж.))) Смачного!!!
Повідомлення відредагував Pito4ka - 4 січня 2012 00:46
--------------------
Тварин, яких мало, занесли в Червону книгу, а яких багато - в "Книгу о вкусной и здоровой пище". (Фаіна Раневская)
Куряче філе - 1 шт Яйця - 3 шт Мандарини (алельсини) - 2-3 шт Пекінська капуста - пів маленької головки Кукурузка - 3 ст. ложки Нарізати все соломкою (кукурузку можна не крошити)))), перемішати з майонезом, посолити. Смачного!!!
Повідомлення відредагував Pito4ka - 4 січня 2012 01:49
--------------------
Тварин, яких мало, занесли в Червону книгу, а яких багато - в "Книгу о вкусной и здоровой пище". (Фаіна Раневская)