КАРПАТКА
1 скл води
100 гр маргарини
1 скл муки
5 яєць
1 ст л порошку до печива
Приготування:
1.Зварити воду з маргарином.Потім додати муку. Заварити тісто.
2.Коли ця маса охолоне додати по одному яйця і збивати міксером на великій швидкості 10-15 хв. Головне дуже добре збити міксером, щоб утворилось більше пухирців. В кінці дати порошок до печива
Тісто розділити на 2 частини. Добре розправити на протвені. При випіканні на тісті повинні зробитися пухирці - як гори Карпати. Випікати 30 хв при температурі 200"С.
Корж не витягувати відразу після випічки, бо осядуть "гори"!!!!!Крем заварно – масляний
0,5 літр молока
0,5 скл цукру
2 пач ванільного цукру
3 ст ложки муки
2 ст лжки крохмалю
1 пач масла
20 гр горілки
Приготування:
1. цукор+ 200 гр молока ( взяти із загальної кількості молока) + мука+ крохмал - все це добре розмішати.
2. Решту молока закип"ятити.
3. Тоненькою цівкою влити крохмально-молочну суміш в кип"ячене молоко.
Каструлю поставити на маленький газ, постійно помішувати, щоб не було грудок!!! Коли згусне - відставити. Не кип"ятити!!! В кінці варіння дати ванільний цукор.
Щоб не утворилася кірка на кремі під час охолодження, потрібно час- від- часу помішувати заварний крем.
4. У мягке масло додовати поступово, по- трошки добре охолоджений заварний крем. Збивати міксером до утворення пухкої маси. В кінці влити горілку.
Готовий крем накладаємо на один із коржів. У крем можна дати різні фрукти ( я дала вишню).Накриваємо другим коржом. Притрушуємо цукор-пудрою! Смачного!
Карпатка добра тоді, коли гарно охолодиться. Крему можна зробити у 2 рази більше. Крем легкий і дуже смачний.