Сютлач
(турецька кухня) Коли страва смачна, то вона часто може зустрічатися в кухнях інших народів під різною назвою. Так і цей рисовий пудинг з ніжним карамельним смаком люблять готувати не лише турки, але й іспанці, італійці і т.д. Пропоную і вам спробувати цей десерт:
Приготувати:
1л молока
3/4скл. цукру
1ст.л. крохмалю (краще взяти кукурудзяний крохмаль)
1ст.л. рисової муки (можна замінити крохмалем)
2 ст.л. вареного рису (або рисових пластівців – сирих, або рісіні – італійські макарони у вигляді рису – їх можна підсажити до золотистого кольору на пательні)
1 жовток
1 пакетик ванільного цукру
1ст.л масла
1. До молока (100 мл відлити) додати рис, цукор, варити 10 хвилин.
2. Крохмал, рисову муку, ванільний цукор змішати з молоком, додати жовток, гарно вимішати і, помішуючи, вилити в кипляче молоко. Додати масло. Постійно помішуючи варити ще 10 хвилин.
3. Формочки змастити маслом, розлити пудинг, поставити в духовку з водою на протвені (я не наливала води), за бажанням посипати цукром, запікати при 200 градусах приблизно 20 хвилин. (Я би порадила зменшити температуру до 170-180 градусів).
4. Охолодити – дуже зручно запекти його ввечері, «забути» в духовці і куштувати на сніданок.
5. Подавати, посипавши корицею (я посипала спеціями до кави – кориця, гвоздика, кардамон…)
Навіть якщо запечений зовнішній вигляд насторожить вас, по швидше беріть ложечку і спробуйте на смак – це щось надзвичайне!
Рецепт від Олесі (Ascania) зі сайту say7.