"Дамські пальчики"
Складники:
тісто заварне: маргарин або масло 150гр, 1,5скл. муки, 1,5скл. води,
0,5ч.л. солі, 5-6 яєць;
крем: 0,5 літри сметани, 1скл. цукру-пудри, 1пачка згущувача до сметани, ванільний цукор.
Помадка:50гр. шоколаду, 1ч.л. масла, 1ч.л. сметани(якщо помадка надто густа)
Приготування:
Тісто: в каструлю вливаєм воду, додаєм подрібнений маргарин, або масло і сіль. Доводимо воду до кипіння і всипаємо муку, весь час помішуючи. Коли тісто скрутиться в одну кулю і почне відставати від стінок посудини, зняти з вогню. Охолодити і перетирати, поступово додаючи по яйцю, поки тісто не буде тріщати. Після цього чайною ложкою, або кондитерськи шприцом виложити тісто на змащений жиром папір (формувати тісто у вигляді пальчиків) і пекти в нагріті духовці(220гр) протягом 10 хв. , потім зменшити д0 180гр. і пекти до золотистого кольору, протягом 10хв. духовку не відкривати.
Крем:Збити сметану з цукрм-пудром і ванільним цукром, в кінці додати смету.
Робота: Спечені пальчики перемішуємо з сметанковим кремом і викладаємо гіркою, або в тортівницю.
Р.S. Другий раз я додавала порізаной кусочками зефір до сметани. Дуже було смачно. Нагадувало тірамісу