Торт маково-яблучний
Мак:2ст. маку запарити і перемолоти 2-3 рази на м'ясорубці, додати 2 яєць, 3 жовтки, 1ст. цукру, 100гр. масла, 2-3ст.л. муки, 1ч.л. порошку до печива.
Робота:
1кг. яблук порізати пластинками і перемішати з 3 білками збитими з 3 ст.ложками цукру, гарно посипати бляху сухарями і викласти яблука, на яблука вилити мак. Пекти до готовності при температурі 200градусів. Витягаєм з духовки, щоб він трошки постояв в блясі, потім перевертаєм догори яблуками.
Маса:1літра молока кипить, вливаємо 1літру сметани, збиту з 4-ма яїчками, то буде робився сир (на малім вогні), як утвориться сир, тоді беремо друшляк, накриваєм марлею і виливаємо сир, хай стікає.
150гр.масла розтираєм з 200гр. пудриі потрошки додаєм охолоджений сир. Викладаєм на яблука і поливаєм шоколадом.
P.S.маса виходить як сир маскарпоне.