5кг помідор, 1кг цибулі, 1скл. цукру, 1скл. оцту,2ст.л.солі,1ч.л.сухої гірчиці, 1ч.л. чорного меленого перцю,1ч.л. кориці, 5шт. мелених гвоздик, червоний перець до смаку(більше даєте, пекучішій кетчуп) Помідори і цибулю пропустіть через м'ясорубку. Усе поставте на малий вогонь. Варіть, поки не википить половина. Коли трошки охолоне, збийте блендером і перетріть через ситко від кісточок. Додайте цукор, оцет, сіль, приправи. Дайте покипіти ще 10хв.Закатайте у банки. З порції виходить приблизно 2 літри.
Повідомлення відредагував Оксана4209 - 2 вересня 2011 13:27
500гр. сиру, 4яєць,100гр. цукру, 2ст.ложки манної крупи,1ст.ложка масла, ванілін, родзинки. Масло розтерти з цукром, жовтками, ваніліном, додати змелений сир, манну крупу і все це розтирати, поки не утвориться пухка маса. Цю масу вимішати з перемитими родзинками, піною збитих білків, накласти у посудину, змащену жиром і посипану сухарями. Пекти у гарячій духовці(200грю) протягом години. ( В мене на той момент не було родзинок).
Повідомлення відредагував Admin - 1 червня 2012 12:32
Складники:рис- 200гр., мідії-500гр., цибуля-2шт., морква-2шт, лимон, сіль, перець. Приготування:підсмажити на пательні до золотистого кольору цибулю (порізана кубиками), додати моркву (потерту на грубій терці) добре протушити.Видусити до цього сік з лимона (до смаку). Мідії розморозити, почисти від піску, відтиснути з них воду і додати до цибулі і моркви, протушити 10хв. Рис промити, змішати з протушеними мідіями, залити 300мл гарячої води. Накрити кришкою і варити 2 хв. на великому вогні, 2хв. на середньому і 10хв. на маленькому. Після цього ще 10хв. не відкривати кришки. (під час варіння кришку не відкривати)
Складники: 1кг свинного м'яса, 3-4 цибулини,2 середні морквини; тісто: 3-4 яйця, сіль ,мука, декілька цибулин. Приготування: м'ясо порізати кубиками, обжарити на сковорідці і скласти в гусятницю; пожарити на сковорідці цибулю з морквою і покласти в гусятницю. залити водою так, щоб вона покрила м'ясо . Ставимо на вогонь, щоб закипіло. З муки і яєць готуємо тісто як на локшину,тоненько розтачуємо його і ділимо на 2 рівні частини. На одну частину викладаємо цибулю порізану кружельцями і накриваємо другою частиною тіста. Після цього ріжемо разом 2 частини тіста ромбиками так, щоб всередині була цибуля і шарами кидаємо ромбики в гусятницю ( кожен шар потрібно втоплювати у рідині). Тушимо на маленькому вогні приблизно 40 хвилин. Рецепт моєї куми. Страва казахська.
Складники:180гр. замороженого шпинату, або 150гр. свіжого; 120гр. сиру "Гауда"; 280гр. домашнього сиру з зеленню; 300гр. слабосоленої сьомги ,або горбуші кусочками; 4 яйця; 0,5 лимона; сіль, перець. Крім того: харчова плівка, папір для випічки, форма 22х30см. Приготування: яйця збити вінчиком. Сир "Гауда" натерти на морквяному терку. Шпинат грубо нарізати. До яєць всипати сир і розмішатти. Потім додати шпинат і приправи, посолити. Форму вистелити папером для випічки і викласти сирно-шпинатну масу. Покласти в розігріту до 175градусів духовку і запікати приблизно 10-12хв. Дати омлету вистигнути і перекласти на харчову плівку. Розділити омлет на дві частини., кожну змастити сирною масою, зверху викласти кусочки риби, сбризнути лимонним соком, завернути омлети з рибою в рулет і туго завернути в харчову плівку і поставити на холод на дві години.
Повідомлення відредагував Оксана4209 - 3 січня 2012 18:14