Цитата: Рімма
В чому загвоздка?
По-перше, треба мати добре набиту руку. А по-друге, не виходить у мене вирівняти його так рівно, як у вас. А ці усі квіти найкраще дивляться на рівній основі.
Цитата: Рімма
поділіться вашим принципом виготовлення драпіровки .
Роблю мастику із жувального зефіру, брала рецепт тут на сайті, але я роблю вже на око. Беру на один коровай із великою драпіровкою півтори пачки білого зефіру, додаю ложку води, трішки лимонної кислоти і ставлю на водяну баню. Коли зефір набухне, знімаю із вогню і даю 3-4 ст.л пудри, перемішую і відсталяю, щоб охололо до кімнатної температури. Тоді мішу на пудрі просіяний, при замішуванні додаю 1 ч.л.СМС. Треба замісити не дуже туго, щоб розкачалося, і не мяко, бо буде рватися.
Розкачую на крохмалі. Вирізаю прямокутник. Тоді на стіл кладу стільки олівців (бажано подовших, можна палички), скільки складок мені треба. Кладу на них мастику. Зверху в проміжки між олівцями знову ж кладу олівці, драпіровку стягую руками, роблячи складки (гармошку). Обережно забираю олівці (зверху і спіднизу), і виходить ось така драпіровка. Тоді вже прикріплюю на коровай. Не знаю, чи зрозуміло, як буде фото, то виставлю.