Фокачча із шариківтісто:
500 г борошна
25 г свіжих дріжджів
1+1/4 стакана (300 мл)води кімнатної температури
2 ст.л. (30 мл)оливкової олії
1 ст.л.солі
2 ст.л.цукру
Для начинки:
150 г сиру моцарела (нарізаний кубиками )- в мене російський
100 г зелених маслин без кісточок - в мене м'ясний фарш
Для покриття:
соус томатний
натертий сир
Замісити м'яке, еластичне тісто.
Накрити і дати підійти, щоб збільшилося в 2 рази.
Розігріти духовку до 190 градусів.
Розділити тісто на 15 частин.
Сформувати шарики, и в кожний шарик положити маслину і кубик сира, сформувати шарика і виложити в форму з знімними бортами(не обов'язково).
Дати піднятися приблизно 15 хвилин, щоб шарики склеїлись один з одним.
Змазати соусом и посипати тертим сиром. Випікати 35 хв до готовності тіста і до золотистого кольору сира.
Тісто просто шикарне, приємно з ним працювати, а готові вироби дуже пухнасті. Начинку робила ще з тушеними грибами, ну дуже смачно! Обов'язково спробуйте! За рецепт велике дякую vitoria.livejournal.