Торт "Пані Кароліна"
Коржі:
7 білків
1 скл.цукру
2 ст.л.крохмалю
3 ст.л.какао
1 ч.л. соди
1,5 скл. борошна (1 скл.-200 мл)
Сухі інгрідієнти (борошно, крохмаль, соду і какао) вимішати . Білки збити з цукром до піків. Охайно ввести в білки суху суміш, вимішуючи (сухої суміші може лишитися 2-3 ложки, залежить від величини яєць). Тісто буде густішим.
Спекти 3 коржі (діаметром 22 см)
Крем:7 жовтків
150 г цукру
0,5 молока
3 ст.л.крохмалю
100 г чорного шоколаду (брют)
200 г масла
чорносливЖовтки збити з цукром. 350 мл молока закип'ятити. Крохмаль розвести у 150 мл холодного молока. Вилити жовтки в кипляче молоко, ввести туди ж і крохмаль. Заварити на малому вогні , помішуючи, до загустіння.
В гарячий крем вкинути поламаний шоколад, вимішати. Як вистигне , збити з маслом. Додати порізаний на шматки чорнослив (перед тим залити окропом на кілька хвилин). Перемастити коржі.
P.S. Крем дуже смачний, нагадує мені шоколадне морозиво. Чорносливу не давала, бо мала не любить. Додала в крем мигдальну стружку. Рецепт вичитала на польському блозі.
Смачного!