Дівчата, всім дякую за вітання !!!
Покажу, чим займалася минулого тижня...
Отже,
СІК БЕРЕЗОВИЙ .
На 4 - літри соку додавала приблизно 150 г цукру і 1/4 ч.л. лимонної кислоти ( до смаку) . Як тільки сік починав кипіти (де-не-де з'являлися поодинокі дрібні бульбашки)(але щоб не кипів), розливала у гарячі банки і закатувала.
В кожну банку (1,5 л) клала дольку лимона (без шкірки) і + 3 кураги (або 2 дольки почищеної апельсини, або пів палички кориці, або гілочку м'яти, або 6-8 ягід сухого барбарису). З апельсинами і курагою робила минулі роки - смачно. З корицею, м'ятою і барбарисом проекспериментувала вперше.
Так сік закручую вже 2 роки - смачний, стоїть довго.
Знайомі дають до соку ще шипшину, кмин чи гвоздику, але мені такий не смакує. Можна давати ще карамельки (барбарис, дюшес...), але я думаю, що ''хімії'' нам і так вистарчає...
Цього разу закрутила 80 л соку...