Відкрила для себе от таку капусту.
Кольрабі. Вона містить білки, кальцій, фосфор, магній і має небагато калорій (у 100 грамах 43 кілокалорії). Через високий вміст вітаміну С кольрабі називають «північним лимоном», бо у 100 грамах капусти є 75 міліграм аскорбінової кислоти. Кольрабі багата також вітамінами В і РР, а також амінокислотами . Капуста допомагає при підвищеному тиску й робить міцнішими серцеві м'язи. Окрім того постійне вживання овоча сприяє захисту шлунково-кишкового тракту. З капусти страви готувати найкраще в сирому вигляді: салати й заправки. Водночас її можна тушкувати, фарширувати, смажити й додавати в суп.
Мені вона дуже сподобалась, м'яка і сочна, схожа на яблуко.
Пропоную Вам салатики з неї.
Салат з кольрабі простий
1 капуста кольрабі
1 морквина
1 ст.л. майонезу
зелень
спеції до смакуКапусту і моркву почистити , натерти нагрубо, додати майонез і посічену зелень. Щіпку солі і цукру, кілька крапель оцту (чи лимонного соку) , перець до смаку.
Смачного !