Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


Відповісти
 Хліб на заквасці, рецепти хліба, закваска і технологія приготування
Фрезія
21 жовтня 2011 22:29
Повідомлення #11


Файна господиня
  • 51

Репутація: 319
Група: Кондитер
Повідомлень: 444
Реєстрація: 24.09.2011

ICQ:--

Бали: 1632
Хліб Дарницький на заквасці



5 г живих дріжджів
200г закваски житньої
100 г житнього борошна
280 г пшеничного борошна (1 сорт)
1,5 ч.л. солі
1 ст.л. меду гречаного чи цукру
2 ст.л. оливкової олії
200 мл води кімнатної температури

Якщо не має закваски
10 г дріжджів
150г житнього борошна
325 пшеничного борошна
300 мл води
і решту інгредієнтів по рецепту

Замішувала в ХП. Режим "Основний"

Можна додавати, часник, зелень, твердий сир, висівки за бажанням.
Рецепт простий і смачний.
Перейти на початок сторінки
Ялинка
3 березня 2012 16:58
Повідомлення #12


Молода господинька
  • 34

Репутація: 18
Група: Відвідувачі
Повідомлень: 59
Реєстрація: 30.06.2011

ICQ:--

Бали: 174
ХЛІБ НА ХМЕЛЕВІЙ ЗАКВАСЦІ





Спробувала пекти хліб без дріжджів на хмелевій заквасці, у перше мені дуже сподобався його смак. Рецептик знайшла у бабусиному записнику, колись його пекла пра-бабця моя. А ми пекли тільки дріжджовий хліб. Прочиталав неті, що зараз бездріжджовий хліб популярний він дуже корисний, бо сам хміль містить мікроелементи, має приємний смак, довго не черствіє, а тим більш не пляснівіє. Більше тижня хлібина пролежала у хлібниці у мене, та залишилась мякою.

1. Спочатку я купилп шишки хмелю та приготовила хмелеву заквску.
500мл води закипятила додала в шклянку 250мл сухого хмелю проварила 30хв. на слабкому вогні, коли остигло до теператури 40 градусів, процідити добавила 1ст. ложку меду з чубком та кілька ложок борошна довівши до консистенції густої сметани. Накрила зверху харчовою плівкою закваску та на добу поставила у тепле місце. Коли закваска підніметься у двічі та зявляться бульбашки - закваска готова.

2. Тепер можна готувати опару.

Борошно має бути пшеничне або суміш пшеничнго з житнім. Дуже добре якщо борошно не вищого сорту, а першого або другого. Собівартість такого хліба близька до ціни борошна, що в 2-3 рази дешевше магазинного. Також є можливість додавати у хліб зелень, часник, трави, фрукти, сухофрукти і сир. Але це вже окрема тема.
Для приготування 2 хлібин треба приблизно 1кг борошна і 500мл води. Спочатку рекомендую пробувати на половинній рецептурі.
Для тіста необхідно приготувати опару, замісивши її в скляному або емальованому посуді. Заздалегідь просіюємо борошно, аби воно збагатилося киснем і хліб був пишніший.
В 500мл теплої, некип’яченої води розчиняємо хмелеву закваску, ту що ми приготували, додаємо небагато солі і мед за смаком. Ретельно все перемішуємо і потрохи додаємо борошна (близько 0,5 кг), поступово доводячи опару до консистенції сметани. Опара готова.
Накриваємо і ставимо в тепле місце ( я ставлю на плиту та камфорки на міні включаю) (25-30 град.) приблизно на 2 годин, можна на ніч. Критерієм успішності опари є поява бульбашок і збільшення в об’ємі (бажано удвічі).

3. Приготування тіста

Борошно, що залишилося, додаємо в опару, що підійшла, 2ст. ложки олії , ретельно перемішуємо. Тісто вимішане, коли перестане липнути до посудута рук, консистенція мяка та ніжна. Якості хліба залежатимуть від густини тіста. Тісто підходить ще приблизно 3-4 год


Коли тісто підійшло формуємо булки

Можна додати (посипати зверху і притиснути) тмин, коріандр, насіння гарбуза або соняшника. Тісто у формі ставимо в підігріту духовку, там воно повинне піднятися в 2 рази, після чого випікаємо близько години при температурі 180-200 градусів. Смачного.
Перейти на початок сторінки
Ялинка
3 березня 2012 17:05
Повідомлення #13


Молода господинька
  • 34

Репутація: 18
Група: Відвідувачі
Повідомлень: 59
Реєстрація: 30.06.2011

ICQ:--

Бали: 174
тісто підходе, (я робила на півтори порції заміс).

формую хлібини у мене по 800 грам

форми змазую олією

хлібини підходять перед випічкою

готова хлібина, смачного!
Перейти на початок сторінки
Фрезія
30 березня 2012 14:28
Повідомлення #14


Файна господиня
  • 51

Репутація: 319
Група: Кондитер
Повідомлень: 444
Реєстрація: 24.09.2011

ICQ:--

Бали: 1632
Заквасочний хліб

Перейти на початок сторінки
Фрезія
11 квітня 2012 13:23
Повідомлення #15


Файна господиня
  • 51

Репутація: 319
Група: Кондитер
Повідомлень: 444
Реєстрація: 24.09.2011

ICQ:--

Бали: 1632
Український 40% обдирний хліб

Перейти на початок сторінки
ecochic
11 червня 2012 22:29
Повідомлення #16


Файна господиня
  • 51

Репутація: --
Група: Гості
Повідомлень: 0
Реєстрація: --

ICQ:--

Бали:
Ось мій рецепт. Використовуйте для випікання солод, пророслі зерна або натуральну закваску – як робили наші бабусі.
Рецепт домашнього хліба: солод або зерново - солодову суміш розвести водою до консистенції густої сметани, додати трохи борошна, меду або цукру та дати постояти у теплому місці 1,5-2 год. До появи ознак бродіння (бульбашки). Потім додати збитий білок, різні зерна (за бажанням) та решту борошна. Замісити тісто, сформувати хлібці і залишити бродити іще 3-4 год. Потім сховати у духову шафу і випікати при температурі 120 градусів 30 хв., далі – при темп. 180 - градусів іще 30 хв.
Більше рецептів та інформації тут http://www.blogs.ecochic.com.ua
Перейти на початок сторінки
KASYA
24 січня 2016 00:22
Повідомлення #17


Файна господиня
  • 51

Репутація: 544
Група: Кондитер
Повідомлень: 635
Реєстрація: 24.01.2012

ICQ:--

Бали: 1254
Хліб фермерський на заквасці (від Славочки)



Хліб повністю нажитній заквасці (без дріжджів) з кмином і насінням льону. Дуже смачний.

--------------------
Інколи серце бачить те, що не видно очам
Перейти на початок сторінки
ОЛЕСЯ
12 лютого 2016 15:03
Повідомлення #18


Файна господиня
  • 51

Репутація: 613
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2931
Реєстрація: 12.10.2012

ICQ:--

Бали: 5554
Цитата: KASYA
Хліб фермерський на заквасці (від Славочки)


KASYA
, ти готувала по цьому рецепту

KASYA, а яку ти закваску використовувала ? і чим замінила 1 г свіжих дріжджів ?

--------------------
смачно як в матусі
Перейти на початок сторінки
KASYA
14 лютого 2016 22:16
Повідомлення #19


Файна господиня
  • 51

Репутація: 544
Група: Кондитер
Повідомлень: 635
Реєстрація: 24.01.2012

ICQ:--

Бали: 1254
ОЛЕСЯ, так я готувала по цьому рецепту, єдине, що не додавала сухі дріжджі, а лише саму закваску. Закваску готувала з рецептом Коко Шанель, десь там в її темці є.
Закваска вже в мене вистояна, бо вперше її зробила ще десь в листопаді. Але навіть поки вона була ще дуже "молода", я все одно не додавала дріжджі, а тільки саму закваску. Просто перший хліб на заквасці в мене підростав від ранку до вечора, десь годин 7. Але я вирішила, що буду без дріжджів. Мені дуже сподобалось. Тепер коли печу хліб, то можу трішки відступати від рецепту, змінюю муку: використовую і пшеничну, і житню, і гречану, і вівсяну. Вже на "око" регулюю пропорції.

--------------------
Інколи серце бачить те, що не видно очам
Перейти на початок сторінки
ОЛЕСЯ
14 лютого 2016 22:53
Повідомлення #20


Файна господиня
  • 51

Репутація: 613
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2931
Реєстрація: 12.10.2012

ICQ:--

Бали: 5554
Цитата: KASYA
ОЛЕСЯ, так я готувала по цьому рецепту, єдине, що не додавала сухі дріжджі, а лише саму закваску.

KASYA, а ти в хлібопічці пробувала готувати хліб на заквасці?
чи випікати у ній?

--------------------
смачно як в матусі
Перейти на початок сторінки
Быстрый ответ Відповісти




1 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 1)
Користувачів: 0

  Зараз: 23 листопада 2024 01:55

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька (14 лютого 2021 14:31)
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ (21 січня 2020 07:14)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 24
Гостей: 10
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100