Цитата: ІНЕСА
Банош-це є наша (маю на увазі КАРПАТСЬКА) страва.Це вариться кукурудзяна крупа на сметані.Звичайно на домашній,аж поки не почне відділятися масло.Дуже смачно,коли варять банош на кострі або в печі в казані.Готовий можна подавати з шкварками,домашнім сиром чи бринзою(це овечий сир,який виготовляють пастухи на полонині високо в горах).Це дуже смачно!
Так, це дійсно дуже смачно.
Дівчатка хто не знає, а бо й ще не пробував цієї каші, це справді смакота. Коли я її їла на гуцульщині, то цю кашу можна порівняти мабуть з десертом, від отриманого задоволення коли її їж.
Звичайно готую її не часто, коли є халявна сметана(коли передають з села),рецептик ж додам обовязково