Цукерочки "Під грильяж"
на 35-45 цукерок
1 / 2 ст. (160-200 г. в залежності який мед) меду
1 ст. (200 г) цукру
2 ст.ложки (без верху) какао
300 р. очішенних, розділених на великі шматочки волоських горіxів (+ злегка відбити їх молоточком)
1 / 3 ч. ложки, лимонної кислоти або 2 ст.ложки лимонного соку
100 г сл.масла кімнатної температури
300 г гіркого (я брала 70%) шоколаду
1.В каструлі змішати мед, цукор, какао та горіхи.
2.Поставити каструлю на маленький вогонь і варити до закипання помішуючи (щоб не пригорало)
3.Посля того як маса в каструлі закипить-варити ше 10-15 хв. весь час помішувати.
4.Зняти з вогню, додати 1 / 2 ч. ложки, лимонної кислоти або сік. Перемешать.
5.Добавити 100 г вершкового масла і гарненько перемішати.
6.Дати трохи охолонути, а потім відправити в холодильник на 1,5-2 години до повного охолодження .*
7.Виймаем з холодильника і при допомозі чайної ложки набираємо масу і вологими руками (або якщо вам зручніше в рукавичках) скачуємо "цукерки" (розмір невеликого волоського горіха.Знову кладемцу керки в холодильник ще на 1 годину, щоб маса добре "схопилася" ** оригінальний рецепт цукерочок
тут