пляцок "Рижик" (по-рецепту моєї свекрухи)
тісто:
2 яйця
1 скл.цукру
100 г масла
2 ст. ложки натурального меду
4 скл. борошна
2 ч. ложки розпушувача
Замісити тісто, поставити на 10-15 хв на холод
далі розділити на рівні частини і випікати коржі
у мене вийшло 7 коржів на форму діаметром 26 см
Борошно відразу все використовувати не варто, почніть з 3 -3,5 скл., а решту краще підсипати в процесі вимішування тіста...можливо і непотрібно буде більше, тісто має бути м"яким еластичним не липнути до рук
Крем:
1 скл. сметани
1 скл. цукру
2 яйця
1 ст.л. борошна
зварити на повільному вогні доки загусне, вихолодити
додати 300 г масла
все має бути кімнатної температури
(рештки тіста спекла подрібнила і посипала готовий пляцок)