Цитата: utya Я переконана.... якщо жінка хоче годувати і не лінується... то буде годувати (А цього немає молока... мало молока .... я не признаю) брехня. Я годувала шо одну, шо другу тільки три місяці. Було МАЛО молока. І дитина плакала і розривалась, а коли прийшов лікар, потрогав живіт, то сказав, шо в дитини голод, шо вона не наїдається, і шоб я нікого не слухала, не експериментувала, а дала дитині каші. Не один раз ревіла над тою довбаною пляшкою, шо я не можу вигодувати свою власну дитину, і шо то я за така мама хренова, шо дитину штучним годую! Було перепробувано все. І нічого не помогло. Груди були пусті і все. То не залежить тільки від бажання. Видно то ше й від природи залежить.
100% згідна бо 2 рази мала те саме не було молока і все
Ой,дівчата прочитала я усі ваші дописи і можу сказати наступне.За три дні у роддомі моя дитина набрала 300 г(народилась із вагою 3 кг),при тому,що зазвичай дітки втрачають у вазі.Молочко прибуло на 4 день.Груди взяла зразу ж із цим проблем не було жодних.Уже вдома сціджувала до пів л молочка,і так тривало всього три тижні!При цьому,що кожного ранку їла молочні каші,картопельку з кефіром,бульйони,телячу печінку,пила чай з молоком і багато рідини.Коли починало пропадати молоко,то купувала різні дорогі чаї для годуючих мам,робила контрасні душі і все тому подібне(досі маю стирти журналів всяких на ту тему),Але малеча швидко набирала вагу і потребувала молочка і тут у три тижні почала давати кашку"Детолакт".З першого разу донечці сподобалась і жодних проблем у мене не було,ні запорів,ні поносів і т.д.Не можу й жалітись на безсонні ночі,так як дитинка була дуже спокійною.Вночі спала в своєму ліжечку,лише погодувала грудьми і зразу ж в колосочку.У півтора місяця повністю перейшли на штучне вигодовування.З трох місяців почала давати Малиш.У мене сприймала всі його види.Купила пачку гречаного з"їла,потім вівсяний,а після вівсяного рисовий і так чергувала по пачечці.Слава Богу проблем із хворобами і сопельками не було,як дехто вважає,що як не годуєш грудьми,то вже все-хвороби забезпечені.Це не правда,ніхто мою дитину не міг відрізнити від тієї що годувалась природним шляхом. Щодо проблеми відкидування дитиною грудей,також бачила на свої очі і співчуваю усім мамочкам який це жах і невиносимий біль.У моєї куми така проблема виникла при народженні першої дитини,але при появі другої все було гаразд і прогодувала дитинку грудьми до пів року. Тому хочу сказати,майбутнім і теперішнім мамочкам прислухайтесь лише до свого організму і до своєї дитинки.Повірте,слухати можна всіх,але зробити лише по-своєму! А домашній сир моя Настуня почала їсти в 4 міс.,робила його звичайно:молочко скисло-відігріла-і відцідила.Готовий сир розбавляла Малишом,а потім уже звичайним молочком.Зараз варю молочні каші,але виключно через пляшечку.Мелю на кофемолці кукурудзяну,гречану,рисову,вівсяну,пшоняну,манну крупи і чергую їх.Зранку одна,ввечері інша і так далі. Бажаю усім мамочкам мудрості і великого тертіння!
Я стараюсь не пересолоджувати їжу, але цукор додаю. На миску каші даю менше 1ч.л. цукру (і щипку солі), воду мала п'є без нічого. Цукру бажано давати по-мінімуму, але без цукру багато страв втрачають смак.
Грудне вигодовування дуже складний процес.... особливо для жінки... Це дуже тяжко і моряльно і фізично
Ну, Утя, я тут цілком не згідна. Це природній процес, який закладений в кожній жінці, дуже приємний і морально і фізично. Для мене це було велике щастя. Молоко є в кожної мами. Колись я читала, що якщо в індіанок (котрі в Америці) не вистачало молока, то бабуся носила дитину біля циці і через деякий час в неї знову появлялося молоко. Так дитину вигодовували мама і бабуся. Тепер є дуже хороші спеціалісти з грудного вигодовування. І, на мою думку, краще заплатити за декілька (або за одну) консультацію, аніж переводити дітей на суміші. Шкода, що біля мені не було кому порадити, коли я годувала старшого, та й малий був лінтюх лінтюхом, тому гамав молоко трошки більше 2 місяців. Потім ніяк не могли підібрати суміш, яка б йому підходила - мордувалися пару місяців. А менших я годувала по 2 роки з хвостиком. І мені було набагато легше - їжа завжди при собі, стерильна і тепленька .
Моїй Ані 2 дні тому виповнилось 1 рік і місяць але мене свекруха переконує що грудьми годувати далі неварто бо дівчинка мало їсть каш, овочів іт.ін. і все через те що я аж(!) зі 6 міс.почала вводити прикорм - неможу зрозуміти що я зробила неправильно чи може то так має бути що дитина яка ще годується грудьми трохи менше хоче їсти іншої їжі?
але мене свекруха переконує що грудьми годувати далі неварто бо дівчинка мало їсть каш, овочів іт.ін. і все через те що я аж(!) зі 6 міс.почала вводити прикорм
можу сказати одне: якщо є молоко, то неварта ще його губити. це велика радість і для мами, і для дитини. я своїх діток годувала довго: старшого- 1рік10місяців, а меншого 2роки. звичайно що ті дітки будуть менше споживати іншої їжі, адже вони постійно, тобто при потребі можуть підкріпитись улюбленим молочком, яке має багато вітамінів і забезпечує організмові малюка всім потрібним. і з прикормами добре поступила, якщо молока встачало. адже від раннього прикорму теперішні діти часто отримують алергії(хоч це все індивідуально). і якщо ти бачиш, що вам з дитинкою добре, то неварто щось змінювати, лише з примх інших людей....
--------------------
Ніколи не повертайся назад, там все залишилось без змін!!!
Це природній процес, який закладений в кожній жінці, дуже приємний і морально і фізично.
Звичайно, годувати дитину це приємно, вона коло тебе... така мила...маленька...
Але ... от у мене було таке "неприємне" у процесі годування.
1. нічного сну я на бачила доки годувала...вночі дитина неспокіно спала, постійно хникала, і шукала цицю, приходилося її цілу ніч від одної циці перекладати до іншої...Не знаю чи добре дитині бпогано спати 2. якщо в дитини болить животик...постійно гризе совість, що ти щось не те зїв. 3. мені пітрібно було постійно зціджуватися, оскільки я працювала.. От і виходило.. вранці 1 години. після роботи знову те саме. 4. можливість застудитись.. і отримати жіночу болячку.. 5. а хвилювання щоб часом молоко не пропало...??? хіба такого не було??
Я тут новенька і так розумію сама молода мама - нам сьогодні 6 місяців. За цих 6 місяців ми пережили багато, що стосується грудного вигодовування. В роддомі молоко не прибуло, сказали догодовувати, бо дитина дуже кричала, далі було дві лактаційні кризи, які з успіхом подолали. В мене дитина алергічна, тож я змушена дуже перебирати харчами, синочок реагує на щонайменший подразник. Тож на сьогоднішній день я важу менше ніж до вагітності. Але я не опускаю руки, адже знаю, що для синочка мамине молоко найцінніше і якщо мені і важко (хоча я цього б не сказала), то гадаю, моя дитина цього варта. Крім того, ми вже їмо каші, яблука, картоплю, завтра буду вводити цвітну капусту