Витрати продуктів на 1 перепічку вагою 500 г:
350 г борошна
10 г дріжджів
10 г маргарину
10 г цукру
3 г солі
0,5 г кмину
10 г борошна для пісипання
1 г олії для змащування листів
180 г води
Перепічку готують з безопарного дріжджового тіста. В посуді з підігрітою до 30-35 С водою розчиняють дріжджі, цукор і сіль, всипають борошно, перемішують протягом 6-8 хвилин, до утворення однорідної маси, додають розтоплений маргарин і ще раз перемішують. Посуд закривають кришкою або чистою тканиною і ставлять в тепле місце для бродіння.
Після збільшення об'єму тіста в 1,5-2 рази його обминають і знову ставлять для бродіння. Під час бродіння тісто обминають ще 2-3 рази, щоб воно стало пухким.
Готове тісто ділять на куски масою 560 г, розкачують з нього коржики завтовшки 0,8-1 см і діаметром 250 мм, залишають на 20 хвилин, щоб тісто підійшло. Перед випіканням коржі змочують теплою водою і посипають кмином.
Випікають в духовці при температурі 220-270 С протягом 20-25 хвилин. Готова перепічка має круглу форму діаметром 240-250 мм завтовшки 2,5-3 см.
Перепічку подають до перших і других страв замість хліба.
Спеціально для відвідувачів http://dreamfood.ua
Рецепт з книги "Закарпатські народні страви" (1991 р)Часу в мене пішло менше на випічку.