Шоколадне брауні з горіхами
Шоколадні брауні – це традиційне американське печиво, хоча його можна віднести і до торта, і до пирога. У нього хрустка скоринка, а серединка – м’яка. У брауні, зазвичай, додають горіхи – волоські чи пекан, або родзинки.
Брауні мають неперевершений ванільно-шоколадний запах і дуже схожі на цукерки.
Пропоную скуштувати шоколадне брауні з горіхами.
Потрібно:
115 г чорного шоколаду
175 г вершкового масла
175 г волоських горіхів
340 г цукру
1 ч. л. ванільної есенції
3 яйця
115 г борошна
1. л. розпушувача для тіста
Приготування.
Увімкнути духовку. Горіхи скласти у чистий пакет і подрібнити качалкою.
Шоколад поламати на шматочки і покласти у вогнетривку мисочку. Поставити її у миску з окропом. Масло порізати на шматочки і додати у мисочку з шоколадом. Вимішувати на водяній бані, поки шоколад і масло розтануть. (не кип’ятити) Вилити усе в іншу миску, додати цукор і ваніль.
В окремій посудині збити яйця. Розмішуючи масло із шоколадом, потрохи додавати збиті яйця.
Просіяти у миску борошно і розпушувач, додати подрібнених горіхів. Добре усе вимішати.
Вилити суміш у форму і розгладити поверхню ножем.
Випікати протягом 40 хв при температурі 180º.
Залишити, щоб брауні охололо. А потім порізати їх квадратами та викласти на дротяну підставку.
Не пересушіть брауні.
Дякую за рецепт Анжелі Уїлкс та Фіоні Вотт, що є авторами книги «Найкращі рецепти з усього світу».