На 6 блінчиків діаметром 15 см знадобиться:
1 чашка теплого молока
10 г вершкового масла, розтопленого
1 пакетик ( 10 г) ванільного цурку
1 ст.л. не меленого маку
1 жовток
щіпка солі
борошно
Нагріти молоко до 25-30 С.
Розтопити масло.
Змішати жовток, цукор, масло, мак і сіль + 1\2 ст. борошна
Вливати молоко, розтираючи тісто до отримання однорідного крема.
Добавити борошна до отримання рідкого тіста, котре стікає з дерев'яної ложки, залишаючи на ній тонкий рівний слід.
Дати тісту постояти хвилин 10-15 для набухания клейковини.
Виливати тісто порціями на разігріту сухую тефлонову сковорідку і смажити на невеликому вогні.
Спеціально для відвідувачів http://dreamfood.ua
За рецепт дякую elaizik