120 г вершкового масла, кімнатної температури
0,5 ст. сметани
1 пачка кисіля (180 г) з любим смаком, у мене вишневий
3 яйця
0,5 ст. цукру
1 ст. муки
1 пакетик ванильного цукру
1 ч. л. розпушувача
1/4 ч. л. соди
1/4 ч. л. соли
1 ч. л. лимонного соку
Включити духовку на 180 градусів. Форму для кекса вистелити пергаментним папером.
Яйця поділити на білки та жовтки. Муку змішати з розпушувачем і содою і просіяти в миску.
Масло збити з цукром і ванільним цукром до пишної масси, потім добавити жовтки, ще трохи збити, добавити сметану, збити ще трохи, потім добавити кисіль і ще раз добре збити, щоб кисіль розтворився.
Окремо збити білки з сіллю і лимонним соком до сильної піни.
Потім добавити білки до сметанно-масляної суміші і змішати на низькій швидкості, всипати муку, всипати муку, легенько перемішати до однорідної консистенції.
Перелити тісто в форму і пекти 30 хв. приблизно. Пробувати чи пропеклось дерев'яною паличкою.
Остудити кекс трохи в формі, а потім на решітці.
Спеціально для відвідувачів сайту http://dreamfood.ua
Рецепт з Кукінга, від Олі - Topaz