|
250 г гарбуза 100 г сиру фета 1 невелика червона цибуля (кримська) 0,5 пучечка руколи 1 невелике гроно винограду 1 ч.л. меду (або 30 г цукру) 1-2 ст.л. винного оцту 1-2 ст. л. оливкової олії сіль до смаку
Гарбуз почистити, порізати часточками, викласти на деко, збризнути олією і поставити в розігріту до 180 градусів духовку на 10 - 15 хв. Стежити, щоб гарбуз не перепікся і кубики не втратили форму в салаті при перемішуванні. Ццибулю порізати півкільцями або по довжині цибулини. Змішати оцет з сіллю і медом, залити цим маринадом цибулю, перемішати. Залишити на 20-30 хвилин маринуватися. Виноградини пообривати з грона, розрізати навпіл і вибрати кісточки. (Я не розрізала і кісточки не вибирала, бо в мене був домашній виноград, не крупний.) Фету порізати кубиками. В салатнику поєднати оходжений гарбуз, фету, виноград, додати цибулю разом з маринадом. Зверху прикрасити листям руколи. Додаткової заправки салат не потребує, оскільки в ньому є достатньо олії на якій запікався гарбуз + заправка.
Джерело: http://nyam-nyam-5.com/
|
|