Сир вимішати з цукром, ванількою та яйцями (я вимішувала рукою). Додати решту інгрідієнтів та добре перемішати до однорідності. Маса буде рідкувата.
Форми для кексів змастити маслом чи олією, посипати манкою і накласти сирну масу на 2/3 об'єму.
Випікати при 180-200*C 20-30 хв.
Для соусу збити у блендері полуницю з цукром, додати сметану та ще 1-2 хв. збивати.
Готові сирники полити соусом.
Смачного!
P.S.
Сирники виходять пухкі та ніжні. Ідеальний варіант для діток. Я завжди сирники смажила, а тепер надаю перевагу печеним- смачніші і корисніші. На свою сім'ю (4) роблю завжди подвійну порцію. Використовую силіконові форми для кексів.
Соус можна робити до смаку або замінити на сметанку чи варення.
Джерело: Рецепт сирників попався у кулінарній групі у соцмережі. Автора не запам'ятала, але безмежно йому вдячна за чудовий перепис.
Рецепт соусу власний.