500 г помідорів 500 г цукру 1-2 паличка кориці 1/2 ст. л. запашного (англійського) перцю 1,5-2 ст. л. лимонного соку
В каструлю з товстим дном почергово ставимо помідори, цукор, корицю і перець . На середньому вогні варимо доки маса не закипить, потім зменшуємо вогонь майже на мінімум і варимо ще 1,5 години (якщо утворилася пінка - знімаємо геть). Додаємо лимонний сік, перемішуємо і знімаємо варення з вогню, розливаємо по баночках і зберігаємо у прохолодному місці. Варення дуже цікаве, як сказали мої рідні: " його можна і з солодкими крекерами до чаю куштувати". а мене воно дуже пасувало з соленими крекерами і паштетом від Галини Недомірко
P.S. Цікавий варіант варення з помідорів черрі,але це незвичайне варення! А варення, яке доповнить будь - яка м'ясо, хлібець чи паштети.
Джерело: Рецепт від Соні з жж.
|