ХЛІБЧИК НІЖНИЙ(на кефірі)0,5 л. кефіру
20 гр живих дріжджів
2 яйця
2 ст. лож. цукру
2 чайних лож. солі
100 гр олії
6 стаканів борошна пшеничного
50 гр масла вершкового
Кефір розігріти до лед-теплого,додати дріжджі,цукор і 1 стак борошна.Замісити опару і поставити в тепле місце.Коли маса підросте,додати збиті яйця,сіль,олію і решту муки.Добре вимісити і залишити в темлому місці.Коли тісто збільшиться в двічі,зрушити його і накласти в вимащену олієо бритванку,і знову залишити,щоб тісто підросло.Коли воно гарно підніметься,то змастити розтопленим вершковим маслом і всадити в розкалену до 200 градусів духовку.Випікати 10 хв при температурі 200 градусіа,а потім ще 50 хв,при температурі 170-160 градусів!
Коли хліб випечеться,змастити його водою і накрити рушничком,
щоб була мяка скоринка!!!Хліб неймовірно ніжний!!!!!СМАЧНОГО!!!