Начинка Великодня особлива від Лесі Медуні
Фото і рецепт дослівно від автора
"Коржі: кефір 0,5 л
яйця курячі 4 шт.
сіль 1 ч.ложка
цукор 1 ч.ложка
сода харчова 1 ч.ложка
борошно
Начинка:
яйця курячі 16 шт.
печінка куряча 0,5 кг
цибуля ріпчаста 2 шт.
грудинка свинна копчена 300 г.
курка 1 шт.
сіль
перець чорний мелений
олія
корінь петрушки
спеції
Начинка (з наголосом на перший склад) — традиційна випічка до Великодня в деяких областях Західної України. Смакота, скажу я вам, неймовірна. Різні смаки, які в ній переплелися, надають страві особливого колориту.
ПРИГОТУВАННЯ
КОРЖІ: (готуються день перед тим)
До кефіру додати яйця, сіль, соду і борошна стільки, щоб тісто вийшло як на вареники.
Розкачати тісто завтовшки як палець:
Порізати його на квадрати, густо наколоти виделкою:
Випікати при 180℃ у духовці до золотавого кольору:
Тим часом помити, почистити і підсмажити печінку на олії:
Курку зварити до готовності з цибулею, коренем петрушки, прянощами:
Цибулю підсмажити до золотистості:
Коржі на другий день порізати невеличкими кубиками (як кісточки цукру). Влити в миску з кубиками два черпаки гарячого розсолу з курки і гарно запарити, накривши миску кришкою чи рушником зверху:
Вбити в миску 16 яєць. Збити легко, додаючи сіль і перець за смаком:
Половину печінки і грудинку змолоти. І додати до яєць. Гарно вимішати:
Куряче м'ясо порізати на шматки, шкірку не використовувати. Решту печінки порізати кубиками:
Вимішати кубики коржів, м'ясо і печінку, смажену цибулю і яєчну суміш:
Розкласти у змащені форми і випікати при 190℃ 1 годину (у мене вийшли 3 форми):
Начинка Великодня особлива
Особливо смакує підсмаженим скибочками на другий день.
Смачного! "