Рецепти
 
FaceBook | VK | G+ | TW | PIN | RSS  
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


Відповісти
 Старовинна українська кухня, давні рецепти, які вже мало хто пам'ятає
Larisa
11 червня 2009 16:33
Повідомлення #11


Файна господиня
  • 51

Репутація: 72
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 414
Реєстрація: 29.05.2009

ICQ:--

Бали: 265
ШПУНДРА

500 г свинячої грудинки, 1,5 ст. ложки свинячого топленого сала 500-750 г буряка 4-5 цибулин, 1 стакан бурякового квасу , 1 ст. ложка муки, 1 ст. ложка зелені петрушки.

Свинячу грудинку нарізавати дрібними шматочками, обваляти в муці, обсмажити в салі з цибулею, закласти в каструлю, перемішати з нарізаним шматочками буряком, залити квасом, посолити і тушити до готовності.

--------------------
Ласкаво прошу до себе в гості !
Перейти на початок сторінки
Larisa
11 червня 2009 16:36
Повідомлення #12


Файна господиня
  • 51

Репутація: 72
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 414
Реєстрація: 29.05.2009

ICQ:--

Бали: 265
КЕНДЮХ
(свинячий шлунок)

Для начинки: 500 г свинячої грудинки або м'яса з голови свині, 200 г свинячого фаршу з м'яса, зрізаного з кісток, 2 яйця, 3 цибулини, 1 голівка часнику, 10 зерен чорного перцю, 0,5 ч. ложки майорану.

Свинячий шлунок кілька разів промити в холодній і гарячій воді. З жирної свинячої грудинки видалити кістки, нарізавати її дрібними кубиками, додати свинячий фарш, цибулю, яйця, прянощі, перемішати і начинити підготовлений свинячий шлунок, зашити його і запекти в духовці до готовності.


--------------------
Ласкаво прошу до себе в гості !
Перейти на початок сторінки
Larisa
11 червня 2009 16:39
Повідомлення #13


Файна господиня
  • 51

Репутація: 72
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 414
Реєстрація: 29.05.2009

ICQ:--

Бали: 265
ГУСЛЯНКА

1 л молока, 1 ст. ложка сметани

Молоко закип'ятити, трохи охолодити (приблизно до 40-35ос і в ще тепле додати сметану. Добре розмішати і поставити в холодне місце.

МОЧАНКА

500 г свіжого домашнього сиру 0,5-1 стакан сметани, 3 ст. ложки зеленої цибулі, 1 ст. ложка кропу.

Всі продукти гарненько перемішати в однорідну масу.

--------------------
Ласкаво прошу до себе в гості !
Перейти на початок сторінки
Натонька
прагну досконалості...
11 червня 2009 17:18
Повідомлення #14


Зірочка з неба
  • 68

Репутація: 1709
Група: Адміністратор
Повідомлень: 6364
Реєстрація: 6.05.2008

ICQ:251038

Бали: 14759
Ого, а то відкіля ці рецепти? smile Сімейні може?

--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
Перейти на початок сторінки
Larisa
11 червня 2009 17:21
Повідомлення #15


Файна господиня
  • 51

Репутація: 72
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 414
Реєстрація: 29.05.2009

ICQ:--

Бали: 265
Цитата: Натонька
Ого, а то відкіля ці рецепти? Сімейні може?


Колись збирала українські рецепти,тай тепер понаходила в зошиті(деякі з нету ,деякі з книг)...А так десь в мене ще книжки всякі були по укр.кухні...лінуюся знайти feel

--------------------
Ласкаво прошу до себе в гості !
Перейти на початок сторінки
Натонька
прагну досконалості...
11 червня 2009 17:22
Повідомлення #16


Зірочка з неба
  • 68

Репутація: 1709
Група: Адміністратор
Повідомлень: 6364
Реєстрація: 6.05.2008

ICQ:251038

Бали: 14759
Круто!

--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
Перейти на початок сторінки
Натонька
прагну досконалості...
13 червня 2009 11:24
Повідомлення #17


Зірочка з неба
  • 68

Репутація: 1709
Група: Адміністратор
Повідомлень: 6364
Реєстрація: 6.05.2008

ICQ:251038

Бали: 14759
Шпундра


350 г свяинячої грудинки
1 цибулина
1 невеликий буряк
1 ст. л. борошна
1 ст. л. смальцю
0,5 л бурякового квасу

Свинячу грудинку підсмажити з подрібненою цибулею, борошном і натертим на грубій терці буряком на сковороді. Після цього вже охололу грудинку дрібно нарізати, покласти разом із цибулею і буряком у каструлю, залити буряковим квасом, посолити, варити до готовності.

Буряковий квас: 12 л води і 5 невеликих буряків. Буряки помити, очистити і нарізати кружальцями (не всі, а тільки 2-3 шт.), покласти в емальваний посуд уперемішку з цілими буряками, залити холодною водою і тримати 2 тижні при температурі +2 - +4 градуси.

--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
Перейти на початок сторінки
Натонька
прагну досконалості...
16 червня 2009 23:17
Повідомлення #18


Зірочка з неба
  • 68

Репутація: 1709
Група: Адміністратор
Повідомлень: 6364
Реєстрація: 6.05.2008

ICQ:251038

Бали: 14759
Конца не видно переменам:
Свиная голова под хреном,
Кулеш, лемешка и лапша.
Тому - индюка с подливой лаком,
Другому - корж медовый с маком;
И путря тоже хороша...
Похлебка и уха для бедных
В пяти котлах кипели медных,
С борщом дымилось целых шесть;
Варились в четырех галушки,
Бараны жарились, индюшка,
А кур, гусей - не перечесть...
Сивухи ведра, дежки браги
Уже стояли на виду.
Тут ложки роздали ватаге
И в миски налили еду.. .
Вареники, оладьи, пышки
На блюдах высились горой.
Все наедались до одышки
Пшеничных калачей с икрой.
Там кушали паслен, клубнику,
Чеснок, рогоз, терн, ежевику,
Крутые яйца с сыровцом;
Была похлебка с потрохами,
К борщу - грудинка с бураками,
Затем с подливой каплуны,
На перемену лещевина,
За нею - с чесноком свинина,
Кисель, что кушают паны.


И. П. Котляревський

--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
Перейти на початок сторінки
Натонька
прагну досконалості...
17 червня 2009 12:09
Повідомлення #19


Зірочка з неба
  • 68

Репутація: 1709
Група: Адміністратор
Повідомлень: 6364
Реєстрація: 6.05.2008

ICQ:251038

Бали: 14759
Натина


Лободу подрібнюють, варять, відціжують, добавляють кукурузну муку, масло, сало або сметану. Жарять і їдять

--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
Перейти на початок сторінки
Натонька
прагну досконалості...
17 червня 2009 12:12
Повідомлення #20


Зірочка з неба
  • 68

Репутація: 1709
Група: Адміністратор
Повідомлень: 6364
Реєстрація: 6.05.2008

ICQ:251038

Бали: 14759
Росовниця


Трохи квашеної капусти відварити з капустяним розсілом і водою. Добавити до неї варений рис і зерна кукурудзи. Перемішати з тертим маком.

--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
Перейти на початок сторінки
Быстрый ответ Відповісти




3 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 3)
Користувачів: 0

  Зараз: 25 квітня 2017 19:51

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Навігація
Головна
Форум
Салати
Рецепти тортів
Свята, традиції
Сервірування столу
Замовити торт
Додати рецепт
Нові коментарі
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Знак якості
  Пише Katys_Cakes (Сьогодні, 11:10)
worfyjrqcc
  Пише rurlswire (Сьогодні, 01:58)
Відпочинок з дітками. Що брати і як їхати
  Пише ОЛЕСЯ (Учора, 02:28)
Торт "Ейфорія"
  Пише idianka (14 квітня 2017 15:59)
Шацькі озера
  Пише tride (14 квітня 2017 12:23)
Поради
  Пише GalyaEV (13 квітня 2017 12:17)
Таблиця множення
  Пише наталія3105 (12 квітня 2017 14:35)
Жіноча мода
  Пише Натонька (30 березня 2017 09:17)
Сирник "Асорті"
  Пише Оксанка_Б (28 березня 2017 20:36)
Універсальний подарунок
  Пише Натонька (27 березня 2017 18:36)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 67
Гостей: 38
Користувачі: butbreella, appeasync, rurlswire, rurlswire, TignAgix, boxaccori, awbyyhmafuf, appeasync, butbreella, Оксанка_Б
 
 
  © 2009-2017 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
Реклама на сайті
   
bigmir)net TOP 100 Rambler's Top100