Рецепти
 
FaceBook | VK | G+ | TW | PIN | RSS  
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


Відповісти
 Старовинна українська кухня, давні рецепти, які вже мало хто пам'ятає
Larisa
11 червня 2009 16:33
Повідомлення #11


Файна господиня
  • 51

Репутація: 72
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 414
Реєстрація: 29.05.2009

ICQ:--

Бали: 265
ШПУНДРА

500 г свинячої грудинки, 1,5 ст. ложки свинячого топленого сала 500-750 г буряка 4-5 цибулин, 1 стакан бурякового квасу , 1 ст. ложка муки, 1 ст. ложка зелені петрушки.

Свинячу грудинку нарізавати дрібними шматочками, обваляти в муці, обсмажити в салі з цибулею, закласти в каструлю, перемішати з нарізаним шматочками буряком, залити квасом, посолити і тушити до готовності.

--------------------
Ласкаво прошу до себе в гості !
Перейти на початок сторінки
Larisa
11 червня 2009 16:36
Повідомлення #12


Файна господиня
  • 51

Репутація: 72
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 414
Реєстрація: 29.05.2009

ICQ:--

Бали: 265
КЕНДЮХ
(свинячий шлунок)

Для начинки: 500 г свинячої грудинки або м'яса з голови свині, 200 г свинячого фаршу з м'яса, зрізаного з кісток, 2 яйця, 3 цибулини, 1 голівка часнику, 10 зерен чорного перцю, 0,5 ч. ложки майорану.

Свинячий шлунок кілька разів промити в холодній і гарячій воді. З жирної свинячої грудинки видалити кістки, нарізавати її дрібними кубиками, додати свинячий фарш, цибулю, яйця, прянощі, перемішати і начинити підготовлений свинячий шлунок, зашити його і запекти в духовці до готовності.


--------------------
Ласкаво прошу до себе в гості !
Перейти на початок сторінки
Larisa
11 червня 2009 16:39
Повідомлення #13


Файна господиня
  • 51

Репутація: 72
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 414
Реєстрація: 29.05.2009

ICQ:--

Бали: 265
ГУСЛЯНКА

1 л молока, 1 ст. ложка сметани

Молоко закип'ятити, трохи охолодити (приблизно до 40-35ос і в ще тепле додати сметану. Добре розмішати і поставити в холодне місце.

МОЧАНКА

500 г свіжого домашнього сиру 0,5-1 стакан сметани, 3 ст. ложки зеленої цибулі, 1 ст. ложка кропу.

Всі продукти гарненько перемішати в однорідну масу.

--------------------
Ласкаво прошу до себе в гості !
Перейти на початок сторінки
Натонька
прагну досконалості...
11 червня 2009 17:18
Повідомлення #14


Зірочка з неба
  • 68

Репутація: 1708
Група: Адміністратор
Повідомлень: 6323
Реєстрація: 6.05.2008

ICQ:--

Бали: 14459
Ого, а то відкіля ці рецепти? smile Сімейні може?

--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
Перейти на початок сторінки
Larisa
11 червня 2009 17:21
Повідомлення #15


Файна господиня
  • 51

Репутація: 72
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 414
Реєстрація: 29.05.2009

ICQ:--

Бали: 265
Цитата: Натонька
Ого, а то відкіля ці рецепти? Сімейні може?


Колись збирала українські рецепти,тай тепер понаходила в зошиті(деякі з нету ,деякі з книг)...А так десь в мене ще книжки всякі були по укр.кухні...лінуюся знайти feel

--------------------
Ласкаво прошу до себе в гості !
Перейти на початок сторінки
Натонька
прагну досконалості...
11 червня 2009 17:22
Повідомлення #16


Зірочка з неба
  • 68

Репутація: 1708
Група: Адміністратор
Повідомлень: 6323
Реєстрація: 6.05.2008

ICQ:--

Бали: 14459
Круто!

--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
Перейти на початок сторінки
Натонька
прагну досконалості...
13 червня 2009 11:24
Повідомлення #17


Зірочка з неба
  • 68

Репутація: 1708
Група: Адміністратор
Повідомлень: 6323
Реєстрація: 6.05.2008

ICQ:--

Бали: 14459
Шпундра


350 г свяинячої грудинки
1 цибулина
1 невеликий буряк
1 ст. л. борошна
1 ст. л. смальцю
0,5 л бурякового квасу

Свинячу грудинку підсмажити з подрібненою цибулею, борошном і натертим на грубій терці буряком на сковороді. Після цього вже охололу грудинку дрібно нарізати, покласти разом із цибулею і буряком у каструлю, залити буряковим квасом, посолити, варити до готовності.

Буряковий квас: 12 л води і 5 невеликих буряків. Буряки помити, очистити і нарізати кружальцями (не всі, а тільки 2-3 шт.), покласти в емальваний посуд уперемішку з цілими буряками, залити холодною водою і тримати 2 тижні при температурі +2 - +4 градуси.

--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
Перейти на початок сторінки
Натонька
прагну досконалості...
16 червня 2009 23:17
Повідомлення #18


Зірочка з неба
  • 68

Репутація: 1708
Група: Адміністратор
Повідомлень: 6323
Реєстрація: 6.05.2008

ICQ:--

Бали: 14459
Конца не видно переменам:
Свиная голова под хреном,
Кулеш, лемешка и лапша.
Тому - индюка с подливой лаком,
Другому - корж медовый с маком;
И путря тоже хороша...
Похлебка и уха для бедных
В пяти котлах кипели медных,
С борщом дымилось целых шесть;
Варились в четырех галушки,
Бараны жарились, индюшка,
А кур, гусей - не перечесть...
Сивухи ведра, дежки браги
Уже стояли на виду.
Тут ложки роздали ватаге
И в миски налили еду.. .
Вареники, оладьи, пышки
На блюдах высились горой.
Все наедались до одышки
Пшеничных калачей с икрой.
Там кушали паслен, клубнику,
Чеснок, рогоз, терн, ежевику,
Крутые яйца с сыровцом;
Была похлебка с потрохами,
К борщу - грудинка с бураками,
Затем с подливой каплуны,
На перемену лещевина,
За нею - с чесноком свинина,
Кисель, что кушают паны.


И. П. Котляревський

--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
Перейти на початок сторінки
Натонька
прагну досконалості...
17 червня 2009 12:09
Повідомлення #19


Зірочка з неба
  • 68

Репутація: 1708
Група: Адміністратор
Повідомлень: 6323
Реєстрація: 6.05.2008

ICQ:--

Бали: 14459
Натина


Лободу подрібнюють, варять, відціжують, добавляють кукурузну муку, масло, сало або сметану. Жарять і їдять

--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
Перейти на початок сторінки
Натонька
прагну досконалості...
17 червня 2009 12:12
Повідомлення #20


Зірочка з неба
  • 68

Репутація: 1708
Група: Адміністратор
Повідомлень: 6323
Реєстрація: 6.05.2008

ICQ:--

Бали: 14459
Росовниця


Трохи квашеної капусти відварити з капустяним розсілом і водою. Добавити до неї варений рис і зерна кукурудзи. Перемішати з тертим маком.

--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
Перейти на початок сторінки
Быстрый ответ Відповісти




2 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 2)
Користувачів: 0

  Зараз: 26 вересня 2017 19:38

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Навігація
Головна
Форум
Салати
Рецепти тортів
Свята, традиції
Сервірування столу
Замовити торт
Додати рецепт
Нові коментарі
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Знак якості
  Пише ОЛЕСЯ (24 вересня 2017 22:36)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ОЛЕСЯ (1 серпня 2017 18:20)
Робота з аерографом у кондитерському мистецтві
  Пише ОЛЕСЯ (1 серпня 2017 16:05)
Нагла поміч :)
  Пише ОЛЕСЯ (28 липня 2017 02:51)
Сирний пиріг або фальшиве хачапурі
  Пише Chertenok (27 липня 2017 13:14)
А ваші чоловіки роблять вам сюрпризи?
  Пише Полина (26 липня 2017 17:08)
Відпочинок в Трускавці
  Пише Fargo (25 липня 2017 13:55)
Торт "Ейфорія"
  Пише idianka (15 липня 2017 20:50)
ХЛІБЕЦЬ
  Пише Darka (9 липня 2017 21:20)
Наталчина кухня - 2 :), Ласкаво прошу...
  Пише Вікуня (3 липня 2017 21:34)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 76
Гостей: 57
Користувачі: dnyosdfw
 
 
  © 2009-2017 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
Реклама на сайті
   
bigmir)net TOP 100 Rambler's Top100