Рецепти
 
FaceBook | VK | G+ | TW | PIN | RSS  
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


Відповісти
 Старовинна українська кухня, давні рецепти, які вже мало хто пам'ятає
Larisa
11 червня 2009 16:33
Повідомлення #11


Файна господиня
  • 51

Репутація: 72
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 414
Реєстрація: 29.05.2009

ICQ:--

Бали: 265
ШПУНДРА

500 г свинячої грудинки, 1,5 ст. ложки свинячого топленого сала 500-750 г буряка 4-5 цибулин, 1 стакан бурякового квасу , 1 ст. ложка муки, 1 ст. ложка зелені петрушки.

Свинячу грудинку нарізавати дрібними шматочками, обваляти в муці, обсмажити в салі з цибулею, закласти в каструлю, перемішати з нарізаним шматочками буряком, залити квасом, посолити і тушити до готовності.

--------------------
Ласкаво прошу до себе в гості !
Перейти на початок сторінки
Larisa
11 червня 2009 16:36
Повідомлення #12


Файна господиня
  • 51

Репутація: 72
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 414
Реєстрація: 29.05.2009

ICQ:--

Бали: 265
КЕНДЮХ
(свинячий шлунок)

Для начинки: 500 г свинячої грудинки або м'яса з голови свині, 200 г свинячого фаршу з м'яса, зрізаного з кісток, 2 яйця, 3 цибулини, 1 голівка часнику, 10 зерен чорного перцю, 0,5 ч. ложки майорану.

Свинячий шлунок кілька разів промити в холодній і гарячій воді. З жирної свинячої грудинки видалити кістки, нарізавати її дрібними кубиками, додати свинячий фарш, цибулю, яйця, прянощі, перемішати і начинити підготовлений свинячий шлунок, зашити його і запекти в духовці до готовності.


--------------------
Ласкаво прошу до себе в гості !
Перейти на початок сторінки
Larisa
11 червня 2009 16:39
Повідомлення #13


Файна господиня
  • 51

Репутація: 72
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 414
Реєстрація: 29.05.2009

ICQ:--

Бали: 265
ГУСЛЯНКА

1 л молока, 1 ст. ложка сметани

Молоко закип'ятити, трохи охолодити (приблизно до 40-35ос і в ще тепле додати сметану. Добре розмішати і поставити в холодне місце.

МОЧАНКА

500 г свіжого домашнього сиру 0,5-1 стакан сметани, 3 ст. ложки зеленої цибулі, 1 ст. ложка кропу.

Всі продукти гарненько перемішати в однорідну масу.

--------------------
Ласкаво прошу до себе в гості !
Перейти на початок сторінки
Натонька
прагну досконалості...
11 червня 2009 17:18
Повідомлення #14


Зірочка з неба
  • 68

Репутація: 1708
Група: Адміністратор
Повідомлень: 6324
Реєстрація: 6.05.2008

ICQ:--

Бали: 14565
Ого, а то відкіля ці рецепти? smile Сімейні може?

--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
Перейти на початок сторінки
Larisa
11 червня 2009 17:21
Повідомлення #15


Файна господиня
  • 51

Репутація: 72
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 414
Реєстрація: 29.05.2009

ICQ:--

Бали: 265
Цитата: Натонька
Ого, а то відкіля ці рецепти? Сімейні може?


Колись збирала українські рецепти,тай тепер понаходила в зошиті(деякі з нету ,деякі з книг)...А так десь в мене ще книжки всякі були по укр.кухні...лінуюся знайти feel

--------------------
Ласкаво прошу до себе в гості !
Перейти на початок сторінки
Натонька
прагну досконалості...
11 червня 2009 17:22
Повідомлення #16


Зірочка з неба
  • 68

Репутація: 1708
Група: Адміністратор
Повідомлень: 6324
Реєстрація: 6.05.2008

ICQ:--

Бали: 14565
Круто!

--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
Перейти на початок сторінки
Натонька
прагну досконалості...
13 червня 2009 11:24
Повідомлення #17


Зірочка з неба
  • 68

Репутація: 1708
Група: Адміністратор
Повідомлень: 6324
Реєстрація: 6.05.2008

ICQ:--

Бали: 14565
Шпундра


350 г свяинячої грудинки
1 цибулина
1 невеликий буряк
1 ст. л. борошна
1 ст. л. смальцю
0,5 л бурякового квасу

Свинячу грудинку підсмажити з подрібненою цибулею, борошном і натертим на грубій терці буряком на сковороді. Після цього вже охололу грудинку дрібно нарізати, покласти разом із цибулею і буряком у каструлю, залити буряковим квасом, посолити, варити до готовності.

Буряковий квас: 12 л води і 5 невеликих буряків. Буряки помити, очистити і нарізати кружальцями (не всі, а тільки 2-3 шт.), покласти в емальваний посуд уперемішку з цілими буряками, залити холодною водою і тримати 2 тижні при температурі +2 - +4 градуси.

--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
Перейти на початок сторінки
Натонька
прагну досконалості...
16 червня 2009 23:17
Повідомлення #18


Зірочка з неба
  • 68

Репутація: 1708
Група: Адміністратор
Повідомлень: 6324
Реєстрація: 6.05.2008

ICQ:--

Бали: 14565
Конца не видно переменам:
Свиная голова под хреном,
Кулеш, лемешка и лапша.
Тому - индюка с подливой лаком,
Другому - корж медовый с маком;
И путря тоже хороша...
Похлебка и уха для бедных
В пяти котлах кипели медных,
С борщом дымилось целых шесть;
Варились в четырех галушки,
Бараны жарились, индюшка,
А кур, гусей - не перечесть...
Сивухи ведра, дежки браги
Уже стояли на виду.
Тут ложки роздали ватаге
И в миски налили еду.. .
Вареники, оладьи, пышки
На блюдах высились горой.
Все наедались до одышки
Пшеничных калачей с икрой.
Там кушали паслен, клубнику,
Чеснок, рогоз, терн, ежевику,
Крутые яйца с сыровцом;
Была похлебка с потрохами,
К борщу - грудинка с бураками,
Затем с подливой каплуны,
На перемену лещевина,
За нею - с чесноком свинина,
Кисель, что кушают паны.


И. П. Котляревський

--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
Перейти на початок сторінки
Натонька
прагну досконалості...
17 червня 2009 12:09
Повідомлення #19


Зірочка з неба
  • 68

Репутація: 1708
Група: Адміністратор
Повідомлень: 6324
Реєстрація: 6.05.2008

ICQ:--

Бали: 14565
Натина


Лободу подрібнюють, варять, відціжують, добавляють кукурузну муку, масло, сало або сметану. Жарять і їдять

--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
Перейти на початок сторінки
Натонька
прагну досконалості...
17 червня 2009 12:12
Повідомлення #20


Зірочка з неба
  • 68

Репутація: 1708
Група: Адміністратор
Повідомлень: 6324
Реєстрація: 6.05.2008

ICQ:--

Бали: 14565
Росовниця


Трохи квашеної капусти відварити з капустяним розсілом і водою. Добавити до неї варений рис і зерна кукурудзи. Перемішати з тертим маком.

--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
Перейти на початок сторінки
Быстрый ответ Відповісти




1 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 1)
Користувачів: 0

  Зараз: 22 квітня 2018 01:56

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Навігація
Головна
Форум
Салати
Рецепти тортів
Свята, традиції
Сервірування столу
Замовити торт
Додати рецепт
Нові коментарі
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Подорож потягом
  Пише ОЛЕСЯ (5 квітня 2018 01:10)
Пиріг з вишнями
  Пише Irinka (3 квітня 2018 22:20)
Відпочинок з дітками. Що брати і як їхати
  Пише ОЛЕСЯ (29 березня 2018 06:34)
Східниця
  Пише Чуня (23 березня 2018 17:45)
Равлики з шоколадом
  Пише Irinka (8 березня 2018 10:56)
Дитячі молитви
  Пише ОЛЕСЯ (3 березня 2018 02:50)
Гумор та сатира українською
  Пише ОЛЕСЯ (2 березня 2018 04:24)
Дієта для гімнасток та балерин
  Пише ОЛЕСЯ (1 березня 2018 02:40)
Дієта Дюкана
  Пише ОЛЕСЯ (21 лютого 2018 17:41)
Вірші про українську мову та Україну
  Пише ОЛЕСЯ (21 лютого 2018 07:37)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 56
Гостей: 44
Користувачі: Наталя82
 
 
  © 2009-2017 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
Реклама на сайті
   
bigmir)net TOP 100 Rambler's Top100