Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


Відповісти
 В гості до Діанки, Смакота
idianka
19 грудня 2012 13:44
Повідомлення #471


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1354
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2171
Реєстрація: 31.01.2010

ICQ:--

Бали: 5259
Галиночка,
ні, масла не має бути, є олія

--------------------
Хто не надто високої думки про себе,той кращий,ніж він думає.


В гості до Діанки
В гості до Діанки-2
Шиття ;)
Перейти на початок сторінки
Лорі
29 грудня 2012 10:28
Повідомлення #472


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1756
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 988
Реєстрація: 9.11.2010

ICQ:--

Бали: 4513
Цитата: idianka
Торт "Ейфорія"

Діаночко, біжу з подякою за рецепт тортика :belay: , шоколадні коржі будуть мої най-найлюбиміші. Вже записую в зошит.
як я переживала за маковий корж , але він такий пухкенький як і шоколадні і гарно підростає(пекла в 28см d) :what:
Дякую!


Повідомлення відредагував Лорі - 29 грудня 2012 10:34
Перейти на початок сторінки
Яілатан
29 грудня 2012 12:07
Повідомлення #473


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1213
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1173
Реєстрація: 23.11.2011

ICQ:--

Бали: 3848
idianka,
Я теж з подякую за тортик. Мій звіт тут
Перейти на початок сторінки
Іриска
Краще знати найкраще, ніж знати багато
3 січня 2013 11:37
Повідомлення #474


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1003
Група: Кондитер
Повідомлень: 821
Реєстрація: 31.08.2011

ICQ:--

Бали: 2083
Цитата: idianka
Розмішати каву і какао в гарячій воді до однорідності і гладкості, остудити.

Змішати всі сухі складники в великій мисці (борошно просіяти).

Збити жовтки, з'єднати суху суміш з шоколадно-масляною масою, добре перемішати.

Олії додавати до кави і какао?
Перейти на початок сторінки
idianka
3 січня 2013 12:50
Повідомлення #475


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1354
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2171
Реєстрація: 31.01.2010

ICQ:--

Бали: 5259
Торт-морозиво "Крокканте семифреддо з кавою та шоколадом"




Рецепт італійського кондитера Луки Монтерсіно.

Підготувати форми діаметром 24см і 27см.
Смужки твердих файлів чи пергаменту висотою 14см, довжиною 87см.

Шоколадні диски:

350г чорного шоколаду
7 листів пергаменту, на 5-ти накреслити круги діаметром 23 см.

На водяній бані розтопити шоколад. На п'ять листів з розміткою нанести по 70г шоколаду і розрівняти. Складати один на другий точно по контуру:
підставка - 1-ий диск - 2-ий диск - 3-ій диск - 4-ий диск - лист пергаменту - 5-ий диск - лист пергаменту - невеличкий вантаж (дощечка)
Все відправити в морозилку. Я робила з шоколадної глазурі, охолоджувала просто в холодильнику, все добре застигло, єдине - підкачав смак глазурі ))

Бісквіт:
4 яйця
120г цукру
120г борошна
25г крохмалу
1/2ч.л. соди
1/3ч.л. лимонної кислоти

Духовку розігріти на 200С.
Форму діаметром 24см змастити дно і стінки маслом та притрусити борошном.
Яйця збити з цукром до стійкої піни. Змішати борошно, крохмал, лимонну кислоту, соду, поступово додати в яєчну суміш.
Викласти тісто в підготовану форму, пекти при t180C 30хв. Бісквіт вийняти з форми, остудити, розрізати на дві частини.

Жовткова маса:

7 жовтків
375г цукру-пудри
ваніль

В каструльку викласти жовтки, пудру і ваніль. Розтерти добіла і поставити на водяну баню. Постійно збиваючи вінчиком, поки жовтки не збільшаться в об'ємі і не почнуть гуснути ~25хв. Головне, не переварити. Я трішки змахлювала )) , поклала на маленький вогонь і збивала за допомогою міксера, трохи менше часу на це пішло...
Накрити кришкою і відкласти до охолодження, потім поставити в холодильник.

Італійська меренга (або Крем білковий заварний):

7 білків
350г цукру
84 мл гарячої води
10 крапель лимонного соку

Покласти на слабкий вогонь варити сироп з води і цукру.
Почати збивати білки до стійкої піни (зручно, як є стаціонарний міксер). Перевірити готовність сиропу, для цього в блюдце з холодною водою крапнути сиропу, спробувати скатати м'яку кульку - сироп готовий. Влити гарячий сироп в збиті білки. Продовжувати збивати до утворення міцної , блискучої меренги і повного ожолодження. Додати лимонний сік, збити. Щоб швидше збити крем, посудину для збивання поставити в ємність з холодною водою.
Готову меренгу накрити і поставити в холодильник.

Кавовий крем:

400мл вершків 33%
2ст.л. розчинної кави
100мл води

Зробити солодку каву, охолодити.
Збити вершки. В великій мисці розмішати 2/5 жовткової маси з охолодженою кавою. Акуратно вмішати половину італійської меренги. Додати вершки, перемішати до однорідності.

Форму діаметром 24см застелити папером (дно і стінки). Дістати з морозилки шоколадні диски, акуратно відділити від паперу. Перший диск покласти на дно форми по центру - 1/4 кавового крему - наступний диск... так прослоїти всі диски, верхній кремом не покривати. Форму покласти в морозилку мінімум на 3-4год (в мене морозилось ніч).

Білий крем з маскарпоне:

600мл вершків 33%
500г маскарпоне (або м'який сир)

Збити вершки. В великій мисці змішати решту жовткової маси і м'яку сирну масу. Додати італійську меренгу, акуратно вимішати до однорідності. Додати збиті вершки.

Для пропитки бісквіту зробіть 200мл солодкої розчинної кави до смаку. Пропитати коржі.

На дно форми діаметром 27см викласти пергамент, по стінках - товстий файл (пергамент).

По центру розмістити корж, Викласти білий крем товщиною 1.5см. Зверху по центру шоколадно-кавову заготовку. Заповнити білим кремом боки і верх на 1.5см. Зверху викласти другу частину бісквіту, покрити білим кремом. Верх посипати шоколадною стружкою. Торт покласти в морозилку до повного остигання мінімум 8 год.
Висота торта ~12см, вага близько 4кг.

Не вийшов в мене гарний розріз, при нарізанні шоколадні диски ламались. Дуже смачно, я собі так вгодила, що застудила горло, вчора говорила пошепки, бо голос пропав, сьогодні хоч прорізався ))



Ось мій "малюк" )) в повний зріст :laughing:

Рецепт від tasha74 з сайту hlebopechka.ru

Смачного!

Мало не забула: відрізаний шматочок нехай трішки підтане, буде смачніше...

Звіти і обговорення ось тут

Повідомлення відредагував Натонька - 28 грудня 2013 20:49
--------------------
Хто не надто високої думки про себе,той кращий,ніж він думає.


В гості до Діанки
В гості до Діанки-2
Шиття ;)
Перейти на початок сторінки
Лорі
3 січня 2013 13:11
Повідомлення #476


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1756
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 988
Реєстрація: 9.11.2010

ICQ:--

Бали: 4513
Цитата: idianka
Торт-морозиво "Крокканте семифреддо з кавою та шоколадом"

гарний той "малюк"
Діанко, що ти з нами робиш? :m05002: вага зашкалює
Перейти на початок сторінки
idianka
3 січня 2013 13:17
Повідомлення #477


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1354
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2171
Реєстрація: 31.01.2010

ICQ:--

Бали: 5259
Цитата: Лорі
що ти з нами робиш? вага зашкалює


:laughing: Зате смачно :tongue:

--------------------
Хто не надто високої думки про себе,той кращий,ніж він думає.


В гості до Діанки
В гості до Діанки-2
Шиття ;)
Перейти на початок сторінки
idianka
3 січня 2013 14:13
Повідомлення #478


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1354
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2171
Реєстрація: 31.01.2010

ICQ:--

Бали: 5259
Цитата: Іриска
Олії додавати до кави і какао?


Збити жовтки, з'єднати їх з олією, сумішшю з какао і кави, добре перемішати.


Виправилась, прогавила :feel:

--------------------
Хто не надто високої думки про себе,той кращий,ніж він думає.


В гості до Діанки
В гості до Діанки-2
Шиття ;)
Перейти на початок сторінки
боженка
3 січня 2013 16:00
Повідомлення #479


Файна господиня
  • 51

Репутація: 481
Група: Кондитер
Повідомлень: 480
Реєстрація: 2.03.2010

ICQ:--

Бали: 857
Цитата: idianka
Торт-морозиво "Крокканте семифреддо з кавою та шоколадом"

торт просто бомбезно виглядає!!!!
Перейти на початок сторінки
vika
3 січня 2013 16:10
Повідомлення #480


Файна господиня
  • 51

Репутація: 168
Група: Відвідувачі
Повідомлень: 400
Реєстрація: 27.08.2010

ICQ:--

Бали: 882
Цитата: idianka
Торт-морозиво "Крокканте семифреддо з кавою та шоколадом"

торт супер-супер!!
Перейти на початок сторінки
Быстрый ответ Відповісти




1 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 1)
Користувачів: 0

  Зараз: 21 листопада 2024 23:48

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька (14 лютого 2021 14:31)
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ (21 січня 2020 07:14)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 12
Гостей: 10
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100