Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


Відповісти
 Вироби з листкового тіста, різні
Славочка
12 квітня 2010 06:00
Повідомлення #21


Файна господиня
  • 51

Репутація: 870
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2456
Реєстрація: 29.12.2009

ICQ:--

Бали: 3583
Слойоні трикутнички
1 тісто:
3,5 скл. борошна просіяного
1 ч.л. масла м"якого
1 жовток
щіпка солі
1ст.л. оцту 9%
холодною водою замісити м"яке тісто
2 тісто:
2п. маргарину потерти на терці, присипати жменькою муки і ножем сформувати брусок
Приготування
1 тісто розкачати, загорнути 2 тісто і розкачати, щоб збільшилось втричі, скласти втроє--і в холодильник на 15 хв. так тричі розкачувати. вирізати квадрати. начинка--будь-яке густе варення.
Пекти в гарячій духовці при 200 градусів 20 хв.
Віднедавна додаю ще до 1 тіста 1 ст.л. коньяку. Аромат і ще більша розслойка тіста гарантовані. Вже плящину коньяку вихляпала в тісто lol
Перейти на початок сторінки
Славочка
14 квітня 2010 21:53
Повідомлення #22


Файна господиня
  • 51

Репутація: 870
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2456
Реєстрація: 29.12.2009

ICQ:--

Бали: 3583
Пиріг з листкового рубаного тіста. Я взагалі таке тісто, дійсно "рубаю" бабусиним сікачем(зручніше, ніж великим ножем), а сьогодні просто натерла на терці, швидко замісила.
Тарт Татен

Перейти на початок сторінки
idianka
16 квітня 2010 08:37
Повідомлення #23


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1354
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2171
Реєстрація: 31.01.2010

ICQ:--

Бали: 5259


--------------------
Хто не надто високої думки про себе,той кращий,ніж він думає.


В гості до Діанки
В гості до Діанки-2
Шиття ;)
Перейти на початок сторінки
Славочка
16 квітня 2010 09:58
Повідомлення #24


Файна господиня
  • 51

Репутація: 870
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2456
Реєстрація: 29.12.2009

ICQ:--

Бали: 3583
Діанко, це з пісочного тіста, перенеси цей смаколик в темку з печивом.
Перейти на початок сторінки
idianka
16 квітня 2010 13:24
Повідомлення #25


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1354
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2171
Реєстрація: 31.01.2010

ICQ:--

Бали: 5259
Славочко,це не пісочне тісто,а саме листкове smile

--------------------
Хто не надто високої думки про себе,той кращий,ніж він думає.


В гості до Діанки
В гості до Діанки-2
Шиття ;)
Перейти на початок сторінки
Славочка
16 квітня 2010 14:22
Повідомлення #26


Файна господиня
  • 51

Репутація: 870
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2456
Реєстрація: 29.12.2009

ICQ:--

Бали: 3583
Рецепти тіста є на головній.Це пісочне на сметані. А про листкове можна почитати у вікіпедії, наприклад.
Ще різні рецепти тут http://kuking.net/4g.htm
Слойка швидкого приготування тут http://www.good-cook.ru/tort/tort_127.shtml
Перейти на початок сторінки
Натонька
прагну досконалості...
16 квітня 2010 15:04
Повідомлення #27


Зірочка з неба
  • 68

Репутація: 1708
Група: Адміністратор
Повідомлень: 6357
Реєстрація: 6.05.2008

ICQ:--

Бали: 14624
наскільки я розуміюсь в тому тісті, то головне, шо його складають 3 рази і з маслом качають. Оце тоді слойкою називають. Хоча може я помиляюсь

--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
Перейти на початок сторінки
ІНЕСА
16 квітня 2010 15:13
Повідомлення #28


Файна господиня
  • 51

Репутація: 184
Група: Відвідувачі
Повідомлень: 731
Реєстрація: 14.10.2009

ICQ:--

Бали: 453
А я колись дивилась програму "знак якості".Там показували як виготовляють крекер на виробництві.То ,уявіть собі,що в тісті нарахували приблизно 250 -260 шарів!!!!!! wassat Правда ,їх можна розгледіти хіба що під мікроскопом. lolЯ думаю ,що кількість може бути різна.Головне ,що слойка-це смачно winked
Перейти на початок сторінки
Славочка
16 квітня 2010 15:17
Повідомлення #29


Файна господиня
  • 51

Репутація: 870
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2456
Реєстрація: 29.12.2009

ICQ:--

Бали: 3583
Натонько, саме так. Це класичне листкове тісто. Є ще дріжджове листкове, сирна слойка, французька слойка.
Перейти на початок сторінки
Славочка
16 квітня 2010 16:07
Повідомлення #30


Файна господиня
  • 51

Репутація: 870
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2456
Реєстрація: 29.12.2009

ICQ:--

Бали: 3583
Цитата: ІНЕСА
в тісті нарахували приблизно 250 -260 шарів!!!!!!

Кенгис в книзі "Домашнее приготовление тортов, пирожных, пряников , печенья и пирогов" зазначає, що в прісному тісті має бути 700 шарів!
Для прикладу, для дріжджового тіста із 100г муки
1)якщо його прослоюють 50-60г масла, то шарів повинно бути не менше 24-32, інакше при випічці масло витече, а при прослойці
15-45г масла --8-16-шарів, інакше цих шарів не буде помітно.

Тут важливо все--і рецептура, і дотримання технології!
Перейти на початок сторінки
Быстрый ответ Відповісти




1 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 1)
Користувачів: 0

  Зараз: 26 квітня 2024 10:11

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька (14 лютого 2021 14:31)
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ (21 січня 2020 07:14)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 20
Гостей: 17
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100