Хочу поділитися своїм рецептом листоиого тіса.1 яйце,1 жовток, 3 ст. ложки сметани,1 ст. ложка оцту ,1 ч. ложка коняку і дрібка солі.Замісити мягеньке тісто і поставити в холодильник на пів год.200 г.масла (мягкого),200 г.борошна посікти ножем і сформувати у вигляді цеглини.Розкачати тоненько перше тісто посипати легнько борошном і поставити масляне тісто,загорнуи конвертом присипати борошном і розкачати легенько від себе.Посипати борошном і загорнути в 3 ,поставити в холодильник на 15 хв.Цю операцію повторити 2,3 рази.Розкачати тонко поколоти вилкою і випікати в розігрітій духовці.
Хочу поділитися з вами своїм рецептом листкового тіста, яке я використовую вже багато років. Рецепт запозичений з книги Дарії Цвек "Солодке печиво". Для економії часу часто роблю подвійну порцію і зберігаю тісто в морозильці. Використовую і для тортиків, і для корзиночок, для закусочного тортика, та і просто так, для печива. Тісто: 400гр борошна 200гр вершкового масла (замінюю на більш єкономний спред) 1 яйце 2-3 ст. ложки молока 1 ч л оцту пучка солі Борошно просіяти і поділити навпіл. До 1 частини додати яйце,оцет,сіль ,холодне молоко і замісити пухке тісто. До 2-ї - додати масло, посікти і домісити рукою. Розкачати 1 тісто прямокутником, на середину викласти масляне , загорнути у вигляді конверта. Присипати борошном і м"яко розкачати, щоб утворився прямокутник. Знову посипати борошном і скласти втроє. Накрити серветкою і в холодильник на 15 хв. Цю операцію повторити тричі. Хотіла додати фото, але щось воно сьогодні не в настрої додаватися
--------------------
Тварин, яких мало, занесли в Червону книгу, а яких багато - в "Книгу о вкусной и здоровой пище". (Фаіна Раневская)
І в мене є книжка Дарії Цвек" У будні і свята" називається. Дуже гарна книжка, хороші рецепти. Давно нею не користувалась, але я вже книжку витягнула на світ Божий , дякуючи Pito4ki. А рецепт тіста вже записала, буду ним користуватись.Дякую.
--------------------
У щасливі хвилини - ХВАЛИ БОГА, у скрутні хвилини - ШУКАЙ БОГА, у тихі хвилини - ПОКЛОНЯЙСЯ БОГОВІ, у хвилини болю - ДОВІРЯЙСЯ БОГОВІ, кожну хвилину - ДЯКУЙ БОГОВІ!
Привіт всім! Я пишу своє перше повідомлення і в мене є запитання: вчора я пекла печиво зі сметанного листкового тіста (рецепт подібний як у "Кіфлики" чи "Сердечка напівслойка"), тісто замішувала правильно, в духовці (а духовка моя пече трошки поганенько) воно виросло, пошарувалося, але ото біда - в середині, ближче до низу, воно залишилось ніби трохи м'яким, непропеченим. Я мала три бляшки і вже експерементувала, ставлячи різну температуру: пекла і при 200 градусів і при 240 і щось нічого не допомогло. Печиво моє пеклося 25 хвилин. І ось саме запитання: що я зробила не так і яку мені виставляти температуру, вищу чи нижчу???? якщо нижчу за 200 градусів, щоб добре пропеклося, то його пекти тоді аж 40 хвилиин? Щось я нічого не розумію. Вчора перечитала ледь не весь ваш форум у пошуку відповіді - аж чоловік спати нагнав((( Підкажіть будь-ласка.