Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


Відповісти
 Щоб в будинку було тепло, альтернативні системи опалення
ОЛЕСЯ
26 жовтня 2015 21:13
Повідомлення #1


Файна господиня
  • 51

Репутація: 613
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2931
Реєстрація: 12.10.2012

ICQ:--

Бали: 5554
Миргородський фізик збудував найбільшу дзеркальну сонячну теплову станцію в Україні

У Миргороді фізик Сергій Юрко спроектував та виготовив надзвичайно просту й дешеву сонячну станцію для підігріву води. За словами розробника, це найбільша сонячна установка такого типу в Україні.

Як зазначає фізик, який два роки вдосконалював свій винахід, один квадратний метр миргородського сонячного колектора не перевищує 10 євро, тоді як існуючі на ринку аналоги коштують 200 євро за кв. м. При таких цінах підігріта сонцем вода обходиться майже у три рази дешевше, ніж спалювання природного газу, зауважує винахідник.

Революційна станція, яка складається із закріплених на дерев'яних каркасах секцій-дзеркал, теплового акумулятора та металевої труби, працює за принципом збільшувального скла, яким у дитинстві кожен з нас бавився на сонці. Увігнуті дзеркала, відбиваючи сонячні промені, фокусують їх на трубі з тепловим акумулятором. Усередині труби рухається вода, яка підігрівається до потрібної температури. При цьому, зауважує Сергій Юрко, необхідно дотримуватися середньої точності фокусування, бо високоточна конструкція може спричинити загорання.

За словами конструктора, істотними недоліками такої сонячної станції залишаються значні габарити та нездатність замінити традиційні джерела енергії у хмарні дні. Як результат, при опаленні приміщень узимку без підстраховки - газового чи твердопаливного котла - не обійтись. Водночас з весни до пізньої осені винахід Сергія Юрка цілком може замінити електричний бойлер.

В умовах різкого здорожчання природного газу, вугілля, електроенергії винахід миргородця може стати рятівним кругом не лише для українських домогосподарств, а й для теплопостачальних організацій та промислових підприємств. За словами фахівця, такі сонячні станції, період окупності яких становить приблизно 2 роки, можуть забезпечити містян теплом та робочими місцями, а заводи зможуть використовувати енергію небесного світила для гарячого душу, опалення офісів, генерції пари, нагрівів до 200-300 градусів, сушок та випарювань.

Наразі Сергій Юрко продовжує працювати над поліпшенням технічних параметрів свого дітища. Водночас вчений вже розробив проект забезпечення центральної частини Миргорода гарячою водою з використанням сонячної енергії.

Джерело http://ecotown.com.ua/news/Myrhorodskyy-fizyk-zbuduvav-naybilshu-dzerkalnu-sonya
chnu-teplovu-stantsiyu-v-Ukrayini/

--------------------
смачно як в матусі
Перейти на початок сторінки
ОЛЕСЯ
26 жовтня 2015 21:17
Повідомлення #2


Файна господиня
  • 51

Репутація: 613
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2931
Реєстрація: 12.10.2012

ICQ:--

Бали: 5554
Медичний заклад на Волині економить завдяки енергії сонця


У Володимир-Волинському хірургічне відділення Територіального медичного об’єднання(ТМО) перейшло на сонячні колектори та фотоелектричні панелі.

Енергоощадне обладнання на даху лікарні встановили у рамках проекту "Альтернативні джерела екологічно чистої та безплатної енергії" за підтримки міської влади та ініціативи фонду "Здоров'я для всіх", пишуть Відомості.

Сонячні колектори, які нагріватимуть воду, та фотоелектричні панелі, які дозволять освітлювати частину приміщення, значно скоротять витрати лікарні на енергоносії. «Медичний заклад економитиме 70-80 кВт за добу, - говорить провідний інженер ТМО Ігор Шпур . – Енергію зарядженої вдень акумуляторної батареї лікарня використовуватиме вночі – її вистачить на 15 годин безперебійного освітлення».

У сонячний день вода нагріватиметься до 50 градусів протягом двох годин і буде надходити до електробойлерів, які при потребі догріватимуть її до необхідної температури, розповідає Дмитро Колосовський, представник миколаївської компанії, яка займається встановленням сонячних батарей. У разі відключення електроенергії сонячна панель дасть змогу освітити частину приміщення. На додачу, екологічно чисті й економні джерела енергії не потребують великих зусиль та спеціальних знань в обслуговуванні, запевняє фахівець.

Проект, який обійшовся у 200 тисяч гривень, фінансувався з іноземних благодійних структур, зокрема, швейцарських.

Володимир-Волинське ТМО стало дев'ятим медичним закладом в Україні, де встановлені енергоощадні системи з використанням енергії сонця. «Першим був пологовий центр у Гайвороні(Кіровоградська область), де сонячні колектори дали змогу акушеркам та медсестрам мити руки до та після пологів теплою водою, - згадує голова правління фонду "Здоров'я для всіх" Сергій Шевчук. – Вражаючий ефект справили фотоелектричні панелі у лікарнях Харківської, Херсонської та Одеської областях, які мають 250-270 сонячних днів у році. Так, сонячні батареї у Чаплинці (Херсонська область) у разі аварійних знеструмлень забезпечують операційний блок або пологове відділення електроенергією протягом шести годин».

Сергій Шевчук сподівається, що переконавшись у доцільності та ефективності інноваційних систем в ТМО інші організації міста також підключатимуться до сонця.

Примітно, що раніше Володимир-Волинська лікарня відмовилась від природного газу, встановивши твердопаливні котли.


--------------------
смачно як в матусі
Перейти на початок сторінки
ОЛЕСЯ
26 жовтня 2015 21:27
Повідомлення #3


Файна господиня
  • 51

Репутація: 613
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2931
Реєстрація: 12.10.2012

ICQ:--

Бали: 5554
Український розробник наддешевої сонячної теплової станції відкрив креслення для всіх бажаючих
23.10.2015

Мова йде про найбільшу в Україні сонячну станцію такого типу (29 кв.м фокусуючих дзеркал), яку своїми руками зробив винахідник Сергій Юрко з Миргорода. Станція призначена для виробництва тепла з сонячної енергії, причому вода без проблем нагрівається до температури кипіння навіть у люті морози. Головна унікальність станції - це вартість: близько 10 EUR / кв. м, що в 15-20 разів дешевше традиційних сонячних колекторів (вакуумні трубки, плоскі колектори). Завдяки такій дешевизні, тепло цієї станції виходить дешевшим від тепла з імпортного газу.

Вартості у 10 EUR / кв. м вдалося досягти завдяки застосуванню дешевих розповсюджених матеріалів: сталевий прокат, дерево, пінополістирол, металізована лавсанова плівка (в якості дзеркал) та ін. Станція встановлена під відкритим небом вже майже рік (а повноцінно працює з березня 2015), і за цей час не було жодної значущої поломки. Для винахідника це було очікувано: раніше він кілька років випробовував все на прототипах і широко застосовував наукові розрахунки. Зараз станція опалює приватний будинок у парі з газовим котлом.

Замість того, щоб закрити інформацію про технологію і продавати її, винахідник чинить навпаки. Він принципово відмовився від патентування та готовий будь-кому безкоштовно вислати всі необхідні креслення.

Контакти Сергія: cheapsol@ukr.net 095 076 18 14

Більше того, окрім багатьох роз'яснювальних роликів на Youtube, Сергій працює над здешевленням інших елементів сонячної станції (наприклад, теплового акумулятора або теплотраси), пропонує до продажу невеликі секції сонячного пристрою для випробувань і копіювання. Також він готує економічну інформацію для бажаючих виробляти його пристрій на продаж. Винахідник називає свої дії створенням «виробничої мережі» і сподівається, що це буде таким же дітищем інформаційної ери, як і «соціальні мережі». Цей соціальний експеримент він роз'яснює у своєму блозі. http://sunenergy.blox.ua/html

«Світ змінюється, - говорить Сергій - Це в 19-му столітті торгували патентами. Зараз ера Інтернету і безкоштовної інформації».

Сергій Юрко прагне до того, щоб в Україні з’явилося від 100 до 1000 невеликих виробників його сонячного пристрою, яким потрібно, окрім бажання, мати стартовий капітал всього лише у кілька сотень доларів. (технологія виробництва примітивна і не вимагає складного обладнання та великих приміщень). Причому вони не будуть заважати один одному, оскільки обсяг ринку величезний. Наприклад, це сотні тисяч приватних будинків, які захочуть використовувати дешеве сонячне тепло замість дорого газу.

--------------------
смачно як в матусі
Перейти на початок сторінки
ОЛЕСЯ
21 листопада 2015 14:20
Повідомлення #4


Файна господиня
  • 51

Репутація: 613
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2931
Реєстрація: 12.10.2012

ICQ:--

Бали: 5554
Унікальний купольний енергоефективний будинок житель Ужгорода Валерій Самойлов побудував самостійно. Його особливість - економія енергії, яку забезпечують сферична форма приміщення, а також скорочена площа несучих конструкцій і відсутність перегородок. В якості ізоляційних матеріалів Валерій використовував целюлозний утеплювач, а підлога підігрівається від печі на дровах, так що в зимовий час в будинку досить тепло.

Зовні екобудинок здається невеликим, однак всередині достатньо місця для комфортного проживання цілої родини, в ньому світло і затишно. Будинок складається з однієї просторої кімнати на першому поверсі і невеликого приміщення на верхньому ярусі. Основою купольного будинку служить дерев'яний каркас, деталі якого скріплюються між собою спеціальною металевою арматурою, а його незвичайна форма дозволяє дуже довго зберігати тепле повітря з температурою близько 26 ° С. У результаті, обігрів будинку протягом 3 опалювальних сезонів обійдеться близько 2000 гривень.

Цей будинок-купол Валерій побудував своїми руками, житло відрізняється від звичайних не тільки своїм зовнішнім виглядом, а й змістом, оскільки дозволяє істотно економити. На створення сферичного споруди його надихнув архітектор з США. Спеціальної освіти і технічних посібників для реалізації подібних проектів Валерій не мав, так що за допомогою доводилося звертатися до «знавців» зеленого будівництва в Інтернеті.

Переваги купольного будинку:

• Енергоефективність. Купольний будинок має меншу площу тепловіддачі і поліпшену природну конвекційну вентиляцію, тому його простіше і дешевше опалити або остудити.
• Доступність. Вартість будівництва купольного будинку дешевше, ніж будівництво прямокутного будівлі з таким же корисним об'ємом. Завдяки невеликій вазі конструкція не вимагає дорогого фундаменту.
• Висока стійкість до вітрових навантажень, завдяки аеродинамічній формі.
• Висока сейсмічна стійкість. Сферичний купол Фуллера, побудований з трикутних елементів, має дуже рівномірний розподіл навантажень по всій площині каркаса.
• Акустика. У купольном будинку менше чутні зовнішні шуми.
• Вільне планування внутрішніх приміщень, не обмежена колонами і розпірками.
• Естетика і футуристичний зовнішній вигляд.

Довідка: Купольний будинок (або купольне домобудівництво) вважається відносно новим напрямком у житловій архітектурі, тим не менш, він має багатовікову історію: різні народи світу вже давно будують купольні будинки: вігвами, яранги, юрти, чуми. Родоначальником купольного домобудівництва в сучасному вигляді вважається Річард Бакмінстер Фуллер - американський архітектор, дизайнер, інженер та винахідник.

За матеріалами: www.ecotechnica.com.ua

--------------------
смачно як в матусі
Перейти на початок сторінки
Галюнька
21 листопада 2015 17:56
Повідомлення #5


Молода господинька
  • 34

Репутація: 79
Група: Відвідувачі
Повідомлень: 100
Реєстрація: 28.06.2011

ICQ:--

Бали: 397

В нас в селищі теж є такий будинок
Перейти на початок сторінки
ОЛЕСЯ
22 листопада 2015 11:31
Повідомлення #6


Файна господиня
  • 51

Репутація: 613
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2931
Реєстрація: 12.10.2012

ICQ:--

Бали: 5554

--------------------
смачно як в матусі
Перейти на початок сторінки
ОЛЕСЯ
22 листопада 2015 13:44
Повідомлення #7


Файна господиня
  • 51

Репутація: 613
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2931
Реєстрація: 12.10.2012

ICQ:--

Бали: 5554
Цитата: Галюнька
В нас в селищі теж є такий будинок


Галюнька, а які морози такий будинок витримує?

--------------------
смачно як в матусі
Перейти на початок сторінки
ОЛЕСЯ
22 листопада 2015 13:47
Повідомлення #8


Файна господиня
  • 51

Репутація: 613
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2931
Реєстрація: 12.10.2012

ICQ:--

Бали: 5554
Як зберегти тепло у домі

Ззовні. Утепліть стіни та встановіть теплоізоляцію, щоб не обігрівати повітря на вулиці. Адже (33% тепла будинки втрачають саме через неправильно теплоізольовані стіни). У приватному будинку утепліть дах спеціальними ізоляційними матеріалами — 25% тепла будинок втрачає через погано утеплений дах або горище.

У під’їзді. Стежте за тим, щоб двері були герметично зачиненими, а вікна — заскленими. Це дасть змогу зберегти до 20% загальних втрат тепла будинку.

У квартирі. Стіни і стелі. Пофарбуйте стіни в білий колір. Біла стіна відбиває 80% променів. Для порівняння: темно-зелена поверхня відбиває тільки 15% світла, чорна — 9%. Не нехтуйте природним освітленням!

Радіатор. Не закривайте батарею одягом або меблями — це знижує ефективність її роботи на 20%. Встановіть термостатичний вентиль на радіатор, щоб регулювати кількість необхідного тепла. Батарея, пофарбована в темний колір, віддає на 5—10% тепла більше, ніж пофарбована світлою фарбою. Шар фарби не повинен бути занадто товстим, що негативно позначиться на її тепловіддачі. Декоративні панелі на батареях забирають до 20% тепла кімнати.

Крім того, тепловіддача батарей, розміщених у нішах, на 10% менша, ніж у тих, які виступають у кімнату. Тож якщо у квартирі холодно, краще обійтися без декору, а якщо ви лише будуєтеся чи робите ремонт, слід подумати про те, щоб не «ховати» батарею в нішу. Також розмістіть фольгу на стіні за батареєю. Такий тепловий екран здатен підвищити тепловіддачу радіатора на 20%. При цьому якщо опалення індивідуальне, витрати на нього зменшуються на 5—10%. Не закривайте шторами батарею, бо якщо у вас довгі штори, то майже 20% тепла йде на обігрів вікна, а не кімнати.

Вікна. Майже 30% всього тепла виходить з вашої оселі через шпарини у дверях та вікнах. Встановіть сучасні енергоощадні вікна або хоч заклейте і утепліть вікна і двері. Лише це дасть змогу підвищити температуру в квартирі на 3–4°. Стежте, щоб вікна були герметично зачиненими. Це допоможе зберегти до 20% загальних втрат тепла в оселі. Бажано, щоб вікна були з подвійним або потрійним заскленням, а балкони та лоджії засклені склопакетами — це зменшить втрати тепла до 50%. Встановіть на вікна тепловідбивну плівку — вона пропускає 80% видимого світла, а всередині квартири відбиває близько 90% теплового випромінювання, що зберігає тепло в приміщенні взимку і прохолоду влітку.
http://ukurier.gov.ua/

--------------------
смачно як в матусі
Перейти на початок сторінки
Галюнька
22 листопада 2015 21:20
Повідомлення #9


Молода господинька
  • 34

Репутація: 79
Група: Відвідувачі
Повідомлень: 100
Реєстрація: 28.06.2011

ICQ:--

Бали: 397
Цитата: ОЛЕСЯ
Галюнька, а які морози такий будинок витримує?

Я з господарем не знайома так що не знаю.Але він обшитий утеплювальним матеріалом, було видно в процесі будівництва, так що напевно витримує морози.Господареві напевно вже надоїли з запитаннями , стоїть табличка: приватна власність, постороннім вхід заборонено.
Перейти на початок сторінки
irisha9191
22 листопада 2015 22:12
Повідомлення #10


Маленька господарочка
  • 17

Репутація: 0
Група: Відвідувачі
Повідомлень: 12
Реєстрація: 12.11.2015

ICQ:--

Бали: 96
ОЛЕСЯ, гарні поради! Дякую! А у нас у квартирі стоїть власне опалення (влітку встановили піролізний котел http://e-klimat.ua/otoplenie/tverdotoplivnye-kotly/piroliznye-tverdotoplivnye-ko
tly/
) і тепер не залежимо від комунальних служб, а щоб тепло зберегти - утеплили фасад будинку.
Зараз котел працює на мінімумі і у квартирі тепло :)
Перейти на початок сторінки
Быстрый ответ Відповісти




1 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 1)
Користувачів: 0

  Зараз: 26 квітня 2024 20:52

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька (14 лютого 2021 14:31)
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ (21 січня 2020 07:14)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 47
Гостей: 29
Користувачі: Eddiekic
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100