Рецепти
 
FaceBook | VK | G+ | TW | PIN | RSS  
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


Відповісти
 Скумбрія під копчену ( без жидкого диму)
Soni
15 листопада 2010 11:33
Повідомлення #1


Файна господиня
  • 51

Репутація: 2592
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1893
Реєстрація: 22.10.2010

ICQ:--

Бали: 6901
СКУМБРІЯ ПІД КОПЧЕНУ ( без жидкого диму)
Морожена скумбрія 2 шт
Маринад на 1л. води:
5 ст. ложок солі
2 ст. ложки цукру
3 ст. ложки чорного чаю
Спеції: лаврушка, чорний перець горошком,(духмяний перець за бажанням)
Пригорща лушпиння ріпчастої цибулі. ( можна більше, не помішає)

В мене було пів кіло риби (2 штучки). Маринаду на 1 л води як раз вистарчає, більше рибки - заварити більше маринаду.

Рибу розморозити, почистити, відрізати голову, добре помити. Залити холодною водою на 2 години.
Тим часом заварити маринад: вода, соль, цукор - закипить кидаємо чай, лушпиння цибулі і спеції чуть покипить знімаємо з вогню нехай остигає.
В рецепті мені не уточнили який чай давати, в доме не виявилось листкового, а був гранульований Ліптон я і кинула 3 ст. ложки , Тепер даю тільки такий чай, з листковим не сподобалось, (якось пробувала).

Коли маринад вистигне вимочену рибку заливаємо процідженим маринадом і зверху закриваємо лушпинням цибулі.
Залишаємо рибку маринуватись на 2 доби час від часу перевертаючи рибку (стояла в мене на балконі, в селі в погребі, але думаю можна
і в холодильник поставити).
Коли пройшло 2 доби я витягла рибку з маринаду витерла полотенцем, намастила олією и повісила щоб олія всмокталась, а рештки стекли. Висіла рибка приблизно 5 годин.
Потом зняла, завернула в фольгу і в холодильник, до подачі на стіл, рибка просто улетіла зі столу. Спочатку ніхто і не подумав що я робила її сама до поки не призналась.
Попробуйте без жидкого диму і хімії. Приємного апетиту!
Перейти на початок сторінки
idianka
23 січня 2011 18:21
Повідомлення #2


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1354
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2171
Реєстрація: 31.01.2010

ICQ:--

Бали: 5259
Спробувала приготувати Скумбрію під копчену від Soni :smile: Але й смачна вийшла :winked: Дякую за вдалий рецепт ))


--------------------
Хто не надто високої думки про себе,той кращий,ніж він думає.


В гості до Діанки
В гості до Діанки-2
Шиття ;)
Перейти на початок сторінки
Galina_Nedomirko_
3 січня 2012 10:59
Повідомлення #3


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1330
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1140
Реєстрація: 12.12.2011

ICQ:--

Бали: 4609
Soni, мене зацікавила ваша рибка і хочу зробити її на свята.Хочу спитати-чи не забагато солі в маринаді? Боюсь, щоб не була сильно солена рибка.
Перейти на початок сторінки
Soni
3 січня 2012 11:04
Повідомлення #4


Файна господиня
  • 51

Репутація: 2592
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1893
Реєстрація: 22.10.2010

ICQ:--

Бали: 6901
Цитата: Galina_Nedomirko_
Боюсь, щоб не була сильно солена рибка.

Рибка виходить в міру солена, але якщо ви боїтесь щоб не була задуже , то трошки зменшіть кількість солі, на 3-4 л.
Перейти на початок сторінки
utya
3 січня 2012 11:46
Повідомлення #5


Файна господиня
  • 51

Репутація: 310
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 787
Реєстрація: 16.11.2010

ICQ:--

Бали: 2037
Дякую за рецепт... от зараз дома маринується рибка до свят!! Такщо знову будемо смакуваим

Перейти на початок сторінки
kristi_sk
3 січня 2012 12:25
Повідомлення #6


Файна господиня
  • 51

Репутація: 354
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 393
Реєстрація: 8.07.2011

ICQ:--

Бали: 996
Цитата: Soni
СКУМБРІЯ ПІД КОПЧЕНУ ( без жидкого диму)


маю якраз морожену скумбрію обов"язково спробую,і відзвітую.наразі дякую за рецепт :a0a:
Перейти на початок сторінки
Iruna
3 січня 2012 12:51
Повідомлення #7


Маленька господарочка
  • 17

Репутація: 11
Група: Відвідувачі
Повідомлень: 26
Реєстрація: 2.01.2010

ICQ:--

Бали: 249
І я буду пробувати ваш рецепт. Завжди запікала скумбрію, але після нарізки вона втрачає свій вигляд, а я люблю щоб все гарно виглядало.
Перейти на початок сторінки
Soni
3 січня 2012 12:53
Повідомлення #8


Файна господиня
  • 51

Репутація: 2592
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1893
Реєстрація: 22.10.2010

ICQ:--

Бали: 6901
Дівчатка, дуже рада що Вам підійшов мій рецепт, я також сьогодні поставила маринуватись цю рибку, кожні свята роблю свою, бо знаю що без хімії.
Перейти на початок сторінки
utya
3 січня 2012 13:33
Повідомлення #9


Файна господиня
  • 51

Репутація: 310
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 787
Реєстрація: 16.11.2010

ICQ:--

Бали: 2037
Soni, я вже всіх своїхз замучила тими рибами.. то копчена то печена...

а домашні і далі просять..

На свята хочу ще батьків на скубрію під копчену присадити :laughing:
Перейти на початок сторінки
musya
3 січня 2012 13:52
Повідомлення #10


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1147
Група: Кондитер
Повідомлень: 416
Реєстрація: 5.09.2011

ICQ:--

Бали: 2830
Soni,
Вау!!!!! Обовязково приготую,мої будуть вшоці.Дякую за рецепт!!! :winked:
Перейти на початок сторінки
Быстрый ответ Відповісти




13 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 13)
Користувачів: 0

  Зараз: 22 вересня 2017 18:42

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Навігація
Головна
Форум
Салати
Рецепти тортів
Свята, традиції
Сервірування столу
Замовити торт
Додати рецепт
Нові коментарі
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Знак якості
  Пише ОЛЕСЯ (2 серпня 2017 14:38)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ОЛЕСЯ (1 серпня 2017 18:20)
Робота з аерографом у кондитерському мистецтві
  Пише ОЛЕСЯ (1 серпня 2017 16:05)
Нагла поміч :)
  Пише ОЛЕСЯ (28 липня 2017 02:51)
Сирний пиріг або фальшиве хачапурі
  Пише Chertenok (27 липня 2017 13:14)
А ваші чоловіки роблять вам сюрпризи?
  Пише Полина (26 липня 2017 17:08)
Відпочинок в Трускавці
  Пише Fargo (25 липня 2017 13:55)
Торт "Ейфорія"
  Пише idianka (15 липня 2017 20:50)
ХЛІБЕЦЬ
  Пише Darka (9 липня 2017 21:20)
Наталчина кухня - 2 :), Ласкаво прошу...
  Пише Вікуня (3 липня 2017 21:34)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 110
Гостей: 87
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2017 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
Реклама на сайті
   
bigmir)net TOP 100 Rambler's Top100