Фрікасе з куркиСтрава дуже смачна і взимку і влітку, і дуже вигідна - урізноманітнюємо варену курку!
Отже, варимо поливку (так у нас називається курячий бульончик) з цілої курки. Коли зварилася курка - виймаємо її і трошки охолоджуємо, щоб можна було зняти мясо з кісток, а поливку доробляємо як нам треба - бо це зовсім окреме блюдо.
3 великі цибулі - порізати мілко, пожарити, додати 2 великі моркви, порізані кубиками, обжарити разом з цибулею, в кінці додати червоний солодкий перець і ще трошки прожарити, щоб відчувся запах того перцю, перекласти в каструлю.
Розібране мясо курки порізати кубиками, можна порвати на волокна, тільки не дуже довгі, докласти до цибулі і моркви, залити водою, щоб накрило , довести до кипіння.
Трошки прокип"ятити, може, 5-10 хвилин, курка ж у нас готова!
додати стакан сметани, посолити, ваші улюблені спеції, ще протушкувати із сметанкою хвилин 5-10 і готово!
Це -базовий варіант.
В залежності від того, що маєте на кухні, фрікасе можуть бути різнокольорові, наприклад:
жовте - баночка кукурудзи консервованої, з приправ -каррі;
зелене - баночка зеленого горошка, зелений перець - заморожений, або ж свіжий, порізана зелень (я забула дати)
червоне - помідори свіжі , свіжий червоний перець і томатна паста -ложка ( червоне ще не робила, придумовую на ходу).
Давно ще я підгледіла цю страву в кафе, її давали до гарніру на обід - рис або картопля. Одним словом, експериментуйте, дівчата, процес цікавий.